Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Овој па Сверна тригонометрија ќе му објаснува...
Овој па Сверна тригонометрија ќе му објаснува...
Бидејќи за @ZOTE математиката е најпрецизна и за неа нема теории (а кутриот не знае дека во математиката има теореми), сакав само да му покажам да не плива во води кои не ги познава, оти ќе се удави.Значи посоти нешто што се вика математика. Таа е најпрецизна и ја нејзе нема теории.
по ова јас шо гледам земјата е совршено нормална планета во форма на топка, ти велиш дека е плоча а ставаш слика каде јасно гледа дека е сфераЗначи посоти нешто што се вика математика. Таа е најпрецизна и ја нејзе нема теории.
Нема некој репер предмет да се најде радиусот....за оваа слика, може на друга со космонаут на нејзе да речеме би можеле да се проверат димензиите. Нешто што сум имал у план да го направам ама од пуста мрзаЗначи посоти нешто што се вика математика. Таа е најпрецизна и ја нејзе нема теории.
Еве ти друга слика.Нема некој репер предмет да се најде радиусот....за оваа слика, може на друга со космонаут на нејзе да речеме би можеле да се проверат димензиите. Нешто што сум имал у план да го направам ама од пуста мрза
и овде се гледа многу убаво дека и земјата и месечината се заоблени тела а не рамни плочиЕве ти друга слика.
Еве ти доле доказ дека е отпосле додадена земјата.
Тоа дека се фејк сликиве не би ме чудело, арно ама тоа не докажува дека земјата е рамна плоча.Еве ти друга слика.
Еве ти доле доказ дека е отпосле додадена земјата.
Па тука е проблемот, нели ја разбираш логиката? Ако не може да се докаже дека земјата е округла, и дека нема ниту една вистинска слика која тоа ќе го потврди, зашто да веруваме во таа недокажана теорија?Тоа дека се фејк сликиве не би ме чудело, арно ама тоа не докажува дека земјата е рамна плоча.
Добро, ај да речеме дека е плоча. Кој е мотивот за такво лажење? Прво се почнува од мотив па на даље.Па тука е проблемот, нели ја разбираш логиката? Ако не може да се докаже дека земјата е округла, и дека нема ниту една вистинска слика која тоа ќе го потврди, зашто да веруваме во таа недокажана теорија?
Како ќе докажиш зошто има временски зони ?Па тука е проблемот, нели ја разбираш логиката? Ако не може да се докаже дека земјата е округла, и дека нема ниту една вистинска слика која тоа ќе го потврди, зашто да веруваме во таа недокажана теорија?
Za nesto sto e naucno dokazno i potrkepeno bara sliki videa....a od druga strana slepo veruva vo postoenje na imaginarni licnosti i bozestva....Jeb*la te logika!Па тука е проблемот, нели ја разбираш логиката? Ако не може да се докаже дека земјата е округла, и дека нема ниту една вистинска слика која тоа ќе го потврди, зашто да веруваме во таа недокажана теорија?
Да не мислаше случајно на јарболот, пошто сидро е нешто ептен друго и нема шанси него да го видиш прво.Чист доказ дека е елипса/округла или како сакате е кога пристигнуваат бродовите од далеку на пристаниште прво се гледа сидрото па по-полека се открива цел брод (како на сликата).
Додека ако е рамна нема да се гледа прво врвот на сидрото, па сидрото па цел брод туку од 20931209 км ќе се гледа бродот како точка како доаѓа и ќе се гледа цел.