55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Види значи јасно ми е како бел ден на вас што ви смета. Не е тоа што тебе никој не те прашал дали треба таму да стои крст или не.
Имав прилика да го посетам Рио, познат е по една статуа на Исус, најверојатно си ја видел на некоја слика...Муабетот ми е во Рио има секаков тип на луѓе, од клошари убијци и наркомани до луѓе со високо развиена свест.
Ниеден од нив не рече: Маму им ебам на властите они градат статуи а јас немам ни за хероин. Има голем процент на гомна луѓе во таа држава ама сепак почитуваат туѓа определба за разлика од вас. Вие сте шупакот на светот, плукате по свое а го величите туѓото. Не верувам дека постојат поголеми гомна на планетава како што има на нашиве простори.

Споменикот во РИО е изграден помеѓу во 1922-1931 , кој наркоман да се буни за пари потрошени пред 90 години.
И токму така, Рио во 2014-та имаше речиси 5000 убиства. Споменикот не изгледа дека помага.
Нити крстот, нити споменикот на Исус помага, не се тоа антени на телеком да зрачат.

Крстот на Водно е трет по големина во свет, а и овој во Бутел ќе биде во топ 10, исто како и тој во Аеродром.
Не гледам дека македонците се трети во свет како верски практиканти.
Па уште велат дека ќе се постават уште 2 вакви.

[DOUBLEPOST=1456593870][/DOUBLEPOST]
Kako uspeale da go istepaat Todorco koga imase eden kup luge,policija,specijalci i sto uste ne.. Ili go cekale pred zgrada ? :toe:

Bollywod production

Наводно во некој ресторан.

Крстот на Водно е трет по големина во свет, а и овој во Бутел ќе биде во топ 10, исто како и тој во Аеродром.
Е ова веќе те личи. Информираност на ниво.

А што те тебе тоа фрустира? Некој има пари и гради ( у овој случај Светскиот Конгрес).Значи со свои пари си гради што сака.
Тоа што ти не можеш да го истераш месецов зашто Светскиот Конгрес би го болело кур?
Крај краева ако не ти оди од рака па убиј се.
Со свои пари се гради на приватен имот. За градба на јавен имот има закони и процедури. Ама тој што треба да го спроведува законот прв го крши.

Ако сум комуњарка, не сум слепа. И не, не ми се свиѓа крстот. Ни причините за неговото ставање.

Да беше српски крстот, ќе ти се допаднеше ли?

@Miss Paranoia Не гледам дека во темава се дискутира на ниво, особено од Бастерд кој постојано провоцира...

@Miss Paranoia Не гледам дека во темава се дискутира на ниво, особено од Бастерд кој постојано провоцира...

Искористи ја опцијата пријави за секое мислење кое сметаш дека е против правилата на форумот.
Сите пријави се разгледуваат и соодветно решаваат. Ти благодарам што се грижиш за квалитетот на дискусијата.

Темава е лудило. Какви луѓе има на форумот страв да те фати.
Тип1: Македонец-комплекс на ниска вредност, сакал да го прашаат пред да се стави крстот.
Тип2: Македонец-комплекс од финансиска природа. Највероватно кога слушнал колку чини крстот а колку е сам во долгови започнал да се фрустрира и не бира по што плука.
Тип3: Квази "Македонец" обично член на 2-3 невладино гомнарски организации, одличен во давање на фелацио, експерт за плукање на се традиционално во нашата земја. Обично е платен со по 100 евра така да му се препишува и комплекс од финансиска природа под тип2.
Тип4: Без брачата не бива. Нивниот комплекс на ниска вредност длабоко им е врежан во ДНК и ги прати со децении за разлика од горенаведените 3 типа. Инаку пропратно со тоа оди и блага ретардација поради инцестоидни врски.
За оние што не им е гајле дали има крст или пак го оправдуваат тоа, стварно ми е жал што мораат да живеат со вакви гниди.

Стоти пат истата фора, и по стоти пат пак луѓе ја голтаат.

This shit never gets old.

Да беше чесен патриот за каков што се продава, а не привезок на ВМРО за лажење на дијаспората можда и ќе го жалев малку од малку. Вака кој го ебе, малку му е. Не може се што ќе каже да му е за Македонија и Македонштината, а од друга страна да агитира и да ги поддржува тие што ги распродадоа Македонските национални интереси на шипците во замена за тендери и потписи.

Ваквите како овој директно успејаа да го исконтаминираат патриотизмот и да направат терен велико-албанската агенда да работи непречена од ништо

Инаку не знам дали го видовте соопштението на ДПМНЕ: Сдсм и Оливер Спасов кои ја турнаа Македонија во оваа криза се криви затоа што е претепан Тодор Петров човекот кој го реализираше овој Се Македонски проект кој непотребно ексалираше поради состојбата во која СДСМ ја турна Македонија. :facepalm:

Последно уредено од модератор:
Споменикот во РИО е изграден помеѓу во 1922-1931 , ..Крстот на Водно е трет по големина во свет, а и овој во Бутел ќе биде во топ 10, исто како и тој во Аеродром.
Па уште велат дека ќе се постават уште 2 вакви.
[DOUBLEPOST=1456593870][/DOUBLEPOST]

Наводно во некој ресторан.
Нема врска, само во Грција има куп крстови бајаги големи... а за цркви да не кажувам.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom