Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сите се плашат од „Кале2“, а никој не размислува за „Центар2“.А зошто патриотчињата на вмро не излегоја на контра протест како поддршка за изградба на крстот ? Тие за банални работи правеа контра протести а сега никаде ги нема.И тоа баш за една битна работа.
Зафатен е, моментално работи на едно сценарио.А кај е врховниот лидер да фрли лопата? Ништо без него.
Крстот на локацијата каде што ќе се изгради е патоказ кон вечните почивалишта на упокоените, следејќи го Крстот во Бутел преку Центар и Чаир лесно ќе се стигне до најголемите градски гробишта во Македонија. Крстот во Бутел е благодарност кон упокоените кои не се со нас, но вечно бдеат над нас живите.
Крстот во Бутел е симбол на љубовта и верата во Бога!
Акција-Реакција е работата.
Двоглавиот орел беше реакција на неможноста на ДУИ да постави ниеден албански споменик во Скопје 2014 (Неџат Аголи член на АСНОМ), а крстот е реакција на неможноста на Дпмне да го запре двоглавиот орел (да речеме не можеле), што е следно од ДУИ?
Ова им е шемата веќе 10 години, речиси никогаш не направиле нешто што ги радува и двете страни.
10 години си тераат братски во Влада, а помеѓу народот сеат омраза.
Прочитана книга се за мене, а тие што не читаат, ќе бидат наместени пак.
Само албанците и македонците кои гласаат за СДС се сакаат вистински. Тоа е факт и не го спорам.Значи вака му доаѓа некако:
- ДУИ става двоглав орел, УЧК споменик а, у не знам ти што.
- МВРО враќа со патриотски-смрт-за-шкиптари крст од 55 метра.
- ДУИ има протест, че ви јебем крст
- ДУИ мрзи каури
- МВРО мрзи шкиптари
- Шкиптарите мрзат каури
- Каурите мрзат шкиптари
- Само Али го сака Грујо
- Грујо го сака Али
- Мендух е до смрт со братучедот
- Братучедот дели профит со шкиптарите
Е, па, вукојебино, на здравје нека ти е!
Ова е револуција на патоказите, патокази на новиот милениум.
Од кај мене не се гледа крстот, нека го кренат 200 метри високо.
Ама не се криви овие од Бутел, далеку се од крстот во Водно, не им зрачи лубов и вера до таму. (антените на телеком зрачат телефонска мрежа, а крстовите зрачат љубов, наскоро ќе почнат и по зградите да стават)
Валкана игра од група политички функсионери, од двете страни, ете тоа е работата, ни нација ни вера, туку власт.
Е, па, вукојебино, на здравје нека ти е!
сите сте овде дојденци под секоја џамија има црква но под секоја црква има наш пагански храм кој ќе бараме да ни се врати и да се возобноват старите наши олтари и храмовиМногу се изнервира од крстот, но ова е само почеток на реализирањето на верските права на христијаните. Се гради нова црква на ридон Гази Баба, многу нови крстови ќе никнат.
Многу се изнервира од крстот, но ова е само почеток на реализирањето на верските права на христијаните. Се гради нова црква на ридон Гази Баба, многу нови крстови ќе никнат.
Остај ти македонија ќенеф и остало, кај се паганските храмови кои постоеле пред да дојдат овие кои поверуваа во распнатиот јеврејин?Кој си ја имал мувата на капата
Нели ти ми се фалеше дека си влав од Далмација? Сега ми е јасно што значело "трбухом за крухом". Сте дошле од некое каменесто село без вода и кенеф, Македонците ви дале станови и работа, и пак си незадоволен.
Многу си провиден.Ѓаолска работа е ова што го прават овие од власта, иако човек знае точно што им е целта, пак може да ја утне работата и да почне да полемизира за објектот, а не за целта на објектот.
Демензиите од 55 метра, местоположбата во дел од населбата 50:50 ... се избрани само за да има посилна реакција, а со тоа повлекување на вниманието.
Исто така и орелот во Чаир немаше да повлече внимание ако немаше знак на УЧК, но тоа е така направено за да се постигне ефектот.
Заради вакви луѓе кои не водат, човек веќе не знае што е потреба, а што е пропаганда.
Албанците многу добро знаат што е работата со овие споменици, и затоа и во поставувањето на двоглавиот орел, и денеска на протестите, излегоа само членството на ДУИ. (како што верувам и на поставувањето на каментемелникот на крстот излегле членови на Дпмне)
Мене не ме плаши никаква црква, крст, споменик, ме плашат задните намери.
Претворени се во цркви.Остај ти македонија ќенеф и остало, кај се паганските храмови кои постоеле пред да дојдат овие кои поверуваа во распнатиот јеврејин?