- Член од
- 16 декември 2012
- Мислења
- 2.744
- Поени од реакции
- 7.259
Има пријатни и посакувани заоблувања. Ако каже дека е плоча, ќе му закажеме на очно, на наш трошок
Има пријатни и посакувани заоблувања. Ако каже дека е плоча, ќе му закажеме на очно, на наш трошок
Дали можеш да обезбедиш докази који ги потврдуваат вашите тврдења?Не ми постирај видеа од фејсбук, сакам ти да ми објасниш.
Исто така ме интересира каде се наоѓа сега Халеевата комета:
Нели е се внатре во фирмаментот?
Ако моментално не се гледа кај нас, некаде на другиот дел од светот сигурно треба да се гледа.
Не е таа истата комета, секогаш е различна и не се враќа на секои 70 години, со годините манипулира светската временска агенција која кажува и која дата е и колку е сатот и која година е, од комета до комета и да помине 43 години тие ќе речат дека се 70, а нема никој начин да провери како времето тече и пошо тие единствени имаат лиценца да кажват кој сат кога се враќа или оди напред и ги синхронизираат сите часовници и календари во свет и имаат мнозински удели во Дарвил, Ролекс, Тајмекс и сите поголеми компании за производство на часовници.Кога Едмунд Халеј ја забележал кометата, како дознал дека ќе се врати на секои 70 години?
Вие подржувачи на округла земја немате поима. Ако заговорниците на теоријата на округла земја тврдат дека има повеќе од два објекта во интеракција во соларниот систем, тие не знаат тоа да го објаснат, ги подигат рамениците и викаат извинете. Сонцето, Месечината и земјата се веќе 3 тела, а теоритичарите на округла земја веќе се откажале. Додај на ова повеќе планети, комети, итн. и нема надеж за теорјата на округла земја. Повеќе од 2 тела, вашиот модел е недокажлив, а камоли употреблив.Не е таа истата комета, секогаш е различна и не се враќа на секои 70 години, со годините манипулира светската временска агенција која кажува и која дата е и колку е сатот и која година е, од комета до комета и да помине 43 години тие ќе речат дека се 70, а нема никој начин да провери како времето тече и пошо тие единствени имаат лиценца да кажват кој сат кога се враќа или оди напред и ги синхронизираат сите часовници и календари во свет и имаат мнозински удели во Дарвил, Ролекс, Тајмекс и сите поголеми компании за производство на часовници.
А кој е на челото на светската временска агенција? Исак Лабудович евреин со руско потекло
А каде се наоѓа светската временска агенција? Во Швајцарија и тоа само 2 згради подолу од седиштето на големата масонска Алпина ложа и во која се наоѓа и дирекцијата на фирмата Лајка која прави технички уреди за “прецизни“ мерења а кои се користат и за тајно имплементирање на чипови кај луѓето, тајно вакцинирање на деца и лажирање на избори
А каде се наоѓа сметската и на лајка и на светската временска агенција? Во банката на Ватикан!!
се е јасно светот, времето, кометите, сонцето... се е под контрола на комунистички католички анархо масони!
И мене ми беше секогаш сумњиво да госпот кој 6 дена работи и еден ден одмара, и кој допуштил и не знаел да негов најблизок ангел пати од шизофренија и кој од време на време паѓа во депресии или во еуфории и љубомори и се љути и се радува.... може да креира таков комплексен систем на галаксии со милијарди планети меѓусобно поврзани со комплицирани системи на физички законитости.Вие подржувачи на округла земја немате поима. Ако заговорниците на теоријата на округла земја тврдат дека има повеќе од два објекта во интеракција во соларниот систем, тие не знаат тоа да го објаснат, ги подигат рамениците и викаат извинете. Сонцето, Месечината и земјата се веќе 3 тела, а теоритичарите на округла земја веќе се откажале. Додај на ова повеќе планети, комети, итн. и нема надеж за теорјата на округла земја. Повеќе од 2 тела, вашиот модел е недокажлив, а камоли употреблив.
Од каде ти идеја дека сум атеист или агностик, кога во еден мој пост напишав дека верувам во постоење на Креатор? Едноставно ги зeмам со голема резерва сите "придружни упатства" што произлегуваат од сите религиозни правци и култови. Значи клучен збор е резерва, а не скепса.Си помислив дека си атеист или агностик, но ти веднаш ме демантираше сo учењето на религиозниот култ познат како корешанство на Cyrus Teed
Gresavas! Ja zaboravas staklenata kupola. Mislis lesno e toa da se naprai?И мене ми беше секогаш сумњиво да госпот кој 6 дена работи и еден ден одмара, и кој допуштил и не знаел да негов најблизок ангел пати од шизофренија и кој од време на време паѓа во депресии или во еуфории и љубомори и се љути и се радува.... може да креира таков комплексен систем на галаксии со милијарди планети меѓусобно поврзани со комплицирани системи на физички законитости.
Овој госпот на кој му требаше 40 години да помини тајфа евреи низ 400 километри пустина најнајнајмногу за шо беше способен е да создаде една пљосната земја со едно мало сонценце и маламала месечинка и неколку сијалици како звезди.
За вселена за која не учат научниците е потребно мноооогу поголема моќ, воља знаење и труд од колку шо има тој госпот, то е преголем залак за него
нишо посебно обично стакло, да беше толку јак ќе напраеше 3 слојно стакло со К емисија и ПВЦ дограма 9 слојнаGresavas! Ja zaboravas staklenata kupola. Mislis lesno e toa da se naprai?
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Хмммм, седејќи дома и дубоко контемплирајќи на теми кои не ги познааш, можи да ти текни уште нешто, на кое никој и никад не би се сетил...И мене ми беше секогаш сумњиво да госпот кој 6 дена работи и еден ден одмара,
ти да не лебдееш па поинаку ги гледаш работоте?Хмммм, седејќи дома и дубоко контемплирајќи на теми кои не ги познааш, можи да ти текни уште нешто, на кое никој и никад не би се сетил...
„Се сетив на онаа вистинската„-би рекој Хогар Страшниот.
Ц: само читам Светоотечки толкувања, за да не ми „текне„ некое „точно„ толкување...ти да не лебдееш па поинаку ги гледаш работоте?
Мики ти си среќан чоек, да се родиш баш овде кај е најтачната и најсвета цркваЦ: само читам Светоотечки толкувања, за да не ми „текне„ некое „точно„ толкување...
Дали знаеш што е разликата помеѓу теоретски модел и практичен модел?According to Flat Earth Theory, the Earth and other planets are not really the same type of celestial body. To put it another way, which I'm sure everyone everywhere will take offense to, the Earth is different.
И јас те прашав и ти не ми одговори.Значи те замилив да ми објасниш каде се наоѓа моментално Халеевата комета. Ние овде моментално не ја гледаме, но дефинитивно треба да се гледа од друго место на светот. Бидејќи нели се е внатре во фирмаментот.
Постојат милиони луѓе што ја виделе при нејзиното последно појавување некаде во осумдесеттите години.
Сите нив ќе ги негираш?
Друго, да болдирам дел од твојот пост.
Дали знаеш што е разликата помеѓу теоретски модел и практичен модел?
Теоријата си останува теорија, се додека не се докаже во пракса, а може да има милион теории.
Тврдења од поединци што немаат врска од она што го зборуваат, тврдења извадени од контекст, толкувања на слики исто така извадени од контекст, постови од фејсбук-твитер-инстаграм, постови од други форуми кои што не се твои, не се и не можат да бидат релевантни докази.