Ново масовно доселување на косовари во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Cudno, bas poslednive 2-3 meseci gledam pomalku ks tablicki niz grad otkolku letoska na primer.

Cisti gluposti se ovie pisuvanja.

Дезинфоρмации...
За да неκој κупи нешто дρуг тρеба да пρодаде а наρодот туκа не се пρодава лесно напρотив напρедува и иде напρед у светла иднина.

@bitushanec пошто на секоја тема го отвараш истиот разговор.

Како го објаснуваш фактот што од 150.000 косовари што ги доведе Бранко во 1994-та, ниеден не можам да го најдам по градовите.
Дури ни во политика ги нема, гледам Али Ахмети не е роден на Косово, нити Арбен Џафери, Мендух Тачи, Зиадин Села, Билал Касами, Руфи Османи, Хисни Шакири, Гзим Острени, Харун Алиу ....?
Како е можно 150.000 косовари доселени во 1994-та, а нигде да ги нема во јавниот живот?

Како го објаснуваш фактот дека бројот на албанци во 1994 во споредба со 1981 е зголемен за само 64.000 , а не за 150.000. (и покрај тоа што албанците во тоа време имале највисок наталитет во државата, па кога ќе ги додадеш и тие 150.000 косовари, бројот на албанци требаше да се зголеми за над 200.000, а не за само 64.000).
Зошто пописите не го потврдуваат доселувањето на 150.000 косовари?

Јас ги замолив модераторите да ја избришат темава уште лани, а таа уште седела.[DOUBLEPOST=1456233689][/DOUBLEPOST]
@bitushanec пошто на секоја тема го отвараш истиот разговор.

Како го објаснуваш фактот што од 150.000 косовари што ги доведе Бранко во 1994-та, ниеден не можам да го најдам по градовите.
Дури ни во политика ги нема, гледам Али Ахмети не е роден на Косово, нити Арбен Џафери, Мендух Тачи, Зиадин Села, Билал Касами, Руфи Османи, Хисни Шакири, Гзим Острени, Харун Алиу ....?
Како е можно 150.000 косовари доселени во 1994-та, а нигде да ги нема во јавниот живот?

Како го објаснуваш фактот дека бројот на албанци во 1994 во споредба со 1981 е зголемен за само 64.000 , а не за 150.000. (и покрај тоа што албанците во тоа време имале највисок наталитет во државата, па кога ќе ги додадеш и тие 150.000 косовари, бројот на албанци требаше да се зголеми за над 200.000, а не за само 64.000).
Зошто пописите не го потврдуваат доселувањето на 150.000 косовари?

Од кога јавните личности мораат да бидат репер за нешто?
Еве кај мене комшиите кои се доселија последниве 20 години се по потекло од Косово, едни има и од јужна Србија.

Јас ги замолив модераторите да ја избришат темава уште лани, а таа уште седела.[DOUBLEPOST=1456233689][/DOUBLEPOST]

Од кога јавните личности мораат да бидат репер за нешто?
Еве кај мене комшиите кои се доселија последниве 20 години се по потекло од Косово, едни има и од јужна Србија.

Барај си по фејсбук, по википедиа, гугл, собрание, влада, администрација, барај си податоци, убеди ме дека 1/3 од албанците (150.000) се дојдени од Косово, и тоа баш во времето на Бранко.

Јас не негирам дека албанци се дојдени од Косово, пошто албанец сум, и знам подобро од тебе и секој друг македонец.

Да, има албанци од Косово кои се дојдени, но далеку од тие 150.000, и далеку од тоа дека албанци доаѓале во Македонија масовно за време на Бранко.

Најмногу албанци во Македонија дошле кон крајот на 50тите и почетокот на 60тите, кога тргнале на пат за Турција и заглавиле во Македонија.
Но тоа не влијаело ништо во етничкиот состав на Македонија, пошто истовремено со доаѓањето на косовари во Македонија, се случувало иселување на албанците од Македонија кон Турција, така да косоварите само нешто ја наполниле таа празнина створена од иселувањето на локалните албанци.

Официјално, во периодот 1991-1994 од Србија и Црна Гора (вклучувајќи го и Косово) во Македонија се доселиле 1.956 лица.
И не сите овие се албанци, ОК?

Те молам докажи го спротивното. (само немој со тоа дека 2 семејства имаш во маало, пошто 2 семејства се 10 члена, ти зборуваш за 150.000, требаше цело маало да е доселено а не само 2 семејства)

Како нема да се доселуваат коа ВМРО им лупна турски згради у сред Аеродром, чиј квадрат Турците го продаваа поевтино у Турска и на Косово, одколку во Скопје.
Крстот и црквата околу зградите не знам дали помогнаа.
Коа ќе ги изградат и ќе се досели таа муслиманска банда ќе видиме. Важно фин поклон од најпатриотската партија за Аеродром.

Како нема да се доселуваат коа ВМРО им лупна турски згради у сред Аеродром, чиј квадрат Турците го продаваа поевтино у Турска и на Косово, одколку во Скопје.
Коа ќе ги изградат и ќе се досели таа муслиманска банда ќе видиме. Важно фин поклон од најпатриотската партија за Аеродром.

Времето ќе покаже дека нема никакви косовари во тие згради, тоа беше јака пропаганда, веројантно пуштена од конкурентите, се со цел македонците да не купат станови од турскиот инвеститор, туку од македонските инвеститори, прлава кампања, можеби знаеш колку им е тешко на инвеститорите да си ги продадат становите, секако им сметаше конкуренција од инвеститор со традиција, за милиони се работи.

Овие се празни зборови, онака апла празни зборови, но можеш многу лесно да ме демантираш со доказ, сигурно имаш на некој фолдер со име Чиста Македонија каде си собираш вакви докази....

Но за секој случај ако навистина на муслимани им е поевтин квадрат, кажи ми, одма тргнувам да видам есап...

Времето ќе покаже дека нема никакви косовари во тие згради, тоа беше јака пропаганда, веројантно пуштена од конкурентите, се со цел македонците да не купат станови од турскиот инвеститор, туку од македонските инвеститори, прлава кампања, можеби знаеш колку им е тешко на инвеститорите да си ги продадат становите, секако им сметаше конкуренција од инвеститор со традиција, за милиони се работи.
Но имаше слика по медиумите тука, од флаер на Косово со цени пониски од официјалните што тука се нудеа. А ако не се доселуваа, зошто се обидоа да протнат џамија или како што го викаат молитвен дом во една од зградите?[DOUBLEPOST=1456252623][/DOUBLEPOST]
Но за секој случај ако навистина на муслимани им е поевтин квадрат, кажи ми, одма тргнувам да видам есап...
Ја нигде не реков дека на Муслимани им беше поевтин квадрат.

Те молам докажи го спротивното. (само немој со тоа дека 2 семејства имаш во маало, пошто 2 семејства се 10 члена, ти зборуваш за 150.000, требаше цело маало да е доселено а не само 2 семејства)
Dfe golemi albanski familii se taçno cifra 150.000, u sfakoja familia po 75.000 komada. Qe ti garantiram deka sekoj od tie 75.000 rodnini qe go puka so kallash da mu odbrani za sfoite braça. A sega ti dokazhi go sprotifnoto. Samo nemoj da mi kazhuvash deka nema sekoja familija kallash, i deka nekoj ima bazuka, nekoj mali top, a nekoj automatski pushka za llov na volkovi u Çair i Kondovë.

Последно уредено:
Но имаше слика по медиумите тука, од флаер на Косово со цени пониски од официјалните што тука се нудеа. А ако не се доселуваа, зошто се обидоа да протнат џамија или како што го викаат молитвен дом во една од зградите?[DOUBLEPOST=1456252623][/DOUBLEPOST] Ја нигде не реков дека на Муслимани им беше поевтин квадрат.
A јас баш се надевав...

Ама која е логиката, турска приватна фирма да субвенциора ајде турци, разбирливо, што сака ќе направи со свој капитал, ама албанци од Косово бе....

аман бе толку ли се очајни косоварите па тука да се населат?
па ни сиријци кои избегаа од бомби колења глад мизерија...
неќат овде да останат. Мора да е Косово ептен катастрофа кога жителите се спремни на вакви очајни потези

аман бе толку ли се очајни косоварите па тука да се населат?
па ни сиријци кои избегаа од бомби колења глад мизерија...
неќат овде да останат. Мора да е Косово ептен катастрофа кога жителите се спремни на вакви очајни потези
Не бе, боље е од тука.
А ти што мислиш?

Не е само во Аеродром будучи поклон.Охрид, одредени згради на улица Асном, по Туристичка, моментално во тек на Јане Сандански итн.Али Битушанец е веројатно подобро информиран, бил секое лето во Охрид по 2-3 недели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom