Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Баш ме занима кога ние ќе снимиме филм што бар ќе го повтори успехот на Пред дождот со Златното лавче од Венеција. :)
Ќе снимиме кога ќе дојде некој наш режисер што се поврзал со продуценти од Америка и странство.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.842
Поени од реакции
36.887
Танович ги освои сребрената мечка и наградата ФИПРЕСЦИ од филмските критичари во Берлин за најновиот филм Смрт во Сарајево. Ете тако се снима филм драги мои.
Баш ме занима кога ние ќе снимиме филм што бар ќе го повтори успехот на Пред дождот со Златното лавче од Венеција. :)
Тановиќ и пред некоја година имаше забележителни успеси по фестиваливе со тој полу-документарецот. А со оглед на тоа што освојувачот на Златна мечка во Берлин годинава е документарец, ова му доаѓа ко победа на Тановиќ во играната продукција. Очекувам ова да е меѓу номинираните за Оскар за странски филм до година.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Flags of Our Fathers или Letters from Iwo Jima?

Кој прв да го глеам или нема врска?

B

Blade Torch

Гостин
Victoria - лекција за девојките со авантурисички дух. ;)

А глумицава се кладам дека е ист карактер, ваква наивна и во реалниот живот. А срцка е.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Flags of Our Fathers или Letters from Iwo Jima?

Кој прв да го глеам или нема врска?
Прво Flags of Our Fathers, па после Иво Џима. Двата филма раскажуваат ист настан, само од различни страни.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Victoria - лекција за девојките со авантурисички дух. ;)

А глумицава се кладам дека е ист карактер, ваква наивна и во реалниот живот. А срцка е.
Aко дојде ред од филм да учат, тешко нив. :D

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.676
Malcolm Tucker:Was it you the baby from Eraserhead?

:pos:

Malcolm Tucker:I'm sorry, I don't... This situation here is... Is this it? No offence, son, but you look like you should still be at school with your head down a fucking toilet.
A.J.BROWN:Your first point there, the offence? I'm afraid I'm going to have to take it. Your second point, I'm 22, but item, it's my birthday in nine days, so... if it will make you feel more comfortable, we could wait.
Malcolm Tucker: Don't get sarcastic with me, son. We burned this tight-arsed city to the ground in 1814. And I'm all for doing it again, starting with you, you frat fuck. You get sarcastic with me again and I will stuff so much cotton wool down your fucking throat it'll come out your arse like the tail on a Playboy bunny. I was led to believe I was attending the war committee.
:pos::pos:
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Од кој филм/серија е ова? :ROFLMAO:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Супер се рецензиите на IMDB. Башка, по default ти ги реди според тоа колку другите корисници ја сакаат рецензијата.
фактот дека ја утнуваат поентата на рецензијата, и плус што прават кардинални грешки и не го разбираат концептот на филмовите што ги гледаат, кенкаат за некој безвезни детаљи во филмот и после го оценуваат со кец, претерано користење на horrible,awfull ,dont watch итн. покажува на фактот дека пишуваат/хејтаат колклу да се пиши нешто. благе везе немаат. или кец или десетка ќе видиш во рецензиите.

Kajgana Shop

На врв Bottom