Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Абе што ќе ти е таа батерија ??
ќе ни даваш инфо колку те греат комшиите ?
шала на страна, ама и да е одена батеријата имаш во секое време моментална потрошувачка, тое е најважното
знаеме дека си во стан и дека трошиш малку, не се мачи да не убедуваш :D
дојди кај мене во ГВГ, тука под 5с. не паѓа Т зима, ама затоа за 5 саати кај мене во собата ако нема греење паѓа и повеќе од 4-5с Т (северо-запад) прозор со 3-ка стакло обично правено пред 40 год, кога дува бегај од прозор да не те фати ишијас :D

Последно уредено:
@zelenko
Klasicna baterija NEMA vo ovoj ured. Ima mal KONDENZATOR koj igra uloga na baterija 15-20 min dodeKa e poln so struja, ako se isprazni samo go stavas na steker i pak e poln. A ako ne se polni i displejot se gasi cim ce go izvadis od napon, togas e NEISPRAVEN kondenzatorot. Vakva e koncepcijata na proizvoditelot koj predvidel uredot da stoi non stop na steker, a ako snema kratkotrajno struja da ne se izgubat podatocite koj gi ima zapamteno.

Последно уредено:
Decki edno prasanje imam problem so daljinskoto od klimata,dali podpaga pod garancija?
Se raboti na nego samo kopceto za T ne saka, e sega dali e do kopceto ili nesto drugo pojma nemam.

Decki edno prasanje imam problem so daljinskoto od klimata,dali podpaga pod garancija?
Se raboti na nego samo kopceto za T ne saka, e sega dali e do kopceto ili nesto drugo pojma nemam.
За каква клима се работи? Дали добиваш звучен сигнал кога ќе притиснеш зна Т, а ништо не ти се испишува на дисплејот?

Za toshiba inverter , site kopcinja rabotat samo toa ne , najverojatno kontaktot mu e osteten se javiv vo energija pod garancija e taka da ke im go odnesam denovive

Za toshiba inverter , site kopcinja rabotat samo toa ne , najverojatno kontaktot mu e osteten se javiv vo energija pod garancija e taka da ke im go odnesam denovive
Proveri vo koj mod ti e klimata, realno samo vo mod na greenje/ladenje ima potreba od T kopcinjata, ako si vo Auto mod, Dehumid mod ili Ventilacija togas T kopcinjata pretpostavuvam kaj tvojata kako i kaj red drugi klimi nemaat funkcija. Ne deka se praam pameten poso e glupo ova....ama ipak proveri vo koj mod ti e klimata pred da se javuvas za servis na daljinskoto.

na koj mu treba maticna ploca,displej,motorce za perkite od vnatresna edinica Gorenje klima
dac7e520a6d8b9eadf33f7d26ceb5e16.jpg

imam i nekolku dalecinski upravuvaci:
c7d3ee62093d33b578cbbacedeb4716c.jpg

Последно уредено:
I ti vaka mudro mislis da go nadopolnis muabetot od pred nekoja nedela ?
So pametot tvoj so srekja da si kupis edna fuego za 100eu On/Off i da ti e mnogu toplo cela zima :)

Kaj ima takva klima za 100 evra? Jas ne sum mudar kako tebe pa da sovetuvam nekogo da vidi na sto mod mu e daljinskoto.. ili go mislese glup covekot. Nejse, mene me gree parno a klima me dogreva. Pozz.

Kaj ima takva klima za 100 evra? Jas ne sum mudar kako tebe pa da sovetuvam nekogo da vidi na sto mod mu e daljinskoto.. ili go mislese glup covekot. Nejse, mene me gree parno a klima me dogreva. Pozz.
Mnogu mudrues ti...ova za daljinskoto..... +20 e nadvor, moze i da mu e smenet modot...i sam napisav deka e glupo toa sto go napisav ama da si proveri ne e na odmet.
Nego na drugarti sto testira klimi mu gi izgleda li drugite videa ?
Primer so plinot ova ;)

Znaes sto, na temava ima tolku kvalitetni i izdrzani postovi potkrepeni so mnogu materijal da eden vakov petparacki i prost post kakov tvojov samo ja ruga cela tema.

Merel nekoj idiot na +14C nadvor i ti zaljucok izvadi deka On/Off e podobro ? :)
Eve ti slikava podole e od videoto pogore so plinot, od istiot tip(moron) pa izvedi si uste pojak zakljucok zasto gree glavno so inverterot (nesto sto ti go nemas prikazano) a Fuegoto moze i za 70Eu...ja go sitkam, na R22 i gree na +14C podobro i od toa na videoto :)
Ja citam ova slikava i si mislam...tebe kako iskusen mudrec sigurno te impresioniral momentov sto tipov na T "ispod 0C" ja pustal drugava hahahaha koe idiotsko video....jaka rabota On/Off klima za minusni temperaturi :)
1234.jpg

Последно уредено:
Mnogu mudrues ti...ova za daljinskoto..... +20 e nadvor, moze i da mu e smenet modot...i sam napisav deka e glupo toa sto go napisav ama da si proveri ne e na odmet.
Nego na drugarti sto testira klimi mu gi izgleda li drugite videa ?
Primer so plinot ova ;)

Znaes sto, na temava ima tolku kvalitetni i izdrzani postovi potkrepeni so mnogu materijal da eden vakov petparacki i prost post kakov tvojov samo ja ruga cela tema.

Merel nekoj idiot na +14C nadvor i ti zaljucok izvadi deka On/Off e podobro ? :)
Eve ti slikava podole e od videoto pogore so plinot, od istiot tip(moron) pa izvedi si uste pojak zakljucok zasto gree glavno so inverterot (nesto sto ti go nemas prikazano) a Fuegoto moze i za 70Eu...ja go sitkam, na R22 i gree na +14C podobro i od toa na videoto :)
Ja citam ova slikava i si mislam...tebe kako iskusen mudrec sigurno te impresioniral momentov sto tipov na T "ispod 0C" ja pustal drugava hahahaha koe idiotsko video....jaka rabota On/Off klima za minusni temperaturi :)
Прегледај го приврзокот 139693

Pa tebe pola od lugevo na forumov ti
kazuvaa deka za temperaturi nad 0 nema razlika dali e inverter ili obicna a ti objasnuvase deka obicnata klima za 24 casa ke potrosela duplo poveke od inverterot a i ti samiot znaes deka skoro isto ke potrosat. Kontradiktoren si ama ne i prost tuku poveke od toa...

Pa tebe pola od lugevo na forumov ti
kazuvaa deka za temperaturi nad 0 nema razlika dali e inverter ili obicna a ti objasnuvase deka obicnata klima za 24 casa ke potrosela duplo poveke od inverterot a i ti samiot znaes deka skoro isto ke potrosat. Kontradiktoren si ama ne i prost tuku poveke od toa...
Pa ti kazi deka za na+T go postirase videovo, vaka ja i nekoj drug ke te svatime deka i "ispod nule" em moze so On/Off em poeftino i deka 65m2 se great...vise ko postiras objasni deka gree edna spalna na +14 i nelazi narod pogresno da te svati .
Me zagolica mnogu sto kazuvale drugite, tie cim zaladi Termo pecki pustaat i ne snimaat videa kako drugarti od jutjub ;)
Glej si tamu ti sporetot i drvata vise ko ti e poarno so parnoto....ili mislis na klima d ase prefrlis pa citas i tuka :)

Pa ti kazi deka za na+T go postirase videovo, vaka ja i nekoj drug ke te svatime deka i "ispod nule" em moze so On/Off em poeftino i deka 65m2 se great...vise ko postiras objasni deka gree edna spalna na +14 i nelazi narod pogresno da te svati .
Me zagolica mnogu sto kazuvale drugite, tie cim zaladi Termo pecki pustaat i ne snimaat videa kako drugarti od jutjub ;)
Glej si tamu ti sporetot i drvata vise ko ti e poarno so parnoto....ili mislis na klima d ase prefrlis pa citas i tuka :)

Jas videovo go prikaciv kako sto rekov na muabetot od pred nekoe vreme, a ti ako ne svati deka e za na +T jas ne znam i togas sto se dokazuvase koga i togas ne si znael za sto pravis muabet. i da citam mislenja od forumov tebe dane ti preci toa, ili pa ne smeam da citam ima nekoj problem?

Kakov ono frizider imase? :facepalm:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom