Рамна Земја?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Ким Јонг Ун е Масон од највисок 34.степен што ретко кој го има постигнато тоа можеш да приметиш по неговата фризура со која се иницира во највисокиот масонски степен со кој се станува господар на сите тајни. Северна Кореа оддамна е масонско-атеистичко-комунистичка држава што мислиш ако не беа со американците дека немаше пепел да ги направат со нуклеарките.
е па тогаш изгледа ќе мора ние македонците да правиме вселенска програма, ние да ја откриеме вистината

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
На големи висини летаат луѓето од 40сетите години, милиони и милони луѓе до сега како пилоти или како персонал или како патници летаа, милиони морепловци, милони воен персонал, стотици иљади инженери во всленски програми, стотици иљади астрофизичари....
Сите заколнати на молк
Не ми треба усмено сведочење, ниту да летам со MIG. Доволни ми се аматерските снимки направени со балони, каде се користи камера без фиш-ај, се гледа дека хоризонотот е рамен (што не е доказ дека земјата е рамна). Кисело ме насмеа со "стотици иљади инженери во всленски програми, стотици иљади астрофизичари", тресеш бројки од ракав:

http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0805/0805.2624.pdf
If you’re going after a career in astronomy, be warned: It is extremely competitive!
There are many very smart, hard working people seeking a limited number of
positions. The worldwide community of professional astronomers is only about
10,000; most are located in the US (with about 1,000 in the UK and 250 in Australia

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не ми треба усмено сведочење, ниту да летам со MIG. Доволни ми се аматерските снимки направени со балони, каде се користи камера без фиш-ај, се гледа дека хоризонотот е рамен (што не е доказ дека земјата е рамна). Кисело ме насмеа со "стотици иљади инженери во всленски програми, стотици иљади астрофизичари", тресеш бројки од ракав:

http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0805/0805.2624.pdf
и ти мене со фишај камери
знаеш ли ти шо е фишај?
ова е фишај објектив
f1.jpg f2.jpg
а ова не е фишај
Edge-of-Space-top.jpg

фишај ја деформира цела слика не само земјината површина, на такви фотографии се е изобличено

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Прашањето ем не беше упатено до тебе, ем не ја засега(ше) твојата душевна состојба.

Но, кога веќе се јави неповикан, еве го истото прашање и до тебе: од која височина над Земјава имаш видено дека има топчест облик?
Немам видено дека земјата има топчест облик.
Ај сеа прашање до тебе: за тебе шо е поверодостојно, пологично, дека земјата има сферичен облик или дека е рамна?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ц: ти не знаеш, шо е видливо од секој твој пост напишан на верска тема.[DOUBLEPOST=1456009013][/DOUBLEPOST]

Хм, да: плус, ако се премачкани со појќе слојои од оптимистичката будуќност, све ќе биде уше повидливо и поубедливо...
То значи ќе има слој шо ќе кажува дека Македонија влегува во ЕУ, дека минимална плата ќе биде 2000 евра, нема да има битанги, арамии, политичари, лажови, убијци и сите ќе си живееме како шо кажал госпо?

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
и ти мене со фишај камери
знаеш ли ти шо е фишај?

фишај ја деформира цела слика не само земјината површина, на такви фотографии се е изобличено
Еве ти видео од каде потекнува таа слика, https://www.facebook.com/MiGFlug/videos/991246537584344/

Гледај од 0:28 до 0:38 и направи пауза (слика) на 0:58, велиш нема фиш-ај? Абе, симнувам капа на ZOTE што има време и нерви да се занимава со вас.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Еве ти видео од каде потекнува таа слика, https://www.facebook.com/MiGFlug/videos/991246537584344/

Гледај од 0:28 до 0:38 и направи пауза (слика) на 0:58, велиш нема фиш-ај? Абе, симнувам капа на ZOTE што има време и нерви да се занимава со вас.
не се зафркавај со зоте, греота е

ауууу на видеото дали примети не знам дал руски разбираш ко вресна пилотп ВЊИМАВАЈ ВЊИМАВАЈ КРАЈ СВЕТЊА, ОКРЕТЊАЈ ОКРЕТЊАЈ!! а во слушалки се слуша типично масонски глас кој ги опоменува дека се опасно блиску до крајот на светот

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Едно прашање до модераторите: Зашо темата не е префрлена у ЧДА? Тука нема никаква мистерија, јасно е дека земјата има сферичен облик и дека зоте и компанија лажат. Побиени по неколку пати на секоја страна од темава. Исто има и јасни докази и евиденција дека земјата има сферичен облик и се постирани тука многу пати. Значи тука нема никаква дилема, јасно е и познато е дека земјата има сферичен облик и тоа уште пред 20 века.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Едно прашање до модераторите: Зашо темата не е префрлена у ЧДА? Тука нема никаква мистерија, јасно е дека земјата има сферичен облик и дека зоте и компанија лажат. Побиени по неколку пати на секоја страна од темава. Исто има и јасни докази и евиденција дека земјата има сферичен облик и се постирани тука многу пати. Значи тука нема никаква дилема, јасно е и познато е дека земјата има сферичен облик и тоа уште пред 20 века.
рече човекот кој е слуга/дете на сатаната :gjavol:

Член од
20 февруари 2016
Мислења
6
Поени од реакции
0
Да се разбереме дечки тука никој\ не сте во право земјата има елипсовидна форма

Т

Триптико

Гостин
Каде бе 20 века? Немој да те учиме и тебе како се брои :D И ти да не броиш наопаку?

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Каде бе 20 века? Немој да те учиме и тебе како се брои :D И ти да не броиш наопаку?
20 века = 2000 години? :D Или грешка сум?[DOUBLEPOST=1456021974][/DOUBLEPOST]
20 века = 2000 години? :D Или грешка сум?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
земјата го менува обликот во зависност од тоа која партија (религија) е на власт.
пред да дојде господ на земјата, со земјата владееле еѓипчаните, па земјата била во форма на пирамида.
после тоа господ ја направил рамна како тепсија.
а сега владее науката, па затоа земјата е во форма на сфера.

Kajgana Shop

На врв Bottom