Т
Триптико
Гостин
Нема слика од Господ. Грмушката што гори, не се важи како доказАко има слика од мики маус значи дека постои
ако има слика од госпот значи постои
ако има слика од земјина топка значи постои
Нема слика од Господ. Грмушката што гори, не се важи како доказАко има слика од мики маус значи дека постои
ако има слика од госпот значи постои
ако има слика од земјина топка значи постои
Прашањето ем не беше упатено до тебе, ем не ја засега(ше) твојата душевна состојба.Немаш потреба да ја видеш земјата од вселената за да знаеш дека има сферичен облик. Единствено потребно нешто е да не бидеш ретардиран.
„Бог„=„Се‘ осознавам, низ се‘ продирам, се‘ опфаќам„: Свети Јован Дамаскин.му кажуваат гласовите во главата[DOUBLEPOST=1456000701][/DOUBLEPOST]
Мики госпот дали знае дека земјата е со топчест облик?
Токму евангелието по Матеј е дел од синоптичкиот проблем, кој генерира дополнителни контраверзи: https://en.wikipedia.org/wiki/Synoptic_Gospels#The_synoptic_problemТе разбирам дека светото писмо е книга која некој може да ја толкува друг начин и да влегува во заблуда, но исто така има и прецизни стохови каде нема двосмисленост каде прецизно е објаснето што ќе биде. Јас тие стихови ги коментирам.
На приемр откако дознав дека ѕвездите не се сонца, не се планети, одма ми се отвори стихот каде пишува
МАтеј
29. И веднаш, по маките на тие дни, сонцето ќе потемни и месечината нема да ја дава својата светлина, и ѕвездите ќе попаѓаат од небото, и силите небески ќе попуштат.
не знаеП
„Бог„=„Се‘ осознавам, низ се‘ продирам, се‘ опфаќам„: Свети Јован Дамаскин.
Ај погоди од три пути дали Бог знае то шо прашуваш...
Знаш што е проблем со овие понуди? НИКОЈ од операторите не ти дава да носиш твоја камера, туку тие ти даваат едитирано видео од летот!Зотке, еве ви најдов поефтинко, види шо се ти се нуди:
http://www.rusadventures.com/tour27.shtml
- MiG-29: Flight to Stars more than 30 minute
- video recording of flight from the cockpit by means of a camera in front of you
- video recording and photographing from the cockpit of during MiG-29: Flight
Can I bring my camera?
No. You'll get lots of great digital photos of your flying adventure as part of your package but regulations say that they must be taken by the airbase's professional photographer. This means you can focus on the excitement of flying and leave the picture-taking to a professional! Most packages also include a professionally-edited video of your adventure that is shipped to you shortly after your fighter jet flight.
ваљда свои очи ќе носиш со себеЗнаш што е проблем со овие понуди? НИКОЈ од операторите не ти дава да носиш твоја камера, туку тие ти даваат едитирано видео од летот!
http://www.incredible-adventures.com/migs/faq.html
Tи го негираш тоа што го гледаш со своите очи. Ти си против вистината, Ова е факт. Ова е сликано со телескоп, ова не е фотошоп на наса.Ѕвездите не се цврсти тела.
Лагата на НАСА како ја откри?
- преку youtube клипчиња каде секој закачува сешто
- преку wikipedia каде секој може да пишува сешто за секоја област без разлика на своето образование и компетентност
- преку блогови (електронски дневници) на маргинални и некомпетентни ликови
- преку цитирање членови од други форуми
- присети се дека ми го цитираше Закир Наик кој е вехабист како релевантен извор дека муслиманите веруваат во рамна Земја, а не знаеше дека од страна на муслиманските верски старешини му е изречена фатва за неговите небулози и тој повеќе не се смета за муслиман, а и неговата фатва ти ја приложив во оригинал
- присети се дека ми цитираше ајети од сури од Куран од некојси лик со име или псевдоним Златко од некој друг форум да го поткрепиш тврдењето за рамната земја, а не знаеше како тие ајети се преведени од најпризнатите исламски преведувачи на Куран
- присети се дека ми цитираше дело од некој си средновековен ограничен инквизиторски ум да ми укажеш дека Античките Евреи верувале во рамна земја, а јас ти ги покажав писмата од Рав Хамнуна Саба koj живеел во Третиот век на арамејски и на англиски каде јасно стои дека Античките Евреи верувале дека Земјата е топка, дека кога на едниот дел од топката е ден, на другата е ноќ и дека има седум делови на Земјата (континенти) на кои живеат луѓе различни по изглед поради различните временски услови
- лаички толкуваш делови од Светото Писмо и нејќеш да признаеш дека твоите толкувања се спротивни на толкувањата од Светите Отци
- не знаеше или избегна да ми одговориш дали Господ Бог Исус Христос е Сеприсутен
- не ти беше јасно како ќе биде Второто Христово доаѓање, па си правеше разни филмови дека ако Земјата е топка Исус Христос не ќе можел да дојде на таков начин за да Го видат сите одеднаш, што е спротивно на Светоотечките толкувања за Второто Христово доаѓање на кое ти укажав
- присети се дека во твоето изложување за рамна земја стави слика од конвексно-конкавна земја (конвексна над екваторот и тоа во облик на полутопка)
- присети се колку ме лажеше за Езерото Мичиген и надморските височини околу езерото
- присети се дека пушти youtube клипче на кои метеорологот објаснува дека фотографијата е мираж, а некој идиот тврди за истото дека е BULLSHIT, a не знаеше дека самиот автор на фотографијата Џошуа Новицки на својот фејсбук профил вели дека фотографијата е мираж.
- присети се дека за своите тврдења не понуди ниту една единствена пресметка и ниту една единствена формула, само се инаетеше цело време
Тоа ли се твоите факти и аргументи?
Што е следно ниво?
- цитати од фејсбук?
- цитати од твитер?
- цитирање на „длабокоумни“ написи од јавните вецеа?
- цитирање написи напишани на песок и стакло?
- цитирање на браќата Грим?
Ти постираш слики од MIG летови во стратосферата, со виш-ај камера и пост-едитирана. Ќе им веруваш на тие слики или на моите зборови дека сум го видел хоризонтот рамен?ваљда свои очи ќе носиш со себе
Ц: ти не знаеш, шо е видливо од секој твој пост напишан на верска тема.[DOUBLEPOST=1456009013][/DOUBLEPOST]не знае
Низ библијата е запишано на мнооогу места како бог појма немал за некои работи
Хм, да: плус, ако се премачкани со појќе слојои од оптимистичката будуќност, све ќе биде уше повидливо и поубедливо...
На големи висини летаат луѓето од 40сетите години, милиони и милони луѓе до сега како пилоти или како персонал или како патници летаа, милиони морепловци, милони воен персонал, стотици иљади инженери во всленски програми, стотици иљади астрофизичари....Ти постираш слики од MIG летови во стратосферата, со виш-ај камера и пост-едитирана. Ќе им веруваш на тие слики или на моите зборови дека сум го видел хоризонтот рамен?
сега кога Ким Јонг Ун ќе ја лансира неговата ракета он ќе ја каже вистината. на него ни американци, ни масони не делуваат.На големи висини летаат луѓето од 40сетите години, милиони и милони луѓе до сега како пилоти или како персонал или како патници летаа, милиони морепловци, милони воен персонал, стотици иљади инженери во всленски програми, стотици иљади астрофизичари....
Сите заколнати на молк, сите под надзор на масони, сите прислушкувани и следени за до гроб да ја однесат тајната за “рамна земја“ и руси и американци и севрнокорејции саудијци и кинези и бразилци и англичани и грци и иранци и канаѓани.... сите пилотски школи аеродроми и авиокомпании сите лансирни места сите радарски станици сите прекуокеански бродови... се е то лажирано, ГПС уреди се фалсификувани да кажуваат лажни сигнали,
а имаш туристички понуди да полеташ на 20 километри висина и видиш со свои очи... имаш прилика да како турист полеташ во вселената : http://www.atlasaerospace.net/eng/spacefl.htm ако си сиромав ете како Зоте, појди шпанија или америка каде убаво се гледаат згради до пола потонати зад хоризонт во далечина.....
Јас не сум ви крив шо сферична земја не ви се вклопва во прикаската за госпот
северна кореа веќе лансира сателит околу орбитата... то, е падна и последниот бастион на слободата под масонска власт.... се е џабе сегде завладееа!сега кога Ким Јонг Ун ќе ја лансира неговата ракета он ќе ја каже вистината. на него ни американци, ни масони не делуваат.
а може и затоа американците и го прават сето ова на северна кореја, ја прават божем закана била на светскиот мир, а уствари они не сакаат северна кореја ракета да лансира, да не ја издадат многувековната тајна за рамната земја
Ким Јонг Ун е Масон од највисок 34.степен што ретко кој го има постигнато тоа можеш да приметиш по неговата фризура со која се иницира во највисокиот масонски степен со кој се станува господар на сите тајни. Северна Кореа оддамна е масонско-атеистичко-комунистичка држава што мислиш ако не беа со американците дека немаше пепел да ги направат со нуклеарките.северна кореа веќе лансира сателит околу орбитата... то, е падна и последниот бастион на слободата под масонска власт.... се е џабе сегде завладееа!
Само Грујо не е масон али ние пак немаме Мигови!Ким Јонг Ун е Масон од највисок 34.степен што ретко кој го има постигнато тоа можеш да приметиш по неговата фризура со која се иницира во највисокиот масонски степен со кој се станува господар на сите тајни. Северна Кореа оддамна е масонско-атеистичко-комунистичка држава што мислиш ако не беа со американците дека немаше пепел да ги направат со нуклеарките.