Рамна Земја?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А годишна даночна пријава ќе поднесиш или ќе се пријавиш сам, до Комисијата за спречување мито, корупција, наместени избори и перејне пари?...:unsure:
ќе однесам масло в црква и ќе остам стотче на икона и аутоматски сум ослободен од гревови даноци и корупции

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

ТУМАЧЕЊА СВЕТОГ ЕВАНЂЕЉА ПО МАТЕЈУ - Свети ТЕОФИЛАКТ Охридски

ТУМАЧЕЊЕ ОТКРИВЕЊА - Свети АНДРЕЈ Кесаријски[DOUBLEPOST=1455987190][/DOUBLEPOST]

Еве ти го толкувањето на Псалмите од Св. Атанасиј Велики, ако воопшто знаеш кој е тој:

Псалам 95

ТУМАЧЕЊЕ ПСАЛАМА - Свети АТАНАСИЈЕ Велики

Која вера ја исповедаш @ZOTE?
Они го немале ова знаење за небеските тела кои ние денес го имаме и затоа такво објаснување дале за тие појави. Овие светители да знаеле дека ѕвездите се овакви -

12687817_10208507807669672_6654978375972476410_n.jpg

12654242_10208507807069657_7965920316571032921_n.jpg

Значи планетите и ѕвездите се само светла на небото. Значи Палнетите и ѕвездите не се цврсти тела.

Епа еве видовме која е реалноста и тогаш стиховите стануваат појасни како ќе паднат ѕвездите, како ќе се тргнат електроните од кој е направан фирмаментот.како што ни открива научникот.

It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”

затоа и никој не може да ја напушти нашата земја, ниту може некаде да слета затоа што нема цврсто тело.

“It’s a very unusual, extraordinary, and pronounced phenomenon,” John Foster, associate director of MIT’s Haystack Observatory, said in a statement. “What this tells us is if you parked a satellite or an orbiting space station with humans just inside this impenetrable barrier, you would expect them to have much longer lifetimes. That’s a good thing to know.”

Така да ова се факти а пред фактите и Боговите молчат.

Јас ја исповедам вистината. Ако ова горе што го напишав е лага докажи ми со твој аргумент која е вистината за ѕвездите и планетите.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Така да ова се факти а пред фактите и Боговите молчат.

Јас ја исповедам вистината. Ако ова горе што го напишав е лага докажи ми со твој аргумент која е вистината за ѕвездите и планетите.
Зоте, никакви факти ти не даваш, имаш прилика да те однесат со МИГ до стратосфера и одозгора да ја видиш земјината ТОПКА - ти неќеш, имаш прилика да појдеш до некоја опсерваторија и погледнеш низ телескоп и видиш месечината дека е топка и планети - неќеш, имаш прилика да си купиш телескоп и рает да си гледаш и месечина и планети и звезди - неќиш, имаш прилика да си уплатиш тура до антартик да шетнеш - неќиш, си се затворил дома и со фотошоп и замаглени слики и клипови сакаш сам себеси да се убедиш дека имало некој си бог кој напраил плосната земја

https://www.youtube.com/watch?v=NUFzFs5bGjM

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зоте, никакви факти ти не даваш, имаш прилика да те однесат со МИГ до стратосфера и одозгора да ја видиш земјината ТОПКА - ти неќеш, имаш прилика да појдеш до некоја опсерваторија и погледнеш низ телескоп и видиш месечината дека е топка и планети - неќеш, имаш прилика да си купиш телескоп и рает да си гледаш и месечина и планети и звезди - неќиш, имаш прилика да си уплатиш тура до антартик да шетнеш - неќиш, си се затворил дома и со фотошоп и замаглени слики и клипови сакаш сам себеси да се убедиш дека имало некој си бог кој напраил плосната земја

https://www.youtube.com/watch?v=NUFzFs5bGjM
Ma немој, еве ти го доказот дека кроз месечината се гледаат ѕвезди и дека не може да се слета на нејзе бидејќи не е цврсто тело.

еве ти две слики направив од видеото.

bandicam 2016-02-20 19-23-13-401.jpg
bandicam 2016-02-20 19-23-25-099.jpg
bandicam 2016-02-20 19-23-40-919.jpg
bandicam 2016-02-20 19-24-04-909.jpg

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Они го немале ова знаење за небеските тела кои ние денес го имаме и затоа такво објаснување дале за тие појави. Овие светители да знаеле дека ѕвездите се овакви -
Сакаш ли да кажеш дека твоите налудничави и протестантско-фундаменталистички толкувања на Светото Писмо се поточни од толкувањата на Светите Отци?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ќе однесам масло в црква и ќе остам стотче на икона и аутоматски сум ослободен од гревови даноци и корупции
А од кај ќе знајш дека ќе си „ослободен„?
Некој така ќе ти дошепне? Сам на себе си га ослободуел? Нешто „трето„?...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ma немој, еве ти го доказот дека кроз месечината се гледаат ѕвезди и дека не може да се слета на нејзе бидејќи не е цврсто тело.

еве ти две слики направив од видеото.

Прегледај го приврзокот 139589
Прегледај го приврзокот 139590
Прегледај го приврзокот 139591
Прегледај го приврзокот 139592
на сликите се гледа сенката од топчестата земја на месечината шо е еден од доказите за обликот на нашата планета, имаш иљадници фотографии и снимки од месечина од слетување на месечина, на месечината е поставено огледало кое се користи за ласерско мерење на тој сателит.....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А од кај ќе знајш дека ќе си „ослободен„?
Некој така ќе ти дошепне? Сам на себе си га ослободуел? Нешто „трето„?...
Аман бе Мики госпот создаде се, мислиш не може да среди еден данок?
нема поголема моќ од некој државен службеник?
Шо мислиш ти дали госпот има толку моќ некого да ослободи од данок или нема?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Kajgana Shop

На врв Bottom