ТУМАЧЕЊА СВЕТОГ ЕВАНЂЕЉА ПО МАТЕЈУ - Свети ТЕОФИЛАКТ Охридски
ТУМАЧЕЊЕ ОТКРИВЕЊА - Свети АНДРЕЈ Кесаријски[DOUBLEPOST=1455987190][/DOUBLEPOST]
Еве ти го толкувањето на Псалмите од Св. Атанасиј Велики, ако воопшто знаеш кој е тој:
Псалам 95
ТУМАЧЕЊЕ ПСАЛАМА - Свети АТАНАСИЈЕ Велики
Која вера ја исповедаш
@ZOTE?
Они го немале ова знаење за небеските тела кои ние денес го имаме и затоа такво објаснување дале за тие појави. Овие светители да знаеле дека ѕвездите се овакви -
Значи планетите и ѕвездите се само светла на небото. Значи Палнетите и ѕвездите не се цврсти тела.
Епа еве видовме која е реалноста и тогаш стиховите стануваат појасни како ќе паднат ѕвездите, како ќе се тргнат електроните од кој е направан фирмаментот.како што ни открива научникот.
“
It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons,
we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”
затоа и никој не може да ја напушти нашата земја, ниту може некаде да слета затоа што нема цврсто тело.
“It’s a very unusual, extraordinary, and pronounced phenomenon,” John Foster, associate director of MIT’s Haystack Observatory, said in a statement. “What this tells us is if you parked a satellite or an orbiting space station with humans just inside this impenetrable barrier, you would expect them to have much longer lifetimes. That’s a good thing to know.”
Така да ова се факти а пред фактите и Боговите молчат.
Јас ја исповедам вистината. Ако ова горе што го напишав е лага докажи ми со твој аргумент која е вистината за ѕвездите и планетите.