Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Видов колку си одговорил. Од Светото Писмо немаш поим, ниту какво ќе биде Второто Христово доаѓање. Затоа немој да тресеш зелени за обликот на Земјата и да се повикуваш за твоите празноглави идиотштини на Светото Писмо и на Господ Бог Исус Христос.

Јас читам што пишува во откровението а тоа е многу прецизно и јасно.

7. Ете, иде со облаците, и ќе Го види секое око, и оние, што Го прободоа; и ќе се расплачат пред Него сите земни племиња. Да. Амин!

Треба да ти го објаснам стихот? Секое око ќе го види, тие што го прободоа, (тоа се римјаните кои го коваа за крстот) И сите земни племиња ќе заплачат.

Што не е јасно? Прецизно точно пишува како ќе биде.

А ти не ми одговори каква е таа кочија со коњи со која Илија се вознесол на небото?

ilija.jpg

Зарем стварно мислите дека овакво нешто може да лета на небото? Па денес да се случела оваа случка со Илија, како ќе се опише од некој сведок? Така да, многу погрешна перцепција имате за Небесното царство.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.965
Поени од реакции
42.683
@bobipp дали по 95 страни и со доказите на зоте ти се потврди теоријата поради која си ја отворил темава?:icon_lol:

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Пред некоја страна некој имаше пишано за монт еверест. Пак ке пишам и јас.
ZOTE од тебе напишано имаше едно 3-40 страни наназад цитати од светото писмо каде што пишува дека имало дрво кое се гледа од било каде на земјата. Значи тоа со воздухо шо го постира паѓа у вода пошо светото писмо = апсолутна вистина, therefore ние би требало да можеме да го видеме монт еверест од овде.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Tи читаш што изјавуват они? Самите они кои го снимале видеот ова го пишуваат -

t's actually called a barrel distortion which is a result to have a 170 degree lens. This curve/barrel distortion allows for the 170 ultra wide angle shots, and exactly these cameras are known and built for, and not for kidding around to implement a curvature effect of Earth's horizon.

Значи самите признаваат дека оваа камера прави искривување на земјата. Па ти поставив слика со го про камера без ленс корекција, и со ленс корекција. Пак ќе ти ја поставма еве.

People also claim to see curvature in Go Pro or other high altitude camera footage of the horizon. While it is true that the horizon often appears convex in such footage, it just as often appears concave or flat depending on the tilt/movement of the camera. The effect is simply a distortion due to wide-angle lenses. In lens-corrected and footage taken without wide-angle technology, all amateur high-altitude horizon shots appear perfectly flat.
Јас ти ставам фотографии кои се БЕЗ искривување на леќата, каде САМО земјината топка е заоблена, нема леќа која искривува само дел од слика а остало стои нормално
На овој клип многу убаво ќе видиш снимка со иста камера снимена земјата и од голема висина каде се гледа заоблувањето и снимено слетување на авионот каде не се гледа заоблувањето, да беше до леќата, секогаш ќе даваше закривена слика

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Јас ти ставам фотографии кои се БЕЗ искривување на леќата, каде САМО земјината топка е заоблена, нема леќа која искривува само дел од слика а остало стои нормално
На овој клип многу убаво ќе видиш снимка со иста камера снимена земјата и од голема висина каде се гледа заоблувањето и снимено слетување на авионот каде не се гледа заоблувањето, да беше до леќата, секогаш ќе даваше закривена слика
Ти ми даваш клип каде авион иде 65.000 стапки

uilt around massive Tumansky turbojets, the MiG -- 25 Foxbat, with its nearly 46-foot wingspan, is capable of catapulting off the runway and climbing 65,000 feet

Јас ти давам видео со балон закачена камера оаде оди 100.000 стапки.

И сега што правиме? Јас не знам до кога ќе се инатиш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти ми даваш клип каде авион иде 65.000 стапки

uilt around massive Tumansky turbojets, the MiG -- 25 Foxbat, with its nearly 46-foot wingspan, is capable of catapulting off the runway and climbing 65,000 feet

Јас ти давам видео со балон закачена камера оаде оди 100.000 стапки.

И сега што правиме? Јас не знам до кога ќе се инатиш.
па не гледам инает освен кај тебе пошо и на двата клипа јасно се гледа дека земјата е заоблена

а бе зоте сега ми текна , шо монитор користиш ти?? да не имаш чепкано тие дугмињата за геометрија на екранот??

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100

@ZOTE
јас незнам колкава заобленост очекуваш да видиш, но на сите клипови што ги пушташ се гледа блага заобленост.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

@ZOTE
јас незнам колкава заобленост очекуваш да видиш, но на сите клипови што ги пушташ се гледа блага заобленост.
Toa e, има два типа на очи, едни што гледаат закривеност, и едно што не гледаат.

12369259_1082194668478399_6217598642692137024_n.jpg

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Toa e, има два типа на очи, едни што гледаат закривеност, и едно што не гледаат.

Прегледај го приврзокот 139554
хахахахаха па ова е слика на облаци а не на земја а и тука има забележителна разлика од крај до средина и на облаците се приметува заоблувањето

12369259_1082194668478399_6217598642692137024_n.jpg

Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE

забранета е религијата и верувањето? забрането ли е одење во црква? билбијата забранета е да се печати и чита? верски празници се забранети?
НЕ
не знам јас кој тоа ви ја забранува и оспорува религијата.

зошто некој би лажел за формата на земјата само за да го негира постоењето на господ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
зошто некој би лажел за формата на земјата само за да го негира постоењето на господ?
marambo,

извини на прашање, ама од кај ја виде релацијата меѓу постоењето од Бога и обликот од Земјата?...

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
marambo,

извини на прашање, ама од кај ја виде релацијата меѓу постоењето од Бога и обликот од Земјата?...
па @ZOTE тоа го тера во цела тема. демек ако земјата е рамна тоа е доказ дека библијата е точна господ постои. затоа НАСА лаже дека земјата не е рамна туку сфера, да не се дознае дека господ навистина постои. o_Oo_Oo_O

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
па @ZOTE тоа го тера во цела тема. демек ако земјата е рамна тоа е доказ дека библијата е точна господ постои. затоа НАСА лаже дека земјата не е рамна туку сфера, да не се дознае дека господ навистина постои. o_Oo_Oo_O
a HACA e америчка фирма, држава која на својата новчаница напиша ИН ГАД ВИ ТРАСТ (или во превод СО ГОСПОТ НАПРЕД) и кои на секое се колнат со библијата в раце

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хммм, ако за Бога се‘ е можно (во што верните веруваат...), тогаш Земјава може да има и коцкаст облик, односно било каков друг облик, а Бог пак би постоел...Напросто, Бог (би) промислил да створи токму таква Земја, која би била „нормална„ и природна, небитно од нејзиниот „изглед„.

Патем кажано, позитивните науки ионака го испитуваат само створениов Свет, но не можат да Го „испитаат„ и Творецот на Светов.[DOUBLEPOST=1455921469][/DOUBLEPOST]
a HACA e америчка фирма, држава која на својата новчаница напиша ИН ГАД ВИ ТРАСТ (или во превод СО ГОСПОТ НАПРЕД) и кои на секое се колнат со библијата в раце
Доларската банкнота на која е запишана американската „верба„ во бога (кој ли е тој?...) е дело/дизајн од руски имигрант, кој отпаднал од неговата прадедовска православна вера.

Толку од „верата„ во „бога„...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Патем кажано, позитивните науки ионака го испитуваат само створениов Свет, но не можат да Го „испитаат„ и Творецот на Светов.
а шо да испитаат? Лик од текст чиј ни оригинал го нема?
шо е следно, науката да го испитува Гандалф и Хари потер??

Kajgana Shop

На врв Bottom