88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
набацете линкчиња од кратките анимирани што ги има на нет. Тие барем се кратки. И да не ти се допадне, за 10 минути нема да кубиш коси. :)

набацете линкчиња од кратките анимирани што ги има на нет. Тие барем се кратки. И да не ти се допадне, за 10 минути нема да кубиш коси. :)
Само World of Tomorrow го има.

Незнам кон што целат веќе овие со оскарите. Ако линијата е (најверојатно не е) некаде помеѓу комерцијалното и уметничкото Spotlight е филм за на Hallmark. Подобро само од википедија настанот да го скролаа. Филмот беше мех ...

Room еј:cuc::cuc::cuc:...единствено лошо во филмот беше шо го гледав на скринер.
Ама па тоа значи дека ко ќе излезе блуреј ќе го гледам одново, ФИЛ-МИШ-ТЕ!!!:bravobe::bravobe::bravobe::bravobe:
Ја ко зборев...

Room еј:cuc::cuc::cuc:...единствено лошо во филмот беше шо го гледав на скринер.
Ама па тоа значи дека ко ќе излезе блуреј ќе го гледам одново, ФИЛ-МИШ-ТЕ!!!:bravobe::bravobe::bravobe::bravobe:

A koga go gleda screener? Ima bluray. Pak isto si se zaebal. :D

Ги изгледав скоро 80% од филмовите во листиве погоре.
Претпоставувам дека Ревенант е убедлив фаворит, меѓутоа мој фаворит годинава е Bridge of Spies, прво Хенкс глуми маестрално, второ и "русинот" покажа супер глума. Освен тоа содржи стек од моите омилени тематики: Ладната војна, адвокатски игри, драма, историски настан и лајф филозофи.
Инаку, сметам дека Trumbo иако во никој случај не би го добил оскарот, заслужи барем да биде во номинациите.[DOUBLEPOST=1455976156][/DOUBLEPOST]А мојата листа би изгледала вака:

1. Bridge of spies
....
2. Spotlight
3. The Revenant
...
...
3. The Martian
4. The Big Short
...
...
6. Brooklin
7. Mad Max

*Room го неам гледано уште

Последно уредено:
Brooklyn (y)

Oskar za zenska!

grande u kratki crti:

Now that's an Oscar nomination for best performance by an actress well deserved. Saoirse Ronan is on fire. Something else that's on fire is the script, and very funny too, in a smart way. You can say this is a romance movie, but in the core, it's about one's personal search and growth... Very good movie.

83/100

Brooklyn (y)

Oskar za zenska!

grande u kratki crti:

Now that's an Oscar nomination for best performance by an actress well deserved. Saoirse Ronan is on fire. Something else that's on fire is the script, and very funny too, in a smart way. You can say this is a romance movie, but in the core, it's about one's personal search and growth... Very good movie.

83/100
Истово дојдов да го пишам. Пази, филмов ми изгледаше дека ќе биде досаден на негледано и пошто ми е антипатична глумицата одбивав да го гледам. Вчера го видов дека излегол на добра снимка заедно со Carol и стиснав заби и го изгледав.

Колку само не сум бил во право. Филмот мене ми беше далеку подобар од Room. Е ова е вистинска драма, ова е тоа што го барам - врзување со ликови, емоции, музика. Room имаше подобра приказна tho.

Девојчево ќе лапне оскар, освен ако не е подобра Cate Blanchett во Carol пошто тој сеуште не ми е гледан.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Девојчево ќе лапне оскар, освен ако не е подобра Cate Blanchett во Carol пошто тој сеуште не ми е гледан.
Бланшет растури во Carol. Мене таа ми е фаворит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom