88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
B

Blade Torch

Гостин
набацете линкчиња од кратките анимирани што ги има на нет. Тие барем се кратки. И да не ти се допадне, за 10 минути нема да кубиш коси. :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Незнам кон што целат веќе овие со оскарите. Ако линијата е (најверојатно не е) некаде помеѓу комерцијалното и уметничкото Spotlight е филм за на Hallmark. Подобро само од википедија настанот да го скролаа. Филмот беше мех ...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
Room еј:cuc::cuc::cuc:...единствено лошо во филмот беше шо го гледав на скринер.
Ама па тоа значи дека ко ќе излезе блуреј ќе го гледам одново, ФИЛ-МИШ-ТЕ!!!:bravobe::bravobe::bravobe::bravobe:
A koga go gleda screener? Ima bluray. Pak isto si se zaebal. :D

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Ги изгледав скоро 80% од филмовите во листиве погоре.
Претпоставувам дека Ревенант е убедлив фаворит, меѓутоа мој фаворит годинава е Bridge of Spies, прво Хенкс глуми маестрално, второ и "русинот" покажа супер глума. Освен тоа содржи стек од моите омилени тематики: Ладната војна, адвокатски игри, драма, историски настан и лајф филозофи.
Инаку, сметам дека Trumbo иако во никој случај не би го добил оскарот, заслужи барем да биде во номинациите.[DOUBLEPOST=1455976156][/DOUBLEPOST]А мојата листа би изгледала вака:

1. Bridge of spies
....
2. Spotlight
3. The Revenant
...
...
3. The Martian
4. The Big Short
...
...
6. Brooklin
7. Mad Max

*Room го неам гледано уште

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
Brooklyn (y)

Oskar za zenska!

grande u kratki crti:

Now that's an Oscar nomination for best performance by an actress well deserved. Saoirse Ronan is on fire. Something else that's on fire is the script, and very funny too, in a smart way. You can say this is a romance movie, but in the core, it's about one's personal search and growth... Very good movie.

83/100

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Brooklyn (y)

Oskar za zenska!

grande u kratki crti:

Now that's an Oscar nomination for best performance by an actress well deserved. Saoirse Ronan is on fire. Something else that's on fire is the script, and very funny too, in a smart way. You can say this is a romance movie, but in the core, it's about one's personal search and growth... Very good movie.

83/100
Истово дојдов да го пишам. Пази, филмов ми изгледаше дека ќе биде досаден на негледано и пошто ми е антипатична глумицата одбивав да го гледам. Вчера го видов дека излегол на добра снимка заедно со Carol и стиснав заби и го изгледав.

Колку само не сум бил во право. Филмот мене ми беше далеку подобар од Room. Е ова е вистинска драма, ова е тоа што го барам - врзување со ликови, емоции, музика. Room имаше подобра приказна tho.

Девојчево ќе лапне оскар, освен ако не е подобра Cate Blanchett во Carol пошто тој сеуште не ми е гледан.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom