НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
MIA gets: Brian Roberts
CHA gets: Courtney Lee
MEM gets: PJ Hairston, Chris Anderson, 4 2nd-round picks.

Ама види тој тренер за мене не е тренер, баш и затоа така пишав и баш како што кажа ти така ќе прави... и тоа не само Оладипо него сите ќе ги ротира на надворешни позиции... а има 4 играчи и можи мајтап да си игра со нив како сака...

И лошото кај тој тим и особено тој тренер е што ниту еден од тие надворешни играчи не влезе во некоја натпреварувачка и добра форма баш ради тие ротации...

Ќе си продолжи идиотот по старо

Трејдот го направија колку да се ослободат од Харис.Подобро играа без него и побрзо последниве утакмици а има плата од 16 милони по сезона.Сега направија простор и за Фурние и Гордон.На Џенингс му истекува договорот така да не верувам да биде повеќе од 6th men.Јас мислам ке остане првата петорка иста.Пејтон,Оладипо,Фурние,Гордон и Вуч и од клупа Џенингс,Хезоња,Илијасова и Смит.
Детроит извадија максимум од Илијасова и Џенингс.Ме интересира како ке се снајде на 4 Харис зошто во Орландо не го пробаа во ниеден момент...Очекував некој од Џонс од Хјустон или Морис од Феникс да земат али најверојатно Харис бил прва опција дека шутира тројки што ке отвори простор за Друмонд и Џексон.

Мајами спрема нешто....

Последно уредено:
оп оп R. Jackson OVER на кладилници сега :D

А што ќе му прави Орландо на Jennings стварно незз

Џенингс е плеј што знае да шутира, оној Пејтон незнае да шутне тројка па животот да му зависи од тоа. Плус до крај на дедлајнот сигурно еден од Пејтон/Оладипо ќе биде трејдуван.
Џенингс го имаат до крај на сезона, после е слободен агент а имаат и тим опшн на договор на Или, и најверојатно ќе го ослободат и него, и еден тон у селери капот, а местото на Херис ќе му го дадат на Гордон.
Детроит го сакаше Херис уште летово али беше РФА така да секоја понуда Орландо ќе ја изедначеше.
Џенингс од кој се врати Детроит имаат скор испод 500% а тој има 6 п просек по утакмица, а и секако ќе си заминеше на крај на сезона.
Фактички Детроит доби 23 годишен експлозивен играч, одличен шутер и перфектен за ПнР со Џексон, за Иљасова.
Гуд ворк Стен, гуд ворк !!

Јас мислам дека некој од Пејтон или Оладипо ќе лета до крај на трејд сезонава. Се збори дека почнале разговори за Двајт да оди во НОЛА кај Дејвис, веројатно некој пакет цел тим за Хауард :ROFLMAO: Од Лејкерс мислам Бас, Лу Вилијамс/Ник Јанг (не верувам двајцата) и Хиберт ќе бидат на трејдинг блок, првите 2ца можат да допринесат на контендер, ама Хиберт... Не ми е јасно како може да падне толку многу, дрво недоделкано е моментално, најслаб играч на Лејкерс, самото тоа кажува колку паднал.

Трејдот го направија колку да се ослободат од Харис.Подобро играа без него и побрзо последниве утакмици а има плата од 16 милони по сезона.Сега направија простор и за Фурние и Гордон.На Џенингс му истекува договорот така да не верувам да биде повеќе од 6th men.Јас мислам ке остане првата петорка иста.Пејтон,Оладипо,Фурние,Гордон и Вуч и од клупа Џенингс,Хезоња,Илијасова и Смит.
Детроит извадија максимум од Илијасова и Џенингс.Ме интересира како ке се снајде на 4 Харис зошто во Орландо не го пробаа во ниеден момент...Очекував некој од Џонс од Хјустон или Морис од Феникс да земат али најверојатно Харис бил прва опција дека шутира тројки што ке отвори простор за Друмонд и Џексон.

Мајами спрема нешто....

Отприлика и јас вака мислам. Интересен трејд за Детроит. А Орландо... Таму допвра ќе има доста промени. Нема да ме чуди и уште некој трејд ако направат до четврток. Не е случајно што побрзаа со овој.[DOUBLEPOST=1455666383][/DOUBLEPOST]
Фактички Детроит доби 23 годишен експлозивен играч, одличен шутер и перфектен за ПнР со Џексон, за Иљасова.

Не е којзнае каков шутер Harris, а не би рекол ни дека е којзнае колку експлозивен. Во секој случај е солиден играч кој ми се чини добро одговара во Детроит. Сега Harris и Morris ќе бидат заменливи на 3к и 4ка и во напад и во одбрана. И досега до некаде беше така со Ilyasova, но со Harris ќе бде далеку понагласено а и Harris е далеку подобар играч.[DOUBLEPOST=1455666428][/DOUBLEPOST]
MIA gets: Brian Roberts
CHA gets: Courtney Lee
MEM gets: PJ Hairston, Chris Anderson, 4 2nd-round picks.

2 пика од втора рунда, а не 4 :D

Многу боље пројде Орландо од овој трејд. Харис е само опасен скорер и ништо више, добиваат "stratch" 4ка во вид на Иљасова и плеј како Џенингс. Брендон нема договор за следната сезона, така да на лето Орландо ослободува 8 милиони во кепот за некое засилување, а можат и да го продолжат Џенингс.

12743829_1284497408245447_8905575302386005691_n.jpg

4 пика добија Мемфис по два и од Мајами и од Шарлот.

Многу ме интересира што потези ке направат и Мемфис и Мајами со оглед на тоа дека Бош и Гасол тешко да заиграат сезонава.Поготово што на мемфис им истекуваат договорите на Конли и Грин,а на Мајами на Вајтсајд и Денг.Како што игра слабо Драгич не би ме чудело и него да му бараат екипа.

Рекорден број трејдови очекувам деновиве.

има играно 4ка под Вон многу пати, ужасен беше дефанзивно

Некако ептен измеѓу позиција ми е Харис кој ги знае што ке прават.Ке биде интересно како ке ги воигра Ван Ганди во секој случај.Во одбрана 4 ка да биде Морис,а во напад Харис би можело да функционира.Пошто не верувам да биде side-kick играч Харис бидејки веќе се откажаа од таков.

Џенингс е плеј што знае да шутира, оној Пејтон незнае да шутне тројка па животот да му зависи од тоа. Плус до крај на дедлајнот сигурно еден од Пејтон/Оладипо ќе биде трејдуван.
Џенингс го имаат до крај на сезона, после е слободен агент а имаат и тим опшн на договор на Или, и најверојатно ќе го ослободат и него, и еден тон у селери капот, а местото на Херис ќе му го дадат на Гордон.
Детроит го сакаше Херис уште летово али беше РФА така да секоја понуда Орландо ќе ја изедначеше.
Џенингс од кој се врати Детроит имаат скор испод 500% а тој има 6 п просек по утакмица, а и секако ќе си заминеше на крај на сезона.
Гуд ворк Стен, гуд ворк !!

Без разлика кој ќе трејдува и кој ќе остане во тимот, воопшто не ми се допаѓа работата на тренерот, значи човекот не успеа во половина сезона зад него да издвои еден или два лидери во тимот...
Оладипо, Фурние, Пејтон, па дури и Хезонја (иако најмала минутажа имаше) не играа во континуитет.... Според тоа, не може старо куче да научи нови трикови, без разлика кој ќе го даде на трејд или ќе остане ваква ситуацијата, јас мислам дека ќе игра на ист начин, со многу измени и тоа ќе го кошта...

што е ова читам Клиперси ги понудиле Грифин и Стивенсон за Галинари, Фарид, Јокиќ и Бартон :lolzz: :lolzz: :lolzz:

Со оглед на тоа што грифин повеќе го интересира да прави циркуз од себе и со оглед на тоа што направи глупости наместо да тренира и да се врати што побрзо во тимот, мислам дека на крај можно е и да зафати вид виделина од тој тим.
Е сега, јас би го прифатил овај трејд со отворени раце пошто Јокиќ ќе му даде многу повеќе опции во офанзива на дефанцивниот и ништо повеќе од дефанзивен Деандре, Бартон ќе биде достојна замена за CP3 пошто дечкото може да збрца 20 поени кога сака и како сака, Галинари игра како препороден и сигурно е подобра опција во стартна петорка одошто веќе остарениот и премногу спор за одбрана Пол Пирс и на крај Фарид, ако ништо друго ќе користи по некое цепелинче од Пол и ќе куца како луд на контра.... за одбрана и онака мн мн не го бива...
Предобар трејд за Клиперси, кој звучи неверојатен и треба само да има некоја будала во Денвер па да го прифати ова...

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom