Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Znaci pokraj site NASA vraboteni...USA.Ruska.Kineska...etc vladin,Piloti,Kapetani,Patnici ima i Vojska stoa znae za ramnata zemja...poleka kako se razviva diskusijata ke ostane site da znaat osven ti i tamu nekoe si flat earth stupidity voa de society ...emi zote premnogu si laskate be ...za edna mala grupa nevernici ...tolkav trud!
Pogledajmo prvo tko bi uopće trebao znati za zavjeru.

http://ravnazemlja.bloger.index.hr/

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE

според тебе од авион кој лета над европа ќе може и кина и австралија да се видат, бидејжи нели земјата не е рамна. е па зошто тоа не е така?
дај слика на која од авион се гледа цела земја. од 10км висина би требало се да се види, дури и тој магичен ѕид околу земјата.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
11 Дрвото порасте, стана силно, височината му стигна до небото, се гледаше од краиштата на земјата.

20 Дрвото што си го видел, големо е и силно кое стигнува сè до небото и се гледа по сета земја,

8. Уште еднаш Ѓаволот Го искачи на највисоката планина и Му ги покажа сите царства на Земјата со сета нивна слава;

Џабе ставаш линкови глупости се шо пиша не е точно, у светото писмо пишува дека некое си дрво се гледа од сите краишта на земјата. Чим едно дрво може да се глеа од секаде, може и монт еверест.
Koга ќе измислат доволно моќен ласер кој ќе допре до монт еверест ќе се увериш дека земјата е рамна.[DOUBLEPOST=1455633188][/DOUBLEPOST]
Ja bolane...ne vjerujem u tih glupih linkova il videa...! ....Nego bolane je`l mozes da pricas svojim recima...ovako izgleda veoma glupo kad repliciras sa neke linkove i to na tudz`em jezikom.
Што да ти одговорам? Дека мал број на луѓе се дел од лагата? Околу двеста до триста.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ja bolane...ne vjerujem u tih glupih linkova il videa...! ....Nego bolane je`l mozes da pricas svojim recima...ovako izgleda veoma glupo kad repliciras sa neke linkove i to na tudz`em jezikom.
Причаш бошњачки (?) а?...
Се прајш мангуп,а?...:icon_lol:

А и падежОВите не ќа ти са саглам употребени.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи ти сега ме стави на страната на тие кои ја кријат виситната за нашата земја. А јас сум фактички на спротивната страна, јас се борам виситната да ја победи нивната лага.

Ова твој став, и на тој што ти кликнал лајк, уште еднаш покажува колку вашата свест е помрачена, како да гледате наопачки. И затоа за вас лагата е вистина, а вистината е лага.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.322
Поени од реакции
11.711
Sekoja cest koga imas bistar mozok i go otkrija ova.nie pomracenite cel zivot ce ziveeme so lagata deka ziveeme na zemjina topka.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Значи ти сега ме стави на страната на тие кои ја кријат виситната за нашата земја. А јас сум фактички на спротивната страна, јас се борам виситната да ја победи нивната лага.

Ова твој став, и на тој што ти кликнал лајк, уште еднаш покажува колку вашата свест е помрачена, како да гледате наопачки. И затоа за вас лагата е вистина, а вистината е лага.
Зоте сликајте го крајот на земјата напрајте и клип сега секој телефон праи и слики и клипој и клај овде раскринкај ги тие масонско јудејско темпларски лаги на америчките комунисти од ватикан

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.175
Зоте сликајте го крајот на земјата напрајте и клип сега секој телефон праи и слики и клипој и клај овде раскринкај ги тие масонско јудејско темпларски лаги на америчките комунисти од ватикан
Тебе ти е строго до мајтап, а некој тука се обидува со факти да ја разоткрие можеби најголемата лага во историјата на човештвото.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Тебе ти е строго до мајтап, а некој тука се обидува со факти да ја разоткрие можеби најголемата лага во историјата на човештвото.
соросоиду еден платенички, наскоро ќе ви ги раскринкаме вашите фалсификовани истории, биологии и географии!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Sekoja cest koga imas bistar mozok i go otkrija ova.nie pomracenite cel zivot ce ziveeme so lagata deka ziveeme na zemjina topka.
Што да ти правам кога ти ги гледаш аргументите, нелогичностите и пак веруваш на некој кој вика дека земјата има форма на крушка. Кај кого е проблемот?[DOUBLEPOST=1455644937][/DOUBLEPOST]
Гледајте како ви работат на свеста, на психологијата. Ви пуштаат пред очи серии, филмови, и слично со таква тема за купола, за да вие тоа го гледате како фантазија. А они ја знаат виситната и сите нас не прават овци, мајмуни и што уште не.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Гледајте како ви работат на свеста, на психологијата. Ви пуштаат пред очи серии, филмови, и слично со таква тема за купола, за да вие тоа го гледате како фантазија. А они ја знаат виситната и сите нас не прават овци, мајмуни и што уште не.

Jas misalm deka oni go spremaat terenot...poso vie kaj i da e ke ja otkriete vistinata ...pa vaka ke im bide tro polesno!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

[/media]
има многу појќе филмови за васионски путовања, и то ги ангажираат најјаките звезди кои ги плаќаат со иљадници евра, само Mет Дајмонд го праќаа неколку пати на марс, па звездани патеки па војна на звездите каде џедаи и остали летаат низ свемиро полн со лоптасти планети.....
Сето тоа е да се психолошки спремат сите народи кога власта над земјата ќе го преземе советот составен од дванајст мудреци од сионот од кој еден е комунист, еден е темпар, еден илуминат еден масон, еден веган, еден американец, еден рус, еден хомосексуалец, еден од СДСМ, еден католик, еден јеврејин и еден неопределен и тие ќе воспостават сведски поредок каде сите ќе бидеме убедени дека живејме во пљосната купола и дека не мојме да патуваме по галаксији

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
има многу појќе филмови за васионски путовања, и то ги ангажираат најјаките звезди кои ги плаќаат со иљадници евра, само Mет Дајмонд го праќаа неколку пати на марс, па звездани патеки па војна на звездите каде џедаи и остали летаат низ свемиро полн со лоптасти планети.....
Сето тоа е да се психолошки спремат сите народи кога власта над земјата ќе го преземе советот составен од дванајст мудреци од сионот од кој еден е комунист, еден е темпар, еден илуминат еден масон, еден веган, еден американец, еден рус, еден хомосексуалец, еден од СДСМ, еден католик, еден јеврејин и еден неопределен и тие ќе воспостават сведски поредок каде сите ќе бидеме убедени дека живејме во пљосната купола и дека не мојме да патуваме по галаксији
Зашто сакаат да воспостават нов светски поредок? Ти не можеш да ги поврзеш коцките и затоа таква перцепција имаш.

Му се смееш на серијата а гледај они самите што изјавуваат -

“It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.” -see ibtimes.com

Гледај они сакале да го срушат фирмаменто, правеле нуклеарни тестови во антартика кај ѕидот, ама не успеале.

Operation Fishbowl was a series of high altitude nuclear tests in 1962 that were carried out by the United States as a part of the larger Operation Dominic nuclear test program.
According to wikipedia:

“The Soviet Union’s K project nuclear test series was a group of 5 nuclear tests conducted in 1961-1962. These tests followed the 1961 Soviet nuclear tests series and preceded the 1962 Soviet nuclear tests series.

The K project nuclear testing series were all high altitude tests fired by missiles from the Kapustin Yar launch site in Russia across central Kazakhstan toward the Sary Shagan test range”…

Kajgana Shop

На врв Bottom