Мигрантите низ Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Така е.
Треба јасно и гласно да се каже како стојат работите.

Ние тука кенкаме од имигрантите.
Зашто?
Дека се од ИСИС инфилтрирани и дека се радикални исламисти.

А фактите велат,

- дека во сите терористички напади, домицилните Муслимани имаат поголемо учество.

- дека кај нас веќе има докажани борци регрутирани во ИСИС. Се знае кои се и каде живеат.

- дека има вехабистички џамии веќе неколку години, во кои се проповеда истата идеологија и од каде се регрутираат овие.

- дека ние веќе имаме не едно туку илјада и едно злодело инспириани од омразата кон Христијаните (сквернавењето на црквите во Сарај и Арачиново сега, во јануари е само последното)

- дека исламскиот екстремизам веќе зема неколку жртви кај нас.

Имигрантите врска немаат со овие работи.
Тие не се проблемот, туку дел од него. Проблемот е во Муслиманите.

Т

Триптико

Гостин
Така е.
Имигрантите врска немаат со овие работи.
Тие не се проблемот, туку дел од него. Проблемот е во Муслиманите.
Грешка си. Проблемот е во НАС, што не ги "чистиме" еден по еден или во група. Не класична војна со ра-та-та-та, туку одеднаш со "една голема метла".

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Грешка си. Проблемот е во НАС, што не ги "чистиме" еден по еден или во група. Не класична војна со ра-та-та-та, туку одеднаш со "една голема метла".
Јас како Христијанин не можам да се сложам со ова мислење. Кога би бил атеист би ти го лајкнал, сто пати.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Мене искрено ме потсетува на населувањето на словените...
Знам дека сакаше ова да биде некаков зајадлив коментар али споредбата е во најмала рака смешна. Неможе да има ама баш никаква споредба.

Последно уредено:

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Каде е разликата, може да знам?

И едните и другите се/беа попримитивни од домаќинот, и едниот и другиот се населуваа постепено.....

Дали згреши или не Византија и општо Европа затоа што ги пуштиле словените вие самите одлучите....[DOUBLEPOST=1455553277][/DOUBLEPOST]
Па не се сите потомци на гоцевата раса, мислам, толку можам јас...
Единствено што Европа згреши е што дозволи Азиски - Турско Монголски крожедни племиња да се населат по пат на сила и етничко чистење на територијата на Мала Азија а потоа да ги уништат сите цивилизации на Балканот и на сила да ја наметнуваат Исламската Религија, а тоа резултираше со мегурелигиозни конфликти на Балканот и креирање на нови нации ( арнаутска - албанска, Муслиманска во Босна и тн). Исто така тука може да се спомене и населувањето на Албанските племиња од Кавказ во делот на денешна Албанија од страна на Турците.

Да се одбранеше Европа тогаш, многу крвопролевање ке се избегнеше, тој судир на цивилизациите ке се избегнеше. Исламизирано население на Балканот можеби и немаше да има, со што барем ке избегневме мегурелигиски конфликти... Ама твојот ограничен мозок тоа неможе да го разбере, за жал

?

..........

Гостин
Исламот сеуште не е на ниво на развој каков што имале словените пред десет века, овие се далеку позабегани, главниот пророк им е педофил и убиец.

Religion of Peace, a piece of you over here, a piece of you over there:icon_lol:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Прогресивен претставник , па така кога единствениот албанец со кого си разменил зборови сум јас....
Мислењева ти се, што да кажам, кога некој не би те знаел би рекол дека си некој хардкор партиски полтрон чив најголем идеал му е партиски лидер....

Престани веќе со политички мислења да ми реплицираш, молим те... не знаеш што сакаш да постигнеш ни самиот.....
Како човек израснат во Чаир, имам доста контакти со Албанци. И јас едно време паѓав на таа слаткоречивост и „желба“ за соживот, која траеше до оној момент кога Албанците не станаа апсолутно мнозинство во Чаир.

Ти не ме гледаш мене поинаку одшто би ме гледале оние галовечачите од Сирија. Само немој предвреме да се радуваш, тука е Балкан, имаме ние искуство со вас козебачите од Азербејџан, 2 пати сме ви простиле трета шанса нема да има. Се надевам само дека ИСИС ќе дојде побргу тука, да можеме конечно да ги отвориме картите....

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
абре само гасни комори, тоа е лекот, се покажа пред 70 години. чистење на сите различни, се додека не си живееме само покрај оние што личат на нас и што веруваат во истата прикаска за кој е правиот госпот, тој со белата брада или тој што не смее да се нацрта. секој во својот атар/остров, фино ограден и изолиран, да не случајно се поремети чистотата. па и по цена на незамислива количина на смрт, болка, уништување. битно е да се постигне конечната цел (endlosung).

е тогаш кога ќе ги исчистиме лошите унтерменш ќе мора да смислиме нов непријател. ќе биде некој од тие што личат на нас, ама не толку многу, и што мислат дека белата брада е пократка него што ние мислиме. битно ние сме секогаш тие што се во право, најчисти и најцивилизирани, тие другите се тие лошите. кои и да се.

чудно како толку аналогии со нацизмот има, ама сепак не е нацизам.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Единствено што Европа згреши е што дозволи Азиски - Турско Монголски крожедни племиња да се населат по пат на сила и етничко чистење на територијата на Мала Азија а потоа да ги уништат сите цивилизации на Балканот и на сила да ја наметнуваат Исламската Религија, а тоа резултираше со мегурелигиозни конфликти на Балканот и креирање на нови нации ( арнаутска - албанска, Муслиманска во Босна и тн). Исто така тука може да се спомене и населувањето на Албанските племиња од Кавказ во делот на денешна Албанија од страна на Турците.

Да се одбранеше Европа тогаш, многу крвопролевање ке се избегнеше, тој судир на цивилизациите ке се избегнеше. Исламизирано население на Балканот можеби и немаше да има, со што барем ке избегневме мегурелигиски конфликти... Ама твојот ограничен мозок тоа неможе да го разбере, за жал
Па и јас викам, не требаше Византија да ги пушти паганските сипаници во Балканот, ама изгледа не предвиделе дека словените биле примитивни, бајаги поблизок род со животните отколку луѓето и затоа се котат повеќе од зајаците.

Затоа и ја викам, да не ја повторуваме грешката, се надевам ме чита Меркел....[DOUBLEPOST=1455567168][/DOUBLEPOST]
Пуштиле :lolzz:

Секако и Готите,Франките,Ломбардите,Угро-Финците,Монголските,Турските и Скандинавските племиња сите ги "пуштиле". Се било платено во крв и освоено ништо не било пуштено. А кој бил попримитивен би оставил да одговорат сите претходно набројани "напредни" домаќини.
Само словените ги пуштиле, само словените...
Словените платиле со крв со жртвување на деца, биле пагани и имале такви пагански обичаи..,. ако го рачунаме ова платено со крв...[DOUBLEPOST=1455567412][/DOUBLEPOST]
Како човек израснат во Чаир, имам доста контакти со Албанци. И јас едно време паѓав на таа слаткоречивост и „желба“ за соживот, која траеше до оној момент кога Албанците не станаа апсолутно мнозинство во Чаир.

Ти не ме гледаш мене поинаку одшто би ме гледале оние галовечачите од Сирија. Само немој предвреме да се радуваш, тука е Балкан, имаме ние искуство со вас козебачите од Азербејџан, 2 пати сме ви простиле трета шанса нема да има. Се надевам само дека ИСИС ќе дојде побргу тука, да можеме конечно да ги отвориме картите....
И ние викавме тука ни е Византија ама види не во каква дереџе паднавме... од примитивци...
Замисли, од светска сила станавме дно на светот, тоа кажува доволно...

Последно уредено:
Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Па и јас викам, не требаше Византија да ги пушти паганските сипаници во Балканот, ама изгледа не предвиделе дека словените биле примитивни, бајаги поблизок род со животните отколку луѓето и затоа се котат повеќе од зајаците.
Најголема грешка на Византија е што ги пропушти мигрантите од Кавкаска Албанија да се населат на балканот и ги класифицираше како луѓе,а во суштина се преодна форма меѓу мајмунот и безр'бетниците.

Т

Триптико

Гостин
абре само гасни комори, тоа е лекот, се покажа пред 70 години. чистење на сите различни, се додека не си живееме само покрај оние што личат на нас и што веруваат во истата прикаска за кој е правиот госпот, тој со белата брада или тој што не смее да се нацрта. секој во својот атар/остров, фино ограден и изолиран, да не случајно се поремети чистотата. па и по цена на незамислива количина на смрт, болка, уништување. битно е да се постигне конечната цел (endlosung).

е тогаш кога ќе ги исчистиме лошите унтерменш ќе мора да смислиме нов непријател. ќе биде некој од тие што личат на нас, ама не толку многу, и што мислат дека белата брада е пократка него што ние мислиме. битно ние сме секогаш тие што се во право, најчисти и најцивилизирани, тие другите се тие лошите. кои и да се.

чудно како толку аналогии со нацизмот има, ама сепак не е нацизам.
На кои сите различни? Никогаш не сме рекле дека Кинези се проблем. Што лупаш ко Максим? И не ми пикај под нос религија, зашто за мене сите се исти к*рац друго паковање. Дојдоа мигранти (нелегално!) на европско тло (не ЕУ тло, туку како континент - да не се најде некој да ми збори дека се грижам и се упикувам за/во газот на ЕУ) и стапка на криминал скокна за 250%. Сите напаѓачи се со арапско потекло (ова го наведуваат СИТЕ нападнати), не знаат глас да бекнат на германски, шведски, француски..., огромен дел СЕ ЦРНЦИ и замисли СИТЕ СЕ МУСЛИМАНИ! Колку Германци (вистински) има во нападите? Нула! Колку христијани? Нула! Пред некој пост имаше линк, демек 3%, 5%... Ма дај. Има еден муабет (и во коментари на тој текст, а и на други места) за некои "старци во мантили" кои им даваат упатства што да прават мајмуниве (со сета должна почит кон животните) непосредно пред некој напад. Сакаш уште? Или и ти како Агда ќе ми кажувате прикаски како сите не се исти? Дај линк...Руси биле. Дај втор...десничари. Дај трет...измислено било. Дај ... Па кое за вас е реално? Да ве силуваат и тебе и Агда и онаа што нѐ нарекуваше прости на плоштад? Ќе ви биде реално тогаш, или и тогаш ќе "бидете тажни" затоа што истите кои ги браните ви го начукаа?

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Никогаш не сме рекле дека Кинези се проблем.
:pos:

супер се кинезите. си седат во атарот и не му се мешаат на никого. така е најсигурно.

додуша Америкa околу 2 светска војна на сличен начин ги дехуманизираше азијците кои тогаш не се придржуваа на правилото на немешање.

ако има прилика некој да биде дефиниран како унтерменш, така и ќе биде. потреба за тоа секогаш има, јер тоа е најлесно соочување со стравот и незнаењето.

Kajgana Shop

На врв Bottom