Мигрантите низ Македонија

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.961
Поени од реакции
25.528
Не галами. Ти пропаднаа сите бродови, па сега во очај се браниш со сите сили. :) Норвешка излезе паметна, а сигурно и другите ќе ја следат. Вие "либералите" заедно со мама Меркел, дома земете си ги "љуби га мајка" имигранти ;)

Иако треба во другата тема, сепак ќе ги ставам во оваа. Welcome to Sweden, на поинаков начин
https://www.youtube.com/watch?v=dlG75wb7lLw

Или што би рекла оваа баба

https://www.youtube.com/watch?v=PiodZctX2TY
Ништо не ми пропаднало и не чувствувам потреба да се бранам, туку дискутирам. ;)
Видеово легитимно треба да биде? Ако одиме по таа логика, да ти регистрирам на форумов неколку Швеѓани кои ќе ти кажат друга приказна?

Ингрид нашла да зборува, а била мажена со Мароканец. :icon_lol:

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
Ништо не ми пропаднало и не чувствувам потреба да се бранам, туку дискутирам. ;)
Видеово легитимно треба да биде? Ако одиме по таа логика, да ти регистрирам на форумов неколку Швеѓани кои ќе ти кажат друга приказна?

Ингрид нашла да зборува, а била мажена со Мароканец. :icon_lol:
А што е за тебе легитимно? Од кои извори ќе прифатиш дека е точно?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
За Јапонија знаеме дека тешко дава нови државјанства, ама затоа Европа, т.е. лидерите на некои земји и неспособната Меркел се тие кои тврдеа дека имаат капацитет да згрижат и можат да се справат со емигрантите. Кое е нивното решение? Да ги депортираат во Русија, како што направи Норвешка, додека Меркел мудро молчи. Затоа беше тој мој коментар.
Шо е проблемот со тоа дека ги депортирале во Русија? Во Русија е колку што знам безбедно, а и оттаму влегле во Норвешка. Требало директно во Афганистан.
Затоа еве вака, ти постирај ги со линкови известувањата за сите религијски мотивирани злосторства на Христијаните, во изминативе дваесет години, а јас ќе ги постирам сите религијски мотивирани злосторства на Муслиманите во изминативе дваесет години. Па така ќе можеш, црно на бело, јавно да ги разоткриеш заблудите на овие форумџии. ОК?
Ногу бе, ти. :pos:
На шо ќе личи тоа кога 98% од самоубиствените терористички напади во 2015 во светот се дело на радикални исламски групи..
http://www.isn.ethz.ch/Digital-Library/Articles/Detail/?id=195813
Муслиманите во една година успеваат да извршат десетпати повеќе религиозно мотивирани злосторства отколку било која друга група за период од десет години.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Вие "либералите" заедно со мама Меркел, дома земете си ги "љуби га мајка" имигранти ;)
Немој вака да маваш во срж жити око.Отров си.
Агдето наше на иста страна со државата.
:D

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Calais Jungle refugees targeted by armed far-right militia in brutal campaign of violence

Ова што пишува демек млад мигрант бил заробен претепан и пуштен гол со скршени прсти и раце да се врати во кампот се најобични измислици :D

Тоа сигурно биле некои дечаци си играле со топка, ненамерно го погодиле и овој паднал и скршил рака. Деца си играле :D

Зошто мора одма во статијава да се напаѓа со расизам и ксенофобија. Демек европејците вакви такви лоши биле . А тоа што претепаниот шетал гол ко будала, нема врска све се тоа теории на заговор и медиумите кои подгреваат ситуација. Не делат за да не владеат :ROFLMAO: .

Ако не ги видел напаѓачите од каде знаел дека се far-right?

Не е убаво за соживотот ова вака што се пишува. Не иде сега за еден случај соживот да рушиме

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Извини, а ти во која држава живееш?
Прашувам пошто во оваа држава каде што живеам јас, Македонија, подоста од бегалците од Косово останаа. Најголемиот дел од нив секако добија државјанство овде. Си реков да не зборуваш за некоја друга држава можеби?
Имаш право, од 300000 избеглици 500000 останаа засекогаш тука, а 1000000 си земаа државјанства....
Порано не ми беше јасно, ама фала ви што ги појаснувате некои работи...

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Имаш право, од 300000 избеглици 500000 останаа засекогаш тука, а 1000000 си земаа државјанства....
Порано не ми беше јасно, ама фала ви што ги појаснувате некои работи...
Со статусов само правиш будала од себе.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Calais Jungle refugees targeted by armed far-right militia in brutal campaign of violence

Ова што пишува демек млад мигрант бил заробен претепан и пуштен гол со скршени прсти и раце да се врати во кампот се најобични измислици :D

Тоа сигурно биле некои дечаци си играле со топка, ненамерно го погодиле и овој паднал и скршил рака. Деца си играле :D

Зошто мора одма во статијава да се напаѓа со расизам и ксенофобија. Демек европејците вакви такви лоши биле . А тоа што претепаниот шетал гол ко будала, нема врска све се тоа теории на заговор и медиумите кои подгреваат ситуација. Не делат за да не владеат :ROFLMAO: .

Ако не ги видел напаѓачите од каде знаел дека се far-right?

Не е убаво за соживотот ова вака што се пишува. Не иде сега за еден случај соживот да рушиме
Што подразбираш од соживот? И со кого сакаш да правиме соживот? Јас не сум видел соживот во нашава држава со племе. што ебе, убива и коле кај стигне да градиме, а не па рушиме. Соживот никад и не имало. Капираш?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
http://www.theguardian.com/world/2016/feb/14/two-heavily-armed-britons-arrested-in-greece

Во североисточна Грција уапсени 2-јца тешко-вооружени британци со Ирачко потекло, во близина на реката Марица. Ова збори дека вооружени џихадистички групи шетаат низ Балканот. Чим ги има во Грција, можеме да замислиме како е кај нас, во Албанија, Косово, Босна, Санџак, Црна Гора....

Ова загрижувачка информација кај нашите медиуми, затруени од дневна политика, сега за сега поминува незабележано.

Ситуација несомнено подсетува на падот на Византија, кога владиците се карале дали ѓаволот може да застане на врв на игла, додека Турците се спремале за опсада на Цариград.

Последно уредено:
Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
се разбира дека има џихадисти. сите го знаеме тоа. тие треба да се најдат и да се затворат или уништат. ама тоа нема никаква врска со третманот на мигрантите, особено од страна на обичниот народ. тепање и малтретирање на мигрантите или затворање на границите за секој муслиман со темна боја на кожа нема да направи ништо во поглед на џихадистите. дури поверојатно е дека уште повеќе ќе го влоши проблемот.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Ситуација несомнено подсетува на падот на Византија, кога владиците се карале дали ѓаволот може да застане на врв на игла, додека Турците се спремале за опсада на Цариград.
Мене искрено ме потсетува на населувањето на словените...

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.370
Поени од реакции
8.947
@Inglourious Basterd деновиве дојдоа министрите за надворешни работи на Холандија и Австрија. На јужната граница пристигнува голема помош, се постави двојна жица, камери, пунктови, логистика, дојдоа војници и редари од Унгарија, а се најавиува дека летово ќе пристигнат и од Австрија. Ќе доаѓа помош и од други земји периодов. Најверојатно кога ќе започне бранот бегалци, (за брзо време ќе биде) Македонија добро ќе си ја одработи задачата. Сега прашањето ми е, по целиов циркуз, кој ќе бидe нашиот реален бенефит од сето ова? Да не биде само тапкање по рамо... ако биде тоа, мислам дека ќе треба да почнеме точаци и честитки да им делиме на граница.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Мене искрено ме потсетува на населувањето на словените...
Според теоријата за словенската наезда има чинители кои не се поклопуваат за правење на аналогија.
Поради верската конотација и дивата неприлагодливост на повисоката местна култура повеќе личи на турската инвазија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
@Inglourious Basterd деновиве дојдоа министрите за надворешни работи на Холандија и Австрија. На јужната граница пристигнува голема помош, се постави двојна жица, камери, пунктови, логистика, дојдоа војници и редари од Унгарија, а се најавиува дека летово ќе пристигнат и од Австрија. Ќе доаѓа помош и од други земји периодов. Најверојатно кога ќе започне бранот бегалци, (за брзо време ќе биде) Македонија добро ќе си ја одработи задачата. Сега прашањето ми е, по целиов циркуз, кој ќе бидe нашиот реален бенефит од сето ова? Да не биде само тапкање по рамо... ако биде тоа, мислам дека ќе треба да почнеме точаци и честитки да им делиме на граница.
Влез во НАТО, најверојатно под референцата.

Kajgana Shop

На врв Bottom