Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Одлука на ЦК си е закон и нема што ти и членовите да сакате или неќете. Него ме интересира, се десило ли некад во партијана некој нешто да му смета или да не се согласува или главна дужност ви е климање со глава?
Од плажа во Грција преку телефон им наредуваше што да прават во собрание. (мислам за амнестијата се работеше)

Истите се тие кои во 2004-та си покренаа референдум, знаејќи дека истиот нема да успее, но популисти се, сакаат да бидат видени кај народот како патриоти.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Одлука на ЦК си е закон и нема што ти и членовите да сакате или неќете. Него ме интересира, се десило ли некад во партијана некој нешто да му смета или да не се согласува или главна дужност ви е климање со глава?
Имало, да.
Епа не е финтата да ти удоволува 4 години за да излезеш да го гласаш. Секоја власт треба да обезбеди демократска атмосфера за сите нејзини граѓани. Значи никој, ама баш никој во тие 4 години владеење не смее да се добие чувство дека неговите права се повредени само затоа шо друга партија е на власт. Партијата на власт нека си ја тера нејзината идеологија, ама притоа треба да ги почитува и мислењата на останатиот дел од народот кои не го делат истото мислење. Кога ќе се научиме да гледаме подалеку од датумот за избори бе, кога?
:pos:

Секој може да добие какво сака чувство. Битно е да не му се прекршуваат законските права. И да, за мене баш тоа е финтата. Тој што го гласам, да ми удоволува. Во спротивно, нема да го гласам.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Имало, да.

Секој може да добие какво сака чувство. Битно е да не му се прекршуваат законските права. И да, за мене баш тоа е финтата. Тој што го гласам, да ми удоволува. Во спротивно, нема да го гласам.
Слушнавме како се прекршуваат законските права. Ќе мававте шамарчиња, два три бокса, ќе палевте дуќани....
Шо да очекувам од некој кој има ваква замисла за демократија.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Епа не е финтата да ти удоволува 4 години за да излезеш да го гласаш. Секоја власт треба да обезбеди демократска атмосфера за сите нејзини граѓани. Значи никој, ама баш никој во тие 4 години владеење не смее да се добие чувство дека неговите права се повредени само затоа шо друга партија е на власт. Партијата на власт нека си ја тера нејзината идеологија, ама притоа треба да ги почитува и мислењата на останатиот дел од народот кои не го делат истото мислење. Кога ќе се научиме да гледаме подалеку од датумот за избори бе, кога?
Овие нашите за било кој чекор што го превземаат, рачунаат првин колку гласа ќе им донесе, односно однесе.
Не се работи за мојата и твоја егзистенција, се работи за нивната.
Затоа е важна медиумската хипноза, за самите да останат што подолго, да си осигурат егзистенција на нивните следни поколенија.
Да се работеше за мене и тебе, тогаш нема потреба да не хипнотизираат преку медиуми.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Слушнавме како се прекршуваат законските права. Ќе мававте шамарчиња, два три бокса, ќе палевте дуќани....
Шо да очекувам од некој кој има ваква замисла за демократија.
Да не треба Гордана да го почитува и сака Заев, откако ќе заврши се ова што се случува сега? Мешаш категории. Почна од себе како граѓанин, па префрлаш на политички противници, сега вметнуваш и лични непријатели во аргументи.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Имало, да.

Нити се сомневаме дека на стотина илјади најважно им е личното удоволување, ама кај и да е неправдата може да тропне и на нивна врата.
Нека направат проба, нека напишат еден коментар на фејсбук против некоја владина одлука, и веќе утредента ќе ја почуствува демократијата на работно место, ќе биде сотрен бе.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Овие нашите за било кој чекор што го превземаат, рачунаат првин колку гласа ќе им донесе, односно однесе.
Не се работи за мојата и твоја егзистенција, се работи за нивната.
Ако нешто носи гласови, тогаш значи дека помага некому. Нема поконкретна мерна единица за полезност на политичка одлука од број на гласови.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Нити се сомневаме дека на стотина илјади најважно им е личното удоволување, ама кај и да е неправдата може да тропне и на нивна врата.
Нека направат проба, нека напишат еден коментар на фејсбук против некоја владина одлука, и веќе утредента ќе ја почуствува демократијата на работно место, ќе биде сотрен бе.
Јас сум напишал. Татко ми има изговарано и изговара, секој ден. Се има и расправано со Груевски. И пред луѓе, и приватно. И сега, сериозно мислиш ти да ми кажуваш за работи што се случуваат внатре во ВМРО? Дај малце намалете со умисленоста дека се знаете. Поим немате.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ако нешто носи гласови, тогаш значи дека помага некому. Нема поконкретна мерна единица за полезност на политичка одлука од број на гласови.
Помага да , кој по 5 души , кој по 15 во секое болница школо влечени за уши , седи покрисе таму не треси глупости

Член од
16 февруари 2014
Мислења
343
Поени од реакции
198
Pred 15-6 godini, veruvav deka so doadjanjeto na novata generacija ( rodena u MK, ne SFRJ ), ke se ischisti i isfiltrira ona komunjarskoto i ona nacionalistichkoto sto bese ostanato od prethodnite generacii.

Momentalno, i Mesijata da se pojavi nemoze da go sredi napraveniot medjuljudski zaJeb.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.697
Да не треба Гордана да го почитува и сака Заев, откако ќе заврши се ова што се случува сега? Мешаш категории. Почна од себе како граѓанин, па префрлаш на политички противници, сега вметнуваш и лични непријатели во аргументи.
Кај вметнав лични непријатели?
Океј беше дури се правеа криминалите и никој не слушна, ама сеа пошо Заев ги објави тој е крив? :pos:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Pred 15-6 godini, veruvav deka so doadjanjeto na novata generacija ( rodena u MK, ne SFRJ ), ke se ischisti i isfiltrira ona komunjarskoto i ona nacionalistichkoto sto bese ostanato od prethodnite generacii.

Momentalno, i Mesijata da se pojavi nemoze da go sredi napraveniot medjuljudski zaJeb.
А кој ја изрсана таа генерација ?
Во чиви школи учевме ?

Чистење на трулото што останало после 2-3 генерации, ако има млади лица овде.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Кај вметнав лични непријатели?
Океј беше дури се правеа криминалите и никој не слушна, ама сеа пошо Заев ги објави тој е крив? :pos:
Шамарите не беа наменети за граѓани на улица. Ендеците исто. Настрана тоа што никогаш не се случија.

Член од
16 февруари 2014
Мислења
343
Поени од реакции
198
А кој ја изрсана таа генерација ?
Во чиви школи учевме ?

Чистење на трулото што останало после 2-3 генерации, ако има млади лица овде.
Ne veruvam deka nekogas ke se ischisti toj trulezh. A najvishe na svet bi sakal.

Mislam deka mnozinstvoto se mladi na ovoj forum, zatoa i donesov takov zakluchok. Ovaa generacija, sto se jade sega medju sebe ovde na ovuj forum, e sto trebase da bide transformirana - mozebi ne kompletno, ali vo mnogu golem broj.

Ova momentalno sto se sluchuva, spored mene, e mnogu polosho od toa vreme.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom