Рамна Земја?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
200.000 милијарди има буџет наса. Не била во вселената, не може да го помине ван алесовиот појас на радијација. И што прави со тие пари? Па вас ве лаже? Не само мене, и вие сте излажани. Ако мораат да потрошат толку многу пари тогаш целта им е да сокријат нешто навистина важно...
A toa e?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Don't reply, just do it!

Чекам снимка направена од највисокиот кат на хотелот Четирите Годишни Времиња на источната страна.
Ако на снимката се гледа европскиот брег, а нема причина да не се гледа ако Земјата е рамна, јас ја носам цела Кајгана на ручек во кафеана.

А ако не се гледа, ти ја носиш цела Кајгана на ручек во кафеана.

Бива ли?

Ping @Acid
The experiments have already been done... THERE IS NO CURVATURE..

A picture of the Chicago skyline taken almost 60 miles away

Части ти ги другите не мора мене.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
Зоте речи им дека ок бе еве не е скрос рамна туку малку заоблена, мислам дека ќе прифатат.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Zote a so vikas da inicirame edna peticija tuka na forumov da potpisime deka sakame da pratime vo vselenta da ni ja doneseh vistinata od prvo lice (neutraleno info) plus i kamera so straight lens ke ti dademe da fotnish edna fotka...Poslem ke ja prepratime peticijata do tvojot flat earth sociality forum ...i siguren sum deka site ke ja potpisat posto ke im sejvuvash trip i merenja na antartikot.Ima da bide,novinari,obozavateli,predsdateli pa duri i Katica ke dojde javno da ti se zablagodari...Te staame u raketka,te vrzueme so jaze(za da te vratime nazad),palime motorot i posto nema gravitacija za 5-6 minuti ke bides gore...ke vidis ke fotnis i curik nazad. E sea za besbednosta ke gi stajme @MIKI1 i @Izgrev kao glavni kordinatori...just in case ako go opnish nesakajki toj Vaan Alenoviot pojas (pu,pu nedaj boze) so silna iskrena molitva da te spasat od radijacija. Noramalno TV prava zadrzueme nie tuka u MK...a live comentator ke go stajme "Neli de gras" pizza majtorot...Ima da pobies tolku mnogu raboti opiti abe parce ke naprais...NASA ke otpusti 18000 vraboteni...200 miljardi ke si dobijat Amerite nazad...i na site ke im dokazes deka Gospo`t bog postoi. Pa tek ko ke se vratis nazad....celebrity,papi,pretsednici,momicinja,fanovi,TV,radija,knigi....popara...Slava i pari ke napunis..Zote za milioni zboram...zote (me slusas li)? Klimni so glavata ako me razba!

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@Ставрогин Убаво ти одговори човекот, "јас не мислам",
GoD.HateUSaLL,

ако ја довршеше мојата реченица, дури на тебе, со сета твоја ограниченост, ќе ти станеше јасно каков е мојот одговор...:sneaky:

Ќе ти текне, имаТ уште време.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
добро ај да го тргнеме тоа настрана, ме интересира кој е ставот на црквата околу ова прашање, што пишува во библијата плоча е или топка?
На погрешно прашање, се дава погрешен одговор: логично, не?...

Да видиме што вели Писмото за Земјата, односно што Земјава „не е„:
- не е рамна плоча,
- не е топчест космички/небесен објект.
- не е крадратна,
- не е „коцкаста„... и тн.

Да видиме што вели Писмото за Земјата, односно што Земјава „е„:
- небесно/Вселенско тело,
- на кое се створени сите живи битија, влкучувајќи го и човекот како род,
- на кое се створен Рајот а подоцна и изгубен,
- на кое е истеран лукавиот и неговите истомисленици,
- на кое Христос дојде првиот пат,
- на(д) кое Христос ќе дојде вториот пат,
- кое, заедно со целата Вселена, ќе биде пресоздадено, за вечно битисувње во нерасподливост.

Стај прст на чели и самиот види дека Писмото не ја третира Земјава од научно-астрономски аспекАт, туку од духовен.

Но!

Ако ги погледнеш и расправиите и надмудрувањата на форумов за и околу Земјината геометрија, ќе видиш така спротивставени мислења, што ниту едно од нив не може да се наметне за вистинито, а уште помалки за конечно! Спротивставените „страни„ изнесуваат купишта „докази„, за кои се убедени дека се точни!

Тебе, секако, не ти преостанува ниш‘о друго освен да веруваш (!) дека Земјава е топчеста, а таква Земја никад у живот нит‘ си видел, нит‘ ќе видиш...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
The experiments have already been done... THERE IS NO CURVATURE..

A picture of the Chicago skyline taken almost 60 miles away

Части ти ги другите не мора мене.
Ех море @ZOTE!

Стивенсвил и Чикаго се оддалечени 60 милји, или околу 96,5 km.

Највисоките облакодери во Чикаго се:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_buildings_in_Chicago

Grand Mere State Park е ова:

Највисоката точка на парков изнесува 183 метри надморска височина.

http://us.geoview.info/grand_mere_state_park,7159896

Eве ја пресметкава:

Значи, сите згради повисоки од 182.4 метри во Чикаго може да се видат од Grand Mere State Park во Стивенсвил.

Eве го геометрискиот нацрт на пресметката:

Еве го и линкот:

https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ех море @ZOTE!

Стивенсвил и Чикаго се оддалечени 60 милји, или околу 96,5 km.

Највисоките облакодери во Чикаго се:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_buildings_in_Chicago

Grand Mere State Park е ова:

Највисоката точка на парков изнесува 183 метри надморска височина.

http://us.geoview.info/grand_mere_state_park,7159896

Eве ја пресметкава:

Значи, сите згради повисоки од 182.4 метри во Чикаго може да се видат од Grand Mere State Park во Стивенсвил.

Eве го геометрискиот нацрт на пресметката:

Еве го и линкот:

https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/
Требаше ти да ги водиш вестите место новинарот :)

You have zero concept and math don't lie either does this and other videos showing the Chicago skyline from ( 60 miles ) !! You are intelligent correct ? You know TRIG right ?? You know basic curvature x 8 mass ? Correct ? Of course you do the way your speaking so try and disprove a factual mathematical equation on your round earth stance ok ?? = Horizon distance 3 MilesHidden Amount = 2166.46 Feet'Bulge' Height = 600.16Working (in feet, unless noted): Distance d = (Miles*5280), d = 316800 Radius of Earth r = 3959*5280, r = 20903520 Distance to horizon, a = sqrt((r+h)*(r+h) - r*r), a = 15838.001010228532 Distance to horizon (in miles) = a/5280 = 2.9996214034523736 Amount obscured x = sqrt(a*a - 2*a*d + d*d + r*r)-r, x = 2166.4636212289333 The following is the amount obscured calculated using slightly more complex trig And assuming the 'distance' is the distance across the surface of the earth This is more accurate for large distances and heights But essentially the same for distances under 100 miles True obscured x = r/cos( d/r - asin(sqrt(h*(2*r+h)) / (r+h) ) ) - r x = 2166.7630795799196 'Bulge' b = r-sqrt(4*r*r - d*d)/2, b = 600.1601690091193 Bulge is the amount of rise of the earth's curve from a straight line connecting two points on the surface This means this video and any others cant exist the Chicago skyline would be in fact 2166 feet below the horizon ! Conclusion no curve !

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
а зошто сето тоа лажење, криење. толку потрошени средства само за да на убедат дека земјатане е рамна, туку е сфероид? што ќе биде ако се дознае дека земјата е рамна а на сфероид?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
а зошто сето тоа лажење, криење. толку потрошени средства само за да на убедат дека земјатане е рамна, туку е сфероид? што ќе биде ако се дознае дека земјата е рамна а на сфероид?
Логото на Обединетите Нации токму тоа го кажува. основата е многу прецизна карта на рамна земја, врз неа има решетка со 33 подрачја, а околу венец. Еве го значењето: Ние, (масоните) ќе ги впрегнеме сите наши ресурси (33степени на масонскиот ред) и ќе ги држиме луѓето во ментален затвор (решетката) за да не можат да видат дека земјата е рамна (картата) и тоа ќе биде славата на нашата победа врз Креаторот (венецот).

Logo_UN.jpg

Значи ќе се дознае вистината за креаторот на земјата и креаторот на луѓето. Нема више еволуција на мајмуни, нема више ванземаљци. Како не ти е јасно, целата човечка свест ќе се промени. Ќе го дознаеме одговорот за нашето постоење и нашата цел.

п.с. кој е избркан од небото и паднат на земјата? Кој ги лаже луѓето?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
Требаше ти да ги водиш вестите место новинарот :)

You have zero concept and math don't lie either does this and other videos showing the Chicago skyline from ( 60 miles ) !! You are intelligent correct ? You know TRIG right ?? You know basic curvature x 8 mass ? Correct ? Of course you do the way your speaking so try and disprove a factual mathematical equation on your round earth stance ok ?? = Horizon distance 3 MilesHidden Amount = 2166.46 Feet'Bulge' Height = 600.16Working (in feet, unless noted): Distance d = (Miles*5280), d = 316800 Radius of Earth r = 3959*5280, r = 20903520 Distance to horizon, a = sqrt((r+h)*(r+h) - r*r), a = 15838.001010228532 Distance to horizon (in miles) = a/5280 = 2.9996214034523736 Amount obscured x = sqrt(a*a - 2*a*d + d*d + r*r)-r, x = 2166.4636212289333 The following is the amount obscured calculated using slightly more complex trig And assuming the 'distance' is the distance across the surface of the earth This is more accurate for large distances and heights But essentially the same for distances under 100 miles True obscured x = r/cos( d/r - asin(sqrt(h*(2*r+h)) / (r+h) ) ) - r x = 2166.7630795799196 'Bulge' b = r-sqrt(4*r*r - d*d)/2, b = 600.1601690091193 Bulge is the amount of rise of the earth's curve from a straight line connecting two points on the surface This means this video and any others cant exist the Chicago skyline would be in fact 2166 feet below the horizon ! Conclusion no curve !
Мене ли најде да ми продаваш басма?

Зел како пресметка за h0 = 6 стапки, иако надморската височина на езерото Мичиген на чии брегови лежат Чикаго и Стивенсвил изнесува 577 стапки (176m).

Во пресметката не се зема височината на човекот (6 стапки - 1.83 метри), туку се земат надморските височини. Aко размислиш малку како што не мислиш, можеш и самиот да заклучиш дека h0 никако не може да биде височина на очите мерена од тлото, зашто тогаш исто би виделе и оној што е на брегот на езерото и оној што е на ридот над езерото. Мисли, @ZOTE, мисли! h0 не е висина на очите од тлото или висина на човекот, туку надморска височина плус висина на очите (значи надморскат височина + 6 стапки:D). Погледни го уште еднаш нацртот:

Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
аха значи
земјата е рамна = господ бог постои.
тоа го кријат од нас.
во библијата е вистината

the-holy-you-know-what_o_725216.jpg

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.326
Поени од реакции
21.634
кој е избркан од небото и паднат на земјата? Кој ги лаже луѓето?
Зоте ги лаже луѓето, и најверојатно од тераса е паднат ко мал, евентуално по скали. :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom