Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Aко е така, тогаш зошто не го направите овoj математички експеримент:

Друштвото Рамна Земја вли дека властите не им давале дозвола да отидат на Антарктик. Бре мајката!
А од кого им треба дозвола да го направат следниов експеримент:

Еден од нив да дојде во Мајами, да застане на брегот, да земе некој јак и софистициран двоглед со мoжност за сликање и снимање. И да направи слики и снимки на она што го гледа спрема исток, кон Бахамите.

Другиот да се качи на највисоката зграда во Мајами и да направи слики и снимки со дигитална камера на она што го гледа.

Третиот да изнајми приватен хеликоптер кој ќе го надлетува Мајами и да направи слики и снимки од она што видел.

Четвртиот нека направи слики и снимки спрема Бахамите од авион што прелетува преку Мајами.

Е сега, основи на тригонометрија:

Moрската шир што ќе ја гледаат твоите рамноземци (опозит на равногорци, ха ха ха), мора да одговара на спротивната катета a. Оној што набљудува од брегот се наоѓа во точката C, оној што снима од авионот се наоѓа во точката А, а оние од зградата и хеликоптерот се наоѓаат некаде на налегнатата катета b, помеѓу точките А и C.

Во случај на рамна земја, снимките на сите четворица мора да ги прикажуваат истите објекти (острови, бродови), зашто и оној на брегот ја гледа целата должина на катетата а, и оној на зградата и оној на хеликоптерот и оној во авионот.

Ете им прилика да докажат и да им ја затнат устата на неверниците кои не веруваат во нивните умоболни фантазии.

По oчигледност и „од око“ (еvidence) не се гради ни полско веце, туку се користи висок и либела.
Па ти дали си свесен зашто бранат да се отиде на антартик? Па дали знаеш што нашол адмралот Бирд таму? Тој го нашол таму фирмамент. Тој ја пронашол куполата. Американците и Русите со нуклерани бомби пробале да ја пробијат но не успеале и подоцна се откажеле.

Полгедни го доказот во овај дел од ова видео, гледај од 16.48

Јов 26 - 10

10. Тој и постави меѓи на водата, каде прекратува светлината и темнините почнуваат.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Па ти дали си свесен зашто бранат да се отиде на антартик? Па дали знаеш што нашол адмралот Бирд таму? Тој го нашол таму фирмамент. Тој ја пронашол куполата. Американците и Русите со нуклерани бомби пробале да ја пробијат но не успеале и подоцна се откажеле.

Полгедни го доказот во овај дел од ова видео, гледај од 16.48

Јов 26 - 10

10. Тој и постави меѓи на водата, каде прекратува светлината и темнините почнуваат.

Море никој не те брани, слободно оди на Антарктикот. Не мора да се враќаш. :P

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Значи се работи за недокажана наука. Значи не докажано е дека земјата има совршена топчеста форма. Значи тој научникот нели де грес вика дека земјата има форма како пица мајстор кога врти пица. Не докажано е колку е далеку сонцето и месечината. Во таква наука не веруваме.

Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk
"Neli de gres" :P bila pizza majstor pred da stane "naucnik" zatoa taka zbori. Nego vo kakva nauka veruvas be zote ti? Za tebe aposultna vistina e knizule so duhovni zabeleski napisani i prepisani pred 2000 godini od neuki luge ...a vamu mrcish\negiras naucni merenja u astrofizikata.....Po nekoj pat mi se ide da si vrzam dva shamara sto uposte te citam i repliciram.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
со други зборови мислиш дека е плоча само не кажуваш јавно да не ти се смеат:icon_lol:
Сос други зборови: најди мој пост во кој имам напишано дека Земјава е рамна плоча...

Изненади ме!...

После, ќе видиме кој на кого ќе му се смее...:sneaky:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.975
Поени од реакции
42.694
Сос други зборови: најди мој пост во кој имам напишано дека Земјава е рамна плоча...

Изненади ме!...

После, ќе видиме кој на кого ќе му се смее...:sneaky:
добро ај да го тргнеме тоа настрана, ме интересира кој е ставот на црквата околу ова прашање, што пишува во библијата плоча е или топка?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
"Neli de gres" :P bila pizza majstor pred da stane "naucnik" zatoa taka zbori. Nego vo kakva nauka veruvas be zote ti? Za tebe aposultna vistina e knizule so duhovni zabeleski napisani i prepisani pred 2000 godini od neuki luge ...a vamu mrcish\negiras naucni merenja u astrofizikata.....Po nekoj pat mi se ide da si vrzam dva shamara sto uposte te citam i repliciram.
Дечко! Сите антички народи без разлика на раса, и вера знаеле дека земјата е рамна. Знач ине верувале, туку знаеле. 1500 години сите народи на оваа земја знаеле дека е рамна. Така и мапите ги правеле.

Babylonian map, the oldest known world map, 6th century BC Babylonia

ЗНачи Бабилон ниту верувал во Библија, ниту бил христијански итн. Имал знаење за раман земја.

Да не анборјувам провери и сам на нет, античка кина, египет, индија итн. Сите знаеле за дека земјата е рамна.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
@Ставрогин Убаво ти одговори човекот, "јас не мислам", незнам ти шо се тресеш тука...
Патем, вистинскиот одговор на прашањето дали Земјата е топка или плоча е: Народот ќе одлучи.[DOUBLEPOST=1455294904][/DOUBLEPOST]Зоте, имам еднаш кажано, али морам да повторам. Ти треба да бидеш кастриран. Преносот на твојот ген непосредно води до ценарио на Идиокраси.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Дечко! Сите антички народи без разлика на раса, и вера знаеле дека земјата е рамна. Знач ине верувале, туку знаеле. 1500 години сите народи на оваа земја знаеле дека е рамна. Така и мапите ги правеле.

Babylonian map, the oldest known world map, 6th century BC Babylonia

ЗНачи Бабилон ниту верувал во Библија, ниту бил христијански итн. Имал знаење за раман земја.

Да не анборјувам провери и сам на нет, античка кина, египет, индија итн. Сите знаеле за дека земјата е рамна.
Taka e zote se sto e kazano pred BC i ijladnici godini nanazad e tocno.Posto togas instrumentite i optite sto gi koristele kade kade bile potocni i pomoderni...Eve da zememe primer Maaite veruvale deka zemjata e ramna so cetiril agli i lezi vrz krokodil vo bazen so voda a neboto e zmija. Rajot go zamisluvale deka e od 13 sloevi i sekoj sloj si imal svoj bog. Sliki\freski i textovi ima kolku sakas...skoro sekoja anticka nacija si imala svoja zamislena teorija za zemjata i bozestvata. Pa i ovie tvoite imaat edna dobra a taa e deka zemjata e ramna i ja nosat kitovi. Sea na kogo da mu veruvame?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
Oстави го сега Антарктикот. Се сложуваш ли дека водата зазема совршено хоризонтална положба на рамна површина?

На копно ќе се вадиш на возвишенија, брегови, ридови, планини, клисури, долини, нагиби, рибје око, жабја перспектива...

На морска површина не можеш да се вадиш на ништо.

Затоа ќе се качиш на 64. кат на хотелот Четирите годишни времиња во Мајами.

Ќе го земеш најјакиот двоглед со можност за снимање и бидејќи како што тврдиш ти дека Земјата е рамна плоча, а водата на рамнина зазема совршена хоризонтална положба, кога ќе погледнеш источно, преку Атлантскиот Океан, не само Бахамите, туку треба да ги видиш и Бермуда и Азорите, западниот брег на Европа, западниот брег на Африка и сите бродови што пловат помеѓу Северна Америка и Европа и Африка.

Јов 26 - 10

Oд наука немаш поим, од Светото Писмо - ич! Ми цитираш стих од Стар Завет на превод кој служи само како ориентационен и на многу места неточен, а јас го читам во оригинал, на старохебрејски.

Така ти ќе речеш дека јазовците - иако слаби животни ги прават своите куќи во камен и ќе се држиш до тоа тврдење како пијан за плот иако не е точно, но така си прочитал во Библијата, бидејќи така рекол премудриот Соломон.

Принтскрин од Агапи:

Принтскрин од Премин Портал:

И така, дека јазовците прават куќи на камен за тебе ќе биде непобитна вистина, бидејќи така си прочитал дека пишува во Светото Писмо, иако најверојатно јазовец не си ни видел во живо.

Eве кај живее јазовецот:

Aма ти ќе се запнеш, живее во камен па во камен, бидејќи така пишува во Светото Писмо.

А не пишува така. Туку пишува вака:

שְׁפַנִּים עַם לֹא עָצוּם וַיָּשִֹימוּ בַסֶּלַע בֵּיתָם:

И еве за кое животно се работи:

https://he.wikipedia.org/wiki/שפניים

Eве го неговото живеалиште:

Eве му го и ареалот на распространување:

Значи, пештерникот е комплетно непознато животно за европските народи.
И сега ти кога ќе го прочиташ стихот преведен на македонски:

Јазовците своите куќи ги прават во камен - ќе инсистираш на точноста на оваа тврдење како некој идиот, а нема да ти текне дека е преведено така од практични причини, зашто ретко кој од Македонија пред појавата на Интернет воопшто и слушнал за пештерникот, камоли пак да го види.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Taka e zote se sto e kazano pred BC i ijladnici godini nanazad e tocno.Posto togas instrumentite i optite sto gi koristele kade kade bile potocni i pomoderni...Eve da zememe primer Maaite veruvale deka zemjata e ramna so cetiril agli i lezi vrz krokodil vo bazen so voda a neboto e zmija. Rajot go zamisluvale deka e od 13 sloevi i sekoj sloj si imal svoj bog. Sliki\freski i textovi ima kolku sakas...skoro sekoja anticka nacija si imala svoja zamislena teorija za zemjata i bozestvata. Pa i ovie tvoite imaat edna dobra a taa e deka zemjata e ramna i ja nosat kitovi. Sea na kogo da mu veruvame?
Од каде знаеш какви методи користиле и колку биле напредни кога настнаал потоп и све се уништило? Исто така не случајно ја запалиле александриската библиотека да се скрие виситната.

Инаку и ден денес не можат да докажат како се изградиле Пирамидите а демек прост народ тогаш живеел а тие се толку прецизно направени и според ѕвездите и според консталациите и според математика каде денешните градежни архитекти изјавуваат дека со нашиот модерен алат не се во можност да ја изградат таа градба.[DOUBLEPOST=1455297068][/DOUBLEPOST]
Oстави го сега Антарктикот. Се сложуваш ли дека водата зазема совршено хоризонтална положба на рамна површина?

На копно ќе се вадиш на возвишенија, брегови, ридови, планини, клисури, долини, нагиби, рибје око, жабја перспектива...

На морска површина не можеш да се вадиш на ништо.

Затоа ќе се качиш на 64. кат на хотелот Четирите годишни времиња во Мајами.

Ќе го земеш најјакиот двоглед со можност за снимање и бидејќи Земјата е рамна, а водата на рамнина зазема совршена хоризонтална положба, кога ќе погледнеш источно, преку Атлантскиот Океан, не само Бахамите, туку треба да ги видиш и Бермуда и Азорите, западниот брег на Европа, западниот брег на Африка и сите бродови што пловат помеѓу Северна Америка и Европа и Африка.

Oд наука немаш поим, од Светото Писмо - ич! Ми цитираш стих од Стар Завет на превод кој служи само како ориентационен и на многу места неточен, а јас го читам во оригинал, на старохебрејски.

Така ти ќе речеш дека јазовците - иако слаби животни ги прават своите куќи во камен и ќе се држиш до тоа тврдење како пијан за плот иако не е точно, но така си прочитал во Библијата, бидејќи така рекол премудриот Соломон.

Принтскрин од Агапи:

Принтскрин од Премин Портал:

И така, дека јазовците прават куќи на камен за тебе ќе биде непобитна вистина, бидејќи така си прочитал дека пишува во Светото Писмо, иако најверојатно јазовец не си ни видел во живо.

Eве кај живее јазовецот:

Aма ти ќе се запнеш, живее во камен па во камен, бидејќи така пишува во Светото Писмо.

А не пишува така. Туку пишува вака:

שְׁפַנִּים עַם לֹא עָצוּם וַיָּשִֹימוּ בַסֶּלַע בֵּיתָם:

И еве за кое животно се работи:

https://he.wikipedia.org/wiki/שפניים

Eве го неговото живеалиште:

Eве му го и ареалот на распространување:

Значи, пештерникот е комплетно непознато животно за европските народи.
И сега ти кога ќе го прочиташ стихот преведен на македонски:

Јазовците своите куќи ги прават во камен - ќе инсистираш на точноста на оваа тврдење како некој идиот, а нема да ти текне дека е преведено така од практични причини, зашто ретко кој од Македонија пред појавата на Интернет воопшто и слушнал за пештерникот, камоли пак да го види.
Гледам цело време еврејство споменуваш. Па да те прашам ти го чекаш месијата? Зашто евреите не го признаваат Христос за месија, тие чекаат некој нов емсија кој сигурн сум ќе изјави дека земјата е глобус и ќе дојде со вселенски брод, а папата ќе го покрсти.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Од каде знаеш какви методи користиле и колку биле напредни кога настнаал потоп и све се уништило? Исто така не случајно ја запалиле александриската библиотека да се скрие виситната.
Aha znaci site zapisini akti i opiti se izgoreni ...posto nekoj uste togas sakal da ja skrie vistinata...Isto i denes...Site Kapetani,Piloti,Nasa inznjeri,matematicari,naucnici...etc...Ja krijat vistinata za zemjata da ve lazat tebe i milenko! Znaci li toa i deka i bog go napravil potopot za da ja skrie vistinata?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Aha znaci site zapisini akti i opiti se izgoreni ...posto nekoj uste togas sakal da ja skrie vistinata...Isto i denes...Site Kapetani,Piloti,Nasa inznjeri,matematicari,naucnici...etc...Ja krijat vistinata za zemjata da ve lazat tebe i milenko! Znaci li toa i deka i bog go napravil potopot za da ja skrie vistinata?
200.000 милијарди има буџет наса. Не била во вселената, не може да го помине ван алесовиот појас на радијација. И што прави со тие пари? Па вас ве лаже? Не само мене, и вие сте излажани. Ако мораат да потрошат толку многу пари тогаш целта им е да сокријат нешто навистина важно...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
Гледам цело време еврејство споменуваш. Па да те прашам ти го чекаш месијата? Зашто евреите не го признаваат Христос за месија, тие чекаат некој нов емсија кој сигурн сум ќе изјави дека земјата е глобус и ќе дојде со вселенски брод, а папата ќе го покрсти.

Don't reply, just do it!

Чекам снимка направена од највисокиот кат на хотелот Четирите Годишни Времиња на источната страна.
Ако на снимката се гледа европскиот брег, а нема причина да не се гледа ако Земјата е рамна, јас ја носам цела Кајгана на ручек во кафеана.

А ако не се гледа, ти ја носиш цела Кајгана на ручек во кафеана.

Бива ли?

Ping @Acid

Kajgana Shop

На врв Bottom