Како ќе го објасниш ова?
Данаил 4 10-11
10. Еве го привидот што ми се моташе во главата на постелата: Погледнав, кога
ете едно дрво сред земјата многу високо.
11. Дрвото порасте, стана силно,
височината му стигна до небото,
If the earth were flat, a sufficiently tall tree would be visible to “the earth's farthest bounds,” but this is impossible on a spherical earth.
Likewise, in describing the temptation of Jesus by Satan, Matthew 4:8 says, “Once again, the devil took him to a very high mountain, and showed him all the kingdoms of the world [
cosmos] in their glory.” Obviously,
this would be possible only if the earth were flat.
The same is true of Revelation 1:7: “Behold, he is coming with the clouds! Every eye shall see him...”
Матеј 24
29. И веднаш, по маките на тие дни, сонцето ќе потемни и
месечината нема да ја дава својата светлина, и ѕвездите ќе попаѓаат од небото, и силите небески ќе попуштат.
Две прашања - нели според денешните научници месечината е осветлена од сонцето. Зашто воде пишува дека месечината нема да ја дава својата светлина? Според теоријата на рамна земја месечината самата произведува светлина.
Второ прашање - како ќе паднат ѕвездите? Го виде претходниот клип што го поставив какви се вистинските ѕвезди?
Отрковение на Јован Богслов 6. 13 - 14
13. ѕвездите, пак, небески паднаа на земјата, како што смоквата, лулана од силен ветар, ги исфрла пупките свои;
14.
и небото се оттргна како книга свиткана, и секоја гора и секој остров се поместија од местата свои;
Дали овде за небото се мисли на
Firmament? Значи кога ќе дојде Господ Исус Христос ќе се куполата, завесата фирмаментот.
Што има позади фирмаментот ќе дознаеме тогаш како што пишува светото писмо.