Помош и совети

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Zdravo. Vaka decki. Mi se cini deka na lap topov imam Intel HD Graphics 4600 i AMD Radeon 8750M - 2GB graficki. Ali u device manager mi ja dava samo Intel HD Graphics a drugata e standard vga so zolto triagolnice. Celta mi e da mozam da igram igrici na 8750m a za toa mi treba amd katalist i pojma nemam koj softver suite da go simnam pa da ve zamolam za pomos.

PS. Izvinete za latinica.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Zdravo. Vaka decki. Mi se cini deka na lap topov imam Intel HD Graphics 4600 i AMD Radeon 8750M - 2GB graficki. Ali u device manager mi ja dava samo Intel HD Graphics a drugata e standard vga so zolto triagolnice. Celta mi e da mozam da igram igrici na 8750m a za toa mi treba amd katalist i pojma nemam koj softver suite da go simnam pa da ve zamolam za pomos.

Пробај со аутодетект http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Nejke da go simne. Me nosi na nekoe compatibility checker.

Okej e izgleda go najdov. Radeon HD 8xxxM Series i go najdov soodvetniot katalist suite pa se nadevam deka toa e toa. Kako i da e fala.

Последно уредено:

nkL

The Creator
Член од
20 декември 2013
Мислења
34
Поени од реакции
7
Знае некој како се мењаат контроли за nba2k16, не глеам ја или нема?

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075

Na amd.com download drivers odi i izaberi ja tvojata

Член од
24 јуни 2014
Мислења
73
Поени од реакции
6
Здраво дечки, дали некој ќе биде љубезен да ми помогне со избор на делови за да склопам пц? Не сум баш стручна а ми рекоа дека овие од амц што коштаат 60к не вределе, т.е дека за тие пари можам подобро да направам. Целта ми е да можам лол и дота да играм без да ми кочи како сега. Цена да ме фати околу 50-55 илјади.
п.с добар монитор?
Фала однапред :)

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.540
Поени од реакции
3.586
Дечки ај ако можете кажете ми што е проблемот ја исталирав Middle Earth:Shadow of Morder и ја оклучувам играта и ништо не се појавува,тотално ништо ако знаете некако како да го средам проблемов би сакал да помогнете.Фала однапред.

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Знае ли некој како се прави да се играат игри од усб за nintendo wii?
Барав да нет пробував нешто ама не успеав мн туториали има.

Член од
22 септември 2013
Мислења
43
Поени од реакции
12
Другари дали може на било каков начин инсталирање и hard use на Дота 2 да го поебе лаптопот у смилса на греење, гасење, рестартирање, успорување и слично, пошо на претходниот лаптоп од коа почнав да играм COD Black ops 2, NFS Most wanted и други графички захтевни игри го предизивикаа горенаведеното. А да, и од конфигурации иам i7 2.6 ghz со турбо до 3.10, АМD R5 2gb, 8 ram, 700 HDD од кои 90% е слободен дискот, HP ProBook, и користам релативно, мид класа кулер.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Другари дали може на било каков начин инсталирање и hard use на Дота 2 да го поебе лаптопот у смилса на греење, гасење, рестартирање, успорување и слично, пошо на претходниот лаптоп од коа почнав да играм COD Black ops 2, NFS Most wanted и други графички захтевни игри го предизивикаа горенаведеното. А да, и од конфигурации иам i7 2.6 ghz со турбо до 3.10, АМD R5 2gb, 8 ram, 700 HDD од кои 90% е слободен дискот, HP ProBook, и користам релативно, мид класа кулер.
Колку ти е стар? Може да ти е затнат од прашина, однеси го на некој сервис да ти го исчистат.

Член од
22 септември 2013
Мислења
43
Поени од реакции
12
Колку ти е стар? Може да ти е затнат од прашина, однеси го на некој сервис да ти го исчистат.
Стариот, Дел, околу 5 години. Еднашка го однесов, али беше уште под гаранција, као божем го издуваа (му требаше 20-30 дена за тоа во Сетек) и после месец дена старата песна... Овој со конфигурацијата шо ја пишав ми е 4 месеци, нема мака за сеа али неќам да го поебам, дека 50к му се на гзот

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Стариот, Дел, околу 5 години. Еднашка го однесов, али беше уште под гаранција, као божем го издуваа (му требаше 20-30 дена за тоа во Сетек) и после месец дена старата песна... Овој со конфигурацијата шо ја пишав ми е 4 месеци, нема мака за сеа али неќам да го поебам, дека 50к му се на гзот
Taков лаптоп од dota 2 да се прегрева нема шанси, ако сакаш и 24/7 играј ја. Исто така за 4 месеца не може да се затне, освен ако не играш доле на тепих или слично..

Член од
22 септември 2013
Мислења
43
Поени од реакции
12
Taков лаптоп од dota 2 да се прегрева нема шанси, ако сакаш и 24/7 играј ја. Исто така за 4 месеца не може да се затне, освен ако не играш доле на тепих или слично..
Колку е оптималниот временски интервал за редовно дување прашина? Превентивно

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Колку е оптималниот временски интервал за редовно дување прашина? Превентивно
Оптимално и превентивно ти се 2 различни работи.
Превентивно, секој ден :D
Оптимално, еднаш во 1 годишно време :D

Kajgana Shop

На врв Bottom