Фан Клуб: Интер

Ок бе, ама јас плус тоа дека 40 се многу, премногу.

Вие на тоа се фаќате, сметате дека го омаловажувам фудбалерот со тоа што велам дека е преплатен. Па преплатен е, и не ги оправда јбг.
Па добро преплатен е, ама далеку е од единствен што е таков. За Мангала се даваат 50 милиони, за Стерлинг 70, јбг такво време дојде во фудбалот, отидоа цените до плафон.

Берзеркер не форсирај, у реду е, иди ти издркај, возбуден си очигледно.
Како да ги оправдам тие 40 милиони после 5 месеци бе пријателе?
За Хуан кажав пред некое време дека се виде неговиот квалитет кога дојдоа поквалитетни играчи од него. Океј е за ротација.
И дај не ме замарај со Паласио жити се, за респект било тоа, океј ете има респект што неговите голови 12 по сезона завршувавме 8мо и 9то место.
Ок, ајде каков тип на играч е Кондогбија? Да го дефинираме веќе еднаш? Објаснете...
Не може да се очекуваат СЕКОЈА УТАКМИЦА 2 гола и 2 асистенции од него викаш, он вкупно нема толку направено цела сезона, не у една утакмица.

Што е Џофри? Профи градач? Добро се градел... да го ебам ја него... Сигурност има кога е топката кај него? Кај се тие 2-3ца што се ОДБИВАА од него?
И јас сакам да го бива, и мене ми е криво што е дупе... ама признавам дека е. До кога ќе го браните? и што побогу гледате у него?!
Изгледа сите погрешиле у проценката на Џофри па и самиот Манчини. Добро кажа Баже погоре а и уште кога дојде Син и ја истите муабети ги праевме дека Кондогбија е далеку од тип на играч ко Јаја Туре слични се само што и двајцата се големи и црни.
Џофри е тип на играч ко Мота, Камбијасо, Бускетс е сеа тоа што игра со Медел и Мело до него е друга работа, не може да биде сигурен со топка пошто Медел и Мело се едносмерна улица играчи односно знаат само одбрана да играат и се апла лоши у поставување при напад, затоа најчесто Кондогбија останува сам со топка против 2-3ца противници и нормално дека ќе му ја земат или ќе ја избие напред.
Да има Кондогбија некој подвижен плејмејкер околу него ќе се пее друга песна сигурно.

Ок, ајде каков тип на играч е Кондогбија? Да го дефинираме веќе еднаш? Објаснете...
Не може да се очекуваат СЕКОЈА УТАКМИЦА 2 гола и 2 асистенции од него викаш, он вкупно нема толку направено цела сезона, не у една утакмица.

Што е Џофри? Профи градач? Добро се градел... да го ебам ја него... Сигурност има кога е топката кај него? Кај се тие 2-3ца што се ОДБИВАА од него?
И јас сакам да го бива, и мене ми е криво што е дупе... ама признавам дека е. До кога ќе го браните? и што побогу гледате у него?!

Играч налик Јаја Туре е Кондогбија со разлика во тоа што сеуште нема толкаво стекнато искуство како овој првиов,што нема играно во Барса во времето на Меси,Чави,Пујол и Иниеста.
Значи игра повлечен наназад во средниот ред,пред одбраната и е задолжен за дефанзивните задачи.Тоа што Манчини не знае или не сака да му ја погоди позицијата се должи на неговите ограничени размислувања.Ај дека е ограничен,тоа го увидовме последниве пет кола,но да го ругате Кондогбија кога игра покрај дегени играчи како Мело и Брозовиќ,не знам што да ви кажам.
Или толку разбирате од фудбал или џабе трескате со глава низ зид.

Џонтра е типот кој вели дека Паласио апсолутно нема ништо направено за тимот, а му давам линк во кој пишува дека Паласио завршил сезона со 19 голови за Интер како најдобар стрелец.

Џонтра е типот кој се дрзна да јади гоВна за Занети, оти одиграл слаба утакмица на крајот од кариерата на 38 години.

Што уште... :facepalm:[DOUBLEPOST=1454855293][/DOUBLEPOST]
Берзеркер не форсирај, у реду е, иди ти издркај, возбуден си очигледно.
Како да ги оправдам тие 40 милиони после 5 месеци бе пријателе?
За Хуан кажав пред некое време дека се виде неговиот квалитет кога дојдоа поквалитетни играчи од него. Океј е за ротација.
И дај не ме замарај со Паласио жити се, за респект било тоа, океј ете има респект што неговите голови 12 по сезона завршувавме 8мо и 9то место.

Изгледа сите погрешиле у проценката на Џофри па и самиот Манчини. Добро кажа Баже погоре а и уште кога дојде Син и ја истите муабети ги праевме дека Кондогбија е далеку од тип на играч ко Јаја Туре слични се само што и двајцата се големи и црни.
Џофри е тип на играч ко Мота, Камбијасо, Бускетс е сеа тоа што игра со Медел и Мело до него е друга работа, не може да биде сигурен со топка пошто Медел и Мело се едносмерна улица играчи односно знаат само одбрана да играат и се апла лоши у поставување при напад, затоа најчесто Кондогбија останува сам со топка против 2-3ца противници и нормално дека ќе му ја земат или ќе ја избие напред.
Да има Кондогбија некој подвижен плејмејкер околу него ќе се пее друга песна сигурно.

Па не може сам да не догура до ЛШ кога Жезус и Ранокија примаа голови на мртво позади...

А таман го пофалив овој Баже, сеа ми вика налик Јаја Туре бил. :D
Не ко Јаја Туре дефинитивно. Јаја е едно 5 пари покреативен од Кондогбија.[DOUBLEPOST=1454855472][/DOUBLEPOST]
Џонтра е типот кој вели дека Паласио апсолутно нема ништо направено за тимот, а му давам линк во кој пишува дека Паласио завршил сезона со 19 голови за Интер како најдобар стрелец.

Џонтра е типот кој се дрзна да јади гоВна за Занети, оти одиграл слаба утакмица на крајот од кариерата на 38 години.

Што уште... :facepalm:[DOUBLEPOST=1454855293][/DOUBLEPOST]

Па не може сам да не догура до ЛШ кога Жезус и Ранокија примаа голови на мртво позади...
:pos::pos::pos:
Не изгледа, туку сигурно си глуп.
Пак, по 23565ти пат, што кур ако дал 19 гола кога 8мо место завршивме бе? Јасно ти е тебе тоа? За Интер праиме муабет а не за Каљари.
Срамота е да се вика дека одреден играч напраил многу за клубот а тоа многу е 7мо и 8мо место, бемти ретардирана логика.

Па и Занети ми го спомнува, сеа копаш стари мислења за да си тераш некоја сатисфакција. Иди издркај, се тресеш од нервоза.
Каков малоумник мајко мила.

Епа не знаевме бе дека Кондогбија ќе игра добро ако му ги донесеме Бускетс, Чави у најбољи дани, гола плавуша позади противнички гол и друго што услови има?! Не бе брат.. коа двои играч - едноставно двои! Доаѓа до израз... Кавани у Палермо, Хамшик у просечен наполи со Гергано до него и Кулибали и Растафари позади него... ако те бива - те бива.
За Џофри зборевте и го цитиравте Мурињо дека таков левак - пари вредел... ние што видовме од таа левица?! И таа левица што ја спомнувавме за градење ја планиравте или за голови давање?

Он добро се гради и имал кур од 22цм и што има Интер од тоа? Освен -40м и стап за ораси чукање у среден ред? Ништо...

Аман со правдањава...

Налик Јаја пишав во смисла на корпулентноста и снаодливоста на терен.Ок и тоа што се црнчуги двајцата :D

Далеку е Кондо од Јаја реално ако правиме муабет.Јаја е сеуште алфа и омега во Сити,има одиграно безброј утакмици на врвно ниво покрај играчишта од типот на Чави,Иниеста,Меси и сега во Сити,додека овој нашиов има одиграно трофео Берлускони и трофео Сан Никола рамо до рамо со епик Броз и циркузантот Мело.

Епа не знаевме бе дека Кондогбија ќе игра добро ако му ги донесеме Бускетс, Чави у најбољи дани, гола плавуша позади противнички гол и друго што услови има?! Не бе брат.. коа двои играч - едноставно двои! Доаѓа до израз... Кавани у Палермо, Хамшик у просечен наполи со Гергано до него и Кулибали и Растафари позади него... ако те бива - те бива.
За Џофри зборевте и го цитиравте Мурињо дека таков левак - пари вредел... ние што видовме од таа левица?! И таа левица што ја спомнувавме за градење ја планиравте или за голови давање?

Он добро се гради и имал кур од 22цм и што има Интер од тоа? Освен -40м и стап за ораси чукање у среден ред? Ништо...

Аман со правдањава...
Аман и со ругањето пер. Кавани, Хамшик се напаѓачи, ќе дадат 3-4 гола и одма е подруго.
Не ти се у ред овие споредувања.

Не викам дека Кондогбија игра сјајно и не ги оправдувам тие пари платени (не за него конкретно) за таков профил на играч. Многу ќе беа да беа дадени и за Маскерано или кој и да е друг деструктивец.
Нормално дека кога некој двои-едноставно двои. Кондогбија не двои у позитива но не двои ни у негатива. На исто ниво е ко што се и останатите играчи од средината, пошто се исти курац сите.
И остајте го Мурињо, он и за Гасперини рече дека е италијанскиот Фергусон :D

А таман го пофалив овој Баже, сеа ми вика налик Јаја Туре бил. :D
Не ко Јаја Туре дефинитивно. Јаја е едно 5 пари покреативен од Кондогбија.[DOUBLEPOST=1454855472][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos:
Не изгледа, туку сигурно си глуп.
Пак, по 23565ти пат, што кур ако дал 19 гола кога 8мо место завршивме бе? Јасно ти е тебе тоа? За Интер праиме муабет а не за Каљари.
Срамота е да се вика дека одреден играч напраил многу за клубот а тоа многу е 7мо и 8мо место, бемти ретардирана логика.

Па и Занети ми го спомнува, сеа копаш стари мислења за да си тераш некоја сатисфакција. Иди издркај, се тресеш од нервоза.
Каков малоумник мајко мила.

ХАХААХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ
ВАЖАМ ЗА ТИП СЕРИОЗНО ДИСКУТИРА И НЕ СЕ СМЕЕ, АМА ПОСЛЕ ВАКВО РЕТАРДИРАНО ИЗЛАГАЊЕ НЕ МОЖАВ ВЕЌЕЕЕЕЕ. :pos::pos::pos::pos:

Типов ми вели џабе што бил најдобар стрелец и џабе што имал најмногу голови кога тимот не се пласирал во ЛШ, и плус, сето тоа го поврзува со некаква логика !!! Каква логика бе друже? пппфхахахаха

Дечки, типов е трол или што е работава???? :tapp:

Види адолесценту... зар треба да ги сереме фудбалерите кои постигнувале голови само поради тоа што тимот не успеал да се пласира во ЛШ и покрај головите? Зар за пласман во ЛШ ти се потребни само голови? А одбрана од примање голови? Не друже, ти треба тим, џабе ти е и Меси со по 30 голови во сезона кога немаш игра и губиш од Новара, Парма, Сасуоло итн.

Уште ли треба да ти објаснувам?

Ибра да те ебам и јас тебе,не можеш да го наречеш флоп Кондо и да очекуваш од него фудбалски магии кога Манчини сакатиот од почеток на сезона до сега смени 425425767 формации и играчи и на секоја нова формација Кондогбија мора да се адаптира на нови задач на теренот.
Биди малку реален,не е во Кондогбија толку проблемот колку што е во фудбалската ограниченост на Манчини и неговите ретардирани филозофии.

Берзеркер - Паласио е дебил, не заслужуе да игра ни у примавера - манчини е ретардиран шо го игра ама добро тоа сите сфативме - ЏОнтра е Џонтра

Берзеркер - Паласио е дебил, не заслужуе да игра ни у примавера - манчини е ретардиран шо го игра ама добро тоа сите сфативме - ЏОнтра е Џонтра

Дебил нека е ок, не треба да игра и јас го велам тоа еве по 10ти пат веќе. Но да речеш за кур ми се головите од играч кој се трудел и постигнал нешто (некогаш) во тимот.. ретардирано е![DOUBLEPOST=1454856500][/DOUBLEPOST]Тоа што тимот завршил на 8-мо место заслужува критика тимот како целина (играта, тренерот итн.). Но одредени поединци и покрај тоа заслужуваат барем каква-таква почит за нешто.[DOUBLEPOST=1454856757][/DOUBLEPOST]Не, замисли само колку треба да си глуп и ретардиран да си дозволиш да го критикуваш еден Занети.
Сеуште му го поманам постот. Не можев да си поверувам на очиве што прочитав. Али то е јбг.

Адолесценцијата е период во човековиот живот во кој човекот доживува најголеми и најизразити ПСИХО- физички промени, кои не секогаш се добредојдени за адолесцентот. (y)[DOUBLEPOST=1454856843][/DOUBLEPOST]МОРЕ ЌЕ ГО РУГАМ ДО ПЕНЗИЈА!!! :pos:

Последно уредено:
Денес Паласио си изигра топ имаше и асистенција. Да го утна тој зицер што сам си го создаде со помош на Икарди но тоа е веќе психички проблем што може да се надмине. За целава ситуација во Интер крив е само еден човек и тоа е Манчини почнувајќи од тренингот и од тоа што експериментираше 23 кола, можеше да се уигра оваа 4 3 3 уште до 10 коло и после мирна глава а не секое коло нови формации и измислување топла вода.

Се гледа дека сега сака да го стабилизира тимот со 4 3 3 но тешко му оди. Брозо многу падна али најмногу поради притисок. Тимот е добар но да се врати од ваква криза потребно е многу искуство и стбилни поединци а со Мело тоа не може да се постигне... Нагатомо и Телес играат топло ладно, мора да се продолжи со оваа тактика да не се менува многу во средината, нека играат Медел, Брозовиќ, Кондогбија и нека се уфрли Гонкури но Мело нека се заборави.

Тоа дека ќе го избркаат Манчини е многу тешко инаку јас прв би потпишал... Се што му останува на шупакот е по некое чудо да им влее самодоверба и да уигра една формација...

Mancini vcera na pres vika deka vo Evropa samo 5 kluba igrale dobar fudbal, zasto imale dobri igraci ... Siti, Baern, Barsa, Real i PSG.
Znaci so ovaa izjava mu se gleda nego cel kapacitet, toa sto go zborev uste koga veke izvesno bese deka ke dojde po Macari, deka Mancini znae samo bez konkurencija i silen tim da osvojuva tituli, nesto sto i nie tuka realno bi go storile so onoj negov Inter na vremeto, so Ibra. Ne bese Mancini za ovoj Inter i zalam sto sum bil u pravo, ali ne pa deka bese tesko da se predvidi edno vakvo scenario, a Se sto posaka dobri, da bide tragedijata pogolema.

Preteruvate za Kondogbija, ja poveke bi rekol deka Inter i nemaa golema potreba od vakov profil na igrac, otkolku deka on e flop i slicno, vakvi profili na fudbaleri mozat da dojdat do izraz samo vo silni timovi ili eve timovi so izgradena fudbalska filozofija makar i ne bile jaki na hartija, eve kazete mi kakov bese Kambijaso mesec ipol posle zaminuvanjeto na Murinjo, kakov bese Mota, mada togas Inter pak imaa silen tim ama nemaa trener, a tek kakov bese Kambi otkako i igrackiot kadar znacitelno oslabna.
Ne moze da dojde do izraz Kondogbija tuka, vo bilo koj klub jak vo Anglija on ke gazese, ko Siti, United, Arsenal ili Chelsea so Mur, tuka e samo del od siviloto, ednostavno se nema fudbalska filozofija, sve e rashtimano, ne se uigrani, nemaat nikakva uigrana akcija i ideja, sto moze vakov igrac vo vakva ekipa ajde realno da gledame ? Apsolutno nisto, zasto i onaka e limitiran, eve primer u Real kao bi im legnal, ko sto i nemaat vakov profil na fudbaler, ke im otvara kontri, ke povlekuva napred, ednostavno ke gazi, jak fudbaler e, i e eden od malkute sto zasluzuvaat da go nosat ovoj dres so godini.

Za izmenata na Ljaic, e toa e fijasko nad fijaskata, otkaz samo radi toa bi mu dal bez razmisluvanje, pak glumi ludilo so nego, isto vaka go stavi i so Sampdoria, i togas Biabiani vleze pred nego, ova nikade go nema, brka pobeda a Ljaic vlaga u 90ta zasto Mancini mu odzue nekoi lekcii. Vakvite samobendisani menadzeir se od najlos mozen vid, isti Benitez, ISTI, samobendisan, uvek on e u pavo a dugite ne, nikad ne se videl u ogledalo kolku grdo izgleda a komentira za drugite, zivee u nekoj svoj svet mu ebam toa narcisot i zatoa, kako sto si e i redot on ke si jade otkaz, samo prasanjeto e koga.

p.s. Na onaa izjava od pogore, denes Zaneti vika pa i Napoli, Empoli i Fiorentina igraat dobar fudbal ...
Raskoli se deshavaat u ekipava. :)

ХАХААХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ
ВАЖАМ ЗА ТИП СЕРИОЗНО ДИСКУТИРА И НЕ СЕ СМЕЕ, АМА ПОСЛЕ ВАКВО РЕТАРДИРАНО ИЗЛАГАЊЕ НЕ МОЖАВ ВЕЌЕЕЕЕЕ. :pos::pos::pos::pos:

Типов ми вели џабе што бил најдобар стрелец и џабе што имал најмногу голови кога тимот не се пласирал во ЛШ, и плус, сето тоа го поврзува со некаква логика !!! Каква логика бе друже? пппфхахахаха

Дечки, типов е трол или што е работава???? :tapp:

Види адолесценту... зар треба да ги сереме фудбалерите кои постигнувале голови само поради тоа што тимот не успеал да се пласира во ЛШ и покрај головите? Зар за пласман во ЛШ ти се потребни само голови? А одбрана од примање голови? Не друже, ти треба тим, џабе ти е и Меси со по 30 голови во сезона кога немаш игра и губиш од Новара, Парма, Сасуоло итн.

Уште ли треба да ти објаснувам?
Абе смешно е да речеш Паласио му дал многу на тимот а тимот завршувал 8мо и 9то место а збориме за Интер. Срамота е за такво нешто да добива кредити а моментално има 5 играчи што се подобри од него, да не речам една класа боље играчи пошто ќе ми смислиш после сум рекол дека напаѓачите наши се класа.

Ај сеа ќе го поштуваме сите Паласио, легенда ќе го праиме пошто дал по 19 гола у најслабите сезони во историјата на клубот.
Ти не му даваш грам поштовање на Хуан кој е веќе 4-5 години во екипа, заменик капитен и уште за некој настап ќе стане најмлад играч во Интер кој стигнал до 100 утакмици а мене ме замараш што јадам гомна за фудбалскиот мртовец Паласио.
За некоја година ќе ти биде срам да кажеш дека Паласио бил најбоље играч у Интер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom