Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Бла-бла-бла...

Ај пак, со поголеми букви, за да можеш полесно да прочиташ:

„...Let3,

наведи ја молитвата со која од Бога можам да испросам запирање војни, глад, болести...„.
Читаш ли ти шо ти рекол Исус? јасно разговетно несомнено?? ако си поверувал во него, треба да посакаш било што и ќе ти се даде:

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

На пример еве како верник може да натера планина да се фрли во водата:

Имајте вера во Бога, Оти, вистина, ви велам, ако некој и рече на оваа планина: ‘Дигни се и фрли се в море!’ и не се посемнева во срцето свое, а поверува дека ќе биде како што рекол, ќе му се исполни, што и да каже.

Што и да каже мики, остај ти попојте шо те лажат дека требало тајанствен обред на мантрање на специјално одобрени и од нив атестирани зборови кажани по одреден ред и во строго дефиниран ритам (уз мала финансиска надокнада)

Исус рекол:

ќе му се исполни, што и да каже.

Читаш ли ти шо ти рекол Исус? јасно разговетно несомнено?? ако си поверувал во него, треба да посакаш било што и ќе ти се даде:

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

На пример еве како верник може да натера планина да се фрли во водата:

Имајте вера во Бога, Оти, вистина, ви велам, ако некој и рече на оваа планина: ‘Дигни се и фрли се в море!’ и не се посемнева во срцето свое, а поверува дека ќе биде како што рекол, ќе му се исполни, што и да каже.

Што и да каже мики, остај ти попојте шо те лажат дека требало тајанствен обред на мантрање на специјално одобрени и од нив атестирани зборови кажани по одреден ред и во строго дефиниран ритам (уз мала финансиска надокнада)

Исус рекол:
ќе му се исполни, што и да каже.

Блебетењето не е одговоор, а одговорот не го знаеш.
Не знам што уоште се петљаш на теми од кои немаш абер...

@Атеист,

дали погорниов пост е одговор на моето прашање?...[DOUBLEPOST=1454795609][/DOUBLEPOST]

@Атеист ,

истото прашање и за овој пост.
Ај уште еднаш да те упатам да го прочиташ насловот на темата. Никој не е должен да ти дава одговори посебно за нешто што не си прашал. Ако сметаш дека нешто не е во ред, имаш опција пријави. Не го споменувај моето име напразно. ;)

Последно уредено:
Блебетењето не е одговоор, а одговорот не го знаеш.
Не знам што уоште се петљаш на теми од кои немаш абер...

ќе му се исполни, што и да каже....

Ај уште еднаш да те упатам да го прочиташ насловот на темата.

Насловот на темава:

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...т-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/

сам да и го прочиташ и да ме потсетиш дали наслоовот на темава го содржи изразот „празнословие„.[DOUBLEPOST=1454845886][/DOUBLEPOST]
ќе му се исполни, што и да каже....

Let3,

1: Дали читаш што ти пишуваат?
2. Дали читаш што те прашуваат?
3. Дали „2+2=3 кила банани„?

Насловот на темава:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/

сам да и го прочиташ и да ме потсетиш дали наслоовот на темава го содржи изразот „празнословие„
Да, го содржи.
“Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања
Значи во црвеното се содржи и кривославие и празнославие и автомеханичарско-славие и секакво ....славие, словие или што и да е. А од друга страна не видов дека некој такво нешто напишал.
Ако сметаш дека нешто не е во ред, имаш опција пријави. Не го споменувај моето име напразно. ;)
Или ќе почнам да санкционирам за шерифување.

Последно уредено од модератор:
Атеист,

која научна дисциплина ја оценува среќата? Кои се мерилата за среќата? Кои се вредностите кои човекот го чинат среќен?

Се надевам на твој одговор, без „клипов и линкови„.

Нели...[DOUBLEPOST=1454864654][/DOUBLEPOST]

Ќе да е шерифувањето твое, не ќе е мое...
Блажени се бедните по дух.....

Што помалку размислуваш, толку си посреќен, сакал или не морам да се согласам со Доналд, религиозните луѓе се посреќни.

Што помалку размислуваш, толку си посреќен,.

Наведи ми едно (едно, не две, не три!...) откритие од твоето размислување, со кое ќе го збогатиш колективното човеково знаење.

Живо ме занима што е тоа...

Атеист,

која научна дисциплина ја оценува среќата? Кои се мерилата за среќата? Кои се вредностите кои човекот го чинат среќен?

Се надевам на твој одговор, без „клипов и линкови„.

Нели...
Ќе го прашаш Доналд. Негов е линкот не е мој.
А да отвореше тоа што јас ставив линк ќе го добиеше одговорот дека тоа се субјективни и нереални мерења.

П.С. Мене ми е дадено право да шерифувам оти сум шериф тука (модератор). Тебе не ти е дозволено.

Последно уредено:
Ни едното ни другото не е точно, среќата е субјективна мерка.
Друга тема е тоа што во религијата не постои среќа, постои радост.
Не заебаај, стварно е сујективно? Јас па мислев субјективно е.
Ај ти да ѕирнеш.
http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-376#post-7591489

Просто е неверојатно како може некој сам себе да се зафркне, а кривицата редовно да им ја припише на другите...:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom