Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
И каде го објавија „пронајдокот“? Во Treće oko ?

Како не можеш да сватиш дека живееме во купола? Они кај антартикот го нашле крајот на таа купола. Си го гледам филмот со џим кери The Truman Show (1998)? Ти текнува сега зашто старите народи ја граделе вавилонската кула? Сакале да излезат надвор од куполата и да се сретнат со креаторот. Кулата требало да биде 50.000 км широка и 160.000 км висока, и тогаш Господ им ги помешува јазиците.

12647222_10208464670151261_1736771435497816667_n.jpg

tumblr_o1owkecBNu1ulftsmo1_500.gif

За тоа како функционира молитвата.

како функционира молитвата?

Вака?

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.

Јован 14

Вака?

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.

Јован 14

Па што чекаш?

Па што чекаш?
треба некој кој верува

Јован 14

Па што чекаш, можеш да заприш војни глад сиромаштија болести....
ете за племенити цели не ли се најде некој верник да го замоли госпот искрено да нема повеќе болни и гладни деца? за шо се молите ете ти шо си побарал од госпот во молитвите?

Па што чекаш, можеш да заприш војни глад сиромаштија болести....

Let3,

наведи ја молитвата со која од Бога можам да испросам запирање војни, глад, болести...

Со ова безвезно повикување на стихови од Писмото, ниту една протестантска секта не би те примила за нивен член...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1454784834][/DOUBLEPOST]

Е ми како де?
Молитвата дека е?....

Let3,

наведи ја молитвата со која од Бога можам да испросам запирање војни, глад, болести...

Со ова безвезно повикување на стихови од Писмото, ниту една протестантска секта не би те примила за нивен член...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1454784834][/DOUBLEPOST]

Е ми како де?
Молитвата дека е?....
Мики мислиш некоја мантра со точно утврдени зборови, сврзници и на точно одреден тон??
нешо као АБРКАДАБРА ХОКУСПОКУС...
прочитај уше еднаш пополека шо ти вели госпот:

Јован 14

Треба да посакаш, да веруваш во госпот и да посакаш и тој ќе ти исполни

Мики мислиш некоја мантра со точно утврдени зборови, сврзници и на точно одреден тон??
нешо као АБРКАДАБРА ХОКУСПОКУС...
прочитај уше еднаш пополека шо ти вели госпот:

Јован 14

Треба да посакаш, да веруваш во госпот и да посакаш и тој ќе ти исполни

Бла-бла-бла...

Ај пак, со поголеми букви, за да можеш полесно да прочиташ:

„...Let3,

наведи ја молитвата со која од Бога можам да испросам запирање војни, глад, болести...„.

Бла-бла-бла...

Ај пак, со поголеми букви, за да можеш полесно да прочиташ:

„...Let3,

наведи ја молитвата со која од Бога можам да испросам запирање војни, глад, болести...„.
Кој трол си ти човече.....:toe: Страшна работа!

Кој трол си ти човече.....:toe: Страшна работа!

@Атеист,

дали погорниов пост е одговор на моето прашање?...[DOUBLEPOST=1454795609][/DOUBLEPOST]
Не е трол. Ко делел господ тоа што делел, него го пуштиле по цигари .... и така :toe:
Шо велиш има логика а ?

@Атеист ,

истото прашање и за овој пост.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom