Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми работат прскачите на шофершајбна, има средство но несакат, бидејки сакам се да ми е океј на колава лагам да ја носам во овластен сервис но бидејки ја возам секојдневно дали некој знае дали се работи за лесен зафат или? Инаку дали некој знае што би можело да биде и да пробам сам да средам пред да ја однесам таму ?

Не ми работат прскачите на шофершајбна, има средство но несакат, бидејки сакам се да ми е океј на колава лагам да ја носам во овластен сервис но бидејки ја возам секојдневно дали некој знае дали се работи за лесен зафат или? Инаку дали некој знае што би можело да биде и да пробам сам да средам пред да ја однесам таму ?
Site prskalki lesno se vadat od haubata. Najubavo e da gi izvadis, otkacis od crvceto i od kabelot i zemi si predhodno nekoe sredstvo za protiv bigor i stavi gi vo nego preku nokj. Ako sakas polesna varijanta ako e malce postara togas zemi si igla i samo procisti go no da znaes deka e toa samo kratkotrajno i pak kje se zapecat od bigor

Да можда за Југо... Само Dayco ребраст каиш за тој мотор е 3500 - 3800 денари, каде се затегачите, каде е водната пумпа ...
јас Пасатот си го сервисирав за 9 илјадарки со се рака за мајстор со дајко каиши сет значи со се затезачи па сеа ти еве ко експерт си знаеш боље ;)

Да можда за Југо... Само Dayco ребраст каиш за тој мотор е 3500 - 3800 денари, каде се затегачите, каде е водната пумпа ...
Baagi si preplatil. Kaisot realno e od 1500 pa max 1800 denari ista cena e za PD i VP. Komplet set sose vodna pumpa i zategacite okolu 80e. Poskapo e za 2.5tdi i toa samo kaisot.

Баш од љубопитност сеа пред малку се јавив во ЕУРО 07 како препорачан ефтин трговец да прашам за ребраст каиш.

Сет ИНА ребраст каиш со затегачи (без водна пумпа) за Голф 4 бош пумпа ALH мотор - 9,115 денари.
Водна пумпа - 2,500 денари.

За PD моторите не прашав али со оглед на тоа дека се со два затегачи/ролери, моја прогноза е околу 7 илјади.[DOUBLEPOST=1454590784][/DOUBLEPOST]
Baagi si preplatil. Kaisot realno e od 1500 pa max 1800 denari ista cena e za PD i VP. Komplet set sose vodna pumpa i zategacite okolu 80e. Poskapo e za 2.5tdi i toa samo kaisot.

Тој каишот за VP е подолг за 20 сантима, а за цена незнам, може и да се иста.

Последно уредено:
Site prskalki lesno se vadat od haubata. Najubavo e da gi izvadis, otkacis od crvceto i od kabelot i zemi si predhodno nekoe sredstvo za protiv bigor i stavi gi vo nego preku nokj. Ako sakas polesna varijanta ako e malce postara togas zemi si igla i samo procisti go no da znaes deka e toa samo kratkotrajno i pak kje se zapecat od bigor

Се работи за Опел Астра од 2005

И кај мене не работат,ги прочачкав со игла и жешка вода турив во казанчето..Се слуша тоа како бучи моторчето,ама водата не прска на шоферката,туку кога ќе ја отворам хаубата,течноста бега доле некаде,изгледа треба да го вадам тепихот под хаубата..Ако знаеш некое полесно решење слушам.

И кај мене не работат,ги прочачкав со игла и жешка вода турив во казанчето..Се слуша тоа како бучи моторчето,ама водата не прска на шоферката,туку кога ќе ја отворам хаубата,течноста бега доле некаде,изгледа треба да го вадам тепихот под хаубата..Ако знаеш некое полесно решење слушам.
Ако можиш да достигниш до резервоарот за течноста за шофершајбната, на долниот дел кај шо е моторчето има ситка. Извади го моторчето и исчисти ја ситката, може да е затната. Мене тоа ми се случи каа измешав вода и средство за чистење за во зима.

Ako ti bega vodata obavezno moras da gi izvadis prskalkite posto 99% crevcata ti se otkaceni i vodata si tece vo haubata. Kaj mene na Audito mnogu lesno se vadat prskalkite, neznam na drugite vozila, ama ne veruvam deka bi trebalo tesko da se vadat. Valjda od zapusenosta i pritisokot koj go pravi pumpicata se otkacilo ednoto crevce i zatoa sega ti tece na strana. Ne preporacuvam da se cistat so igla bas posto jas naebav koga mi se skrsi iglata i posle aj novo kupuvaj, a prokletijata ne e evtina. A i kako kazav so sredstvo za bigor koe kosta edno 100 den. i gi ostavis vo nego preku nokj barem kje nemas problem za podolg period, vaka za nedela-dve do mesec pak kje se zatnat.

Postarite vozila imaat prskalki gore na haubata no pak se vadat od dolnata strana nagore.
uploadfromtaptalk1454623504364.jpg

Ponovite kako mojata se naogja na samiot kraj na haubata odozdola
uploadfromtaptalk1454623554439.jpg
i izgleda vaka
uploadfromtaptalk1454623575744.jpg
odnosno na zglebcinja samo se povlekuva i se vadi i posle se otkacuvaat srujata i vodata
uploadfromtaptalk1454623631599.jpg
i ostanuva vaka kako na slikata. Dvete staj gi vo tecnost preku nokj i sabajle za 5 min se montira i imas novi prskalki i cisti ;)

Attachments

• uploadfromtaptalk1454623476342.jpg
    uploadfromtaptalk1454623476342.jpg
    35,9 KB · Прегледи: 11
Добро е да се знае за прскалката за моето Ауди баш како на сликава и ќе пробам со средството за бигор или оцет ќе ставам [emoji4]

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Добро е да се знае за прскалката за моето Ауди баш како на сликава и ќе пробам со средството за бигор или оцет ќе ставам [emoji4]

Ocet alkoholen iako za sredstvovo za bigor od tinex sto go zemav e stvarno ludnica. Do pred da go zemam i jas cistev site sitca po doma od cesmite so ocet ama ova nekako mi deluva i pobrzo i podobro.

Ocet alkoholen iako za sredstvovo za bigor od tinex sto go zemav e stvarno ludnica. Do pred da go zemam i jas cistev site sitca po doma od cesmite so ocet ama ova nekako mi deluva i pobrzo i podobro.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom