Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
да, све е точно така. во суштина првата бројка го дава вискозитетот на ниски а втората на високи температури

Наназад неколку мислење/страни прочитав дека од прегревање се кршеле кариките
Ми се има случувано 2-3 пати едно подруго од пукнато црево да ми се прегрева колата ама не ми се скршиле кариките и не ми е јасно како посследица од што настанува тоа.
Освен стандарден диктунг и рамнење ништо друго не сум правел ама поради рамнењето сега ненако ми е постартна и побрза колата.

Наназад неколку мислење/страни прочитав дека од прегревање се кршеле кариките
Ми се има случувано 2-3 пати едно подруго од пукнато црево да ми се прегрева колата ама не ми се скршиле кариките и не ми е јасно како посследица од што настанува тоа.
Освен стандарден диктунг и рамнење ништо друго не сум правел ама поради рамнењето сега ненако ми е постартна и побрза колата.
Karikite obicno pukaat- se krsat poveke kaj dizelite poso imaat motorite 2-3x pogolema kompresija u odnos na benzincite i zaradi toa se poosetlivi na temperatura,kaj turbobenzincite isto moguce da se desi ama mnogu poretko. Pukaat ako epten prokuva, npr letno vreme na ugornica ako ne se opazi pravovremeno. Kaj obicnite benzinci koga ubavo ke prokuva karikite moze da ja izgubat elasticnosta retko nekoja da se skrsi a sum videl i na benzinci. Dosta e edna karika da se skrsi pa mora motorot da se otvara.

Која е најдобра фирма за ребрасти за Volkswagen, и која за моторно масло средна класа :)? не вреди да ставам од најдобрата, колата ми е 15 години стара.

Која е најдобра фирма за ребрасти за Volkswagen, и која за моторно масло средна класа :)? не вреди да ставам од најдобрата, колата ми е 15 години стара.
За ребрасти Дајго,а масло ако ТДи синтетичко масло 5-40 или 5-30 , ако е бензинец полу-синтетичко 15-40

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Moмци клинасти каиш за голф 5 1.4 бензинец кој да го земам?
И како се со цени од прилика.

Дечки, дај предложете некое хетчбек количе до 5 сома :) Гледав нешто Голф 5 ама што знам, можда има и нешто боље?

Дечки, дај предложете некое хетчбек количе до 5 сома :) Гледав нешто Голф 5 ама што знам, можда има и нешто боље?
Има и подобар Ауди А3 Тди (2005/7 г) и Голф не е лош

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Извинете и ова прашање оти неписмен сум за авто делови :P, кога се менува ребраст во исто време се менува и затегач и што друго??? оти тука слушам цени 900 денари а мене ме информира за Голф треба најмалку 7000 денари за материал да обезбедам плус за работна рака.

Извинете и ова прашање оти неписмен сум за авто делови :P, кога се менува ребраст во исто време се менува и затегач и што друго??? оти тука слушам цени 900 денари а мене ме информира за Голф треба најмалку 7000 денари за материал да обезбедам плус за работна рака.

Ti prasa za klinesti kais, ne za rebrasti.Vrati edna str ponazad i ke vidis. Rebrast kais, dva zategaci, i vodna pumpa ama taa se proveruva od strana na majstorot.Ako e OK nema potreba da se smeni.

Не бе батка од почеток за ребрасти прашав, убаво прашав која е најдобра фирма за ребраст каиши и за моторно масло за Volkswagen?

Не бе батка од почеток за ребрасти прашав, убаво прашав која е најдобра фирма за ребраст каиши и за моторно масло за Volkswagen?
Dayco za kaisi... Sto kola t.e. sto motor ??? Inace pri golem servis se menuva rebrast kais, klinest kais, 2 zategaca, rolerce/lagerce edno, vodna pumpa... Cenite zavisat od tipot na motorot koj go imas i plus okolu 3000 den za raka... Maslo so pristapna cena i dobar kvalitet Pennasol ili Rheinol... Jas za 1.9 TDI 110 ks koristam Pennasol 10W-40 so menuvanje pomegju nekoi 7 i 8000 km ili ednas godisno ( tolku od prilika proagjam )i sum zadovolen, ne go trosi, dobro raboti i tn. dodeka drugarcinja sto imaat 1.9 TDI PD motori stavaat Rheinol 5W-30 i isto zadovolni ... Bitnoto koga kupuvas maslo e da ja ima oznakata t.e. normata za VW koja e 501 01, 505 00...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom