Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Исто и мене ми се дешава, на одредено време ми паѓат интернетот и по 30-60 секунди немам. Можно е нешто да подесат од кај нив да му звонам или џабе?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Имам Магента 2 пакет, на бакар, и осетив дека сецка интернетот (одредени периоди нема, пример на секој саат, отприлика по пола минута). Мислам дека е некоја заебанција на ППоЕ конекцијата, дали ви се случило и вас и дали има чаре?
Мене ме интересира ако земам Магента и искомбинирам да речеме 3 различни услуги од сите разни пакети дали на крајната сума на претплатата што ќе ја имам добивам -20% или?

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Мене ме интересира ако земам Магента и искомбинирам да речеме 3 различни услуги од сите разни пакети дали на крајната сума на претплатата што ќе ја имам добивам -20% или?
Да, на договор на 2 години, а МаксТВ би требало да е 200 денари. Мада ми нема стигнато првата сметка а уште немаат дојдено да наместат МаксТВ, тој шо ми го праеше договорот нешто зезна и сега си ја фрлаат топката еден на друг, а месец дена никој не иди да ми постави ресивер.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Исто и мене ми се дешава, на одредено време ми паѓат интернетот и по 30-60 секунди немам. Можно е нешто да подесат од кај нив да му звонам или џабе?
Тоа и јас прашав, мислам дека има врска со рутерот и подесувањата за ППоЕ конекцијата. Пробав и да сменам ДНС на бесплатните од гугл, да видам да не е и до ДНСот. Иначе некои сајтови само не работат 30тина секунди до минута, други работат, а некогаш и само текст вади, а цсс, јаваскритпи и слики не.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Windows 10 Enterprise
Ја имав ваков проблем на секое снемвев интернет на Windows 8.1 Enterprise ставив Pro и после upgrade на Win 10 и се реши проблемот.
Овај error ми го даваше the connection between your access point router or cable modem and the internet is broken, дома беше еден од телеком неколку рутери смена ништо не се седи и ме праша кој оперативен систем имам ко му кажав се прекрсти. Овие ZTE Speedport биле најпроблематични со Huawei се решавал проблемот ама не за долго, направи downrage од Enterprise на Pro дека security протоколите од Enterprise ја кршеле конекцијата меѓу рутерот и network адаптерот од компјутерот/лаптопот.
Ако чекаш тие од Скопје да го решат овај проблем ќе се изначекаш дека јас еден месец губев нерви со нив.

Т

Триптико

Гостин
Како, како...Enterprise верзија на windows правела проблем, а Pro не? Јас не знам само зошто сѐ уште има корисници на Телеком. Такви глупаци во технички служби нема во ниеден друг оператор. Не може windows да биде проблемот (верзијата), туку нивната неписменост да спроведат мрежа по сите стандарди. Ах колку ми е мило што немам диплома од "информатички" факултет!

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Да, на договор на 2 години, а МаксТВ би требало да е 200 денари. Мада ми нема стигнато првата сметка а уште немаат дојдено да наместат МаксТВ, тој шо ми го праеше договорот нешто зезна и сега си ја фрлаат топката еден на друг, а месец дена никој не иди да ми постави ресивер.
А пример во Магента 1 М што е делот со 2та броја кои имаат неограничени разговор и интернет дали можам да земам + 1 број да бидат три или неможе?Ме интересира колку би ме коштало тоа..

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
А пример во Магента 1 М што е делот со 2та броја кои имаат неограничени разговор и интернет дали можам да земам + 1 број да бидат три или неможе?Ме интересира колку би ме коштало тоа..
Тоа не знам точно, ама мислам дека мора да имаш минимум 2 броја. Јас имам 4 сим картички кои ги селектирав соодветно на Л, М и 2 на С, интернет на М, и МаксТВ која уште чекам да се решат да ми ја наместат (веќе еден месец)

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Можеби не е за оваа тема ама толку да се чека за приклучок и преземање на фиксен број од друг оператор тоа го има само во Т-home.Мислиш се најдобри и најскапи ама услугата на шалтерите и тие редици од чекања во нивните салони те прави на уште несклучен договор истиот да го раскинеш. За жал кога сум се фатил во орото ке чекам и ке трпам нема каде човек да се пожали на нивната неажурност. Чекам за приклучок на интернет и ИПТВ од 23.01.2016 година, што е за право броевите ми ги дадоа уште истиот ден а како што ми рекоа ке ми стигне и првата сметка за плакање за тоа се тата мата,

Т

Триптико

Гостин
Можеби не е за оваа тема ама толку да се чека за приклучок и преземање на фиксен број од друг оператор тоа го има само во Т-home.Мислиш се најдобри и најскапи ама услугата на шалтерите и тие редици од чекања во нивните салони те прави на уште несклучен договор истиот да го раскинеш. За жал кога сум се фатил во орото ке чекам и ке трпам нема каде човек да се пожали на нивната неажурност. Чекам за приклучок на интернет и ИПТВ од 23.01.2016 година, што е за право броевите ми ги дадоа уште истиот ден а како што ми рекоа ке ми стигне и првата сметка за плакање за тоа се тата мата,
А што мислеше, плукни - залепи работава? :D

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
А што мислеше, плукни - залепи работава? :D
Види во денешни услови со секојдневна надградба на својата мрежа и на опремата со која располагаат треба да биде плукни залепи, ама нив тоа многу не ги засега си влегол со нив во оро и ке го играш за жал по нивни ноти.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
некој случајно да не има проблеми со програм за стримање - acestream и проблеми со рутер. Кога ќе ја уклучам апликацијата после одреден период заглавува рутерот, паѓа конекцијата ( нема ни тв ни интернет ) се реконектира и повторно после одреден период (2-3 минути) паѓа. Без уклучен acestream нема никаков проблем

gug1

њњ
Член од
14 мај 2011
Мислења
330
Поени од реакции
101
Кој е најдобар рутер/модем што го дават т-хоме? бакар.

Kajgana Shop

На врв Bottom