Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

S

silmarillion

Гостин
Замисли BMW и Audi вадат нова 7ца односно A8ца и искача главниот на Мерцедес да објасни зошто 3 години каснат со новата S класа и рече "It's a process!". Па има да му се изнаебат мајке од прв до последен акционер.

Во Јунајтед било процес. Па навивачите биле пластични дека очекувале одма инстант успех. Па чекај неможе некој да те нарече пластичен а ти го пратиш тимот 20 години. Тоа што си бараш континуитет во успехот и титулите не те прави пластичен ниту инстант успех навивач. Да збориме за Тотенхем или Евертон кои немаат ништо освоено па да кажеш дека е процес. Ама ти си влегол во бубањот на врвни тимови, и одеднаш си во процес? Значи негде смрди организационо. Фудбалски клуб не е ништо поразлично од фирма. Процес има ама тој е позадински и не влијае на резултатот, поготово кога станува збор за врвен конкурент кој има 20 годишна историја на успех.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Каков народ, таква влада. Каква управа, таков клуб.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Мурињо......:pos:

Па зарем тие имаат некој грам мозок во управата, ако го донесат. Треба тоа име да беде последно на листата на следни менаџер во Манчестер Јунајтед.
Го сакале Симеоне?:pos::pos: Па таков веќе имаме во клубот. Сега не ви се допаѓала играта под ЛВГ, а под Симеоне ќе ви се допаѓа, а?:pos:Кој ги е пратил Атлетико често на ТВ, откако Симеоне е таму ќе знае за каков тип на менаџер станува збор.

Смешки, смешки сте. :pos:

Од петокот наваму ви ги читам коментарите и неможам да разберам многу работи. Го неќете Фелаини, а? Епа ако малку подетално ѓи гледате натпреварите ќе увидите дека воопшто немаме високи играчи. Со кои играчи се бранеме на прекини.... Со Блинд, Џексон, Варела.....Многу низок тим имаме. Ова е една од поголемите причини зошто Фелаини игра почесто. Во петокот сите топки ги исчисти на прекините. Се разбира тој е технички лимитиран, но е многу корисен во други работи несакате да го видете тоа или не, јас незнам.

Нема некој пофален коментар за Руни, а? Не е битно, важно Марсијал растури. Уште една работа, кога Шнајдерлин ќе даде таков пас напред како Карик против Дерби (кога му подаде на Марсијал, а овој на Мата за третиот гол), ставете го видеото овде и цитирајте го оваа. Ама се разбира, Карик не го бива, за во пензија е, ама Шнајдерлин е најак од сите според вас.:tapp:

Продолжете, продолжете, бламирајте се.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Мурињо беше распнат од цел свет за слабиве резултати у Челзи и сеа ако дојде на место на Ван Гал ќе се бараат пак резултати од него а голема е веројатноста да ги нема со моменталниов тим шо би му бил на располагање и можеби и затоа не се нафаќаат да го земат на пола сезона.

Ако нема резултати и тука мајче ќе му се ебе и проблеми ќе настанат само.

Ако го имаат во предвид вашиве тогаш можеби е договорен по крајот на сезоната да го превземе клубот, теорија е само али единствена логична ми е у моментов.

Име како Мурињо да е слободно а Јунајтед да не го контактира не е возможно според мене.

A

apidrone

Гостин
Мурињо имаше летен трансфер период да си креира тим. Е сега не можам да коментирам зошто имаше такви резултати (не го пратам Челзи и не ме интересира). Ама сигурно не би било исто доколку сега дојде во Јунајтед. Јас лично од него би барал да ми гарантира место во ЛШ за наредна сезона. Тоа е најреално што можеш да бараш од нов тренер сега, на пола сезона, без трансфери.

S

silmarillion

Гостин
Го неќете Фелаини, а? Епа ако малку подетално ѓи гледате натпреварите ќе увидите дека воопшто немаме високи играчи. Со кои играчи се бранеме на прекин.
Дечко што збориш ти? Просечна висина на Јунајтед е 1.83 исто ко на Арсенал, а Лестер им е 1.79. Кој низок тим сме го имале? Па уште Фелаини бил решение за проблемот.

Барса ако проаѓаат над 1.60 средна висина утепај ме : )) Па пак не гледам дека од секој прекин примаат гол.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Дечко што збориш ти? Просечна висина на Јунајтед е 1.83 исто ко на Арсенал, а Лестер им е 1.79. Кој низок тим сме го имале? Па уште Фелаини бил решение за проблемот.

Барса ако проаѓаат над 1.60 средна висина утепај ме : )) Па пак не гледам дека од секој прекин примаат гол.
Не е низок тимот, ама не е ниту висок. Зошто примаме доста голови од прекини, или голови со глава. Виде против Дерби како го примивме голот? Блинд истрача 10 метра понапред од одбрамбената линија, го загуби воздушниот дуел, и отеднаш пат се отвори дупка назад и тој Торн излезе сам на сам со ДДГ. Оној Блекмен кога го натскока Варела но ДДГ одбрани,а ? Немаме висок играч освен Смолинг назад и Фелаини кога игра. Затоа Фелаини игра почесто и доста е успешен во таа работа. Ама изгледа тоа вие го премижувате, пошто не ви одговара да дадете некој пофален збор за Фелаини или Карик.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Прво велев.. Грујо попрво би паднал него ли Ван Гал да го избркаат.
Сега велам.. Попрво Ван Гал би го избркале него ли тандер да каже нешто паметно.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Прво велев.. Грујо попрво би паднал него ли Ван Гал да го избркаат.
Сега велам.. Попрво Ван Гал би го избркале него ли тандер да каже нешто паметно.
Не ли е точно тоа што го напишав за функцијата на Фелаини во Манчестер? Или не заборавив Шнајдерлин е најјакиот играч на овој универзум на неговата позиција. Каков Карик, каков Кин.:tapp:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Абер нема ни од трансфер, ни од бркање на Ван Гал. Барем некаков стопер да свлечкаа, ама не бе.

:jajce:

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Дебуши ќе го земаат на позајмица:D
Нема, тој ќе сака загарентирана прва постава, а тоа нема да може да го има кај Манчестер бидејки се ближи ЕП, а тој ќе сака да се докаже дека е доволно добар пред Дешамп за да го зеде.

Kajgana Shop

На врв Bottom