Ефтин превоз до Швајцарија

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
B

Blacks

Гостин
Автобус, авион, организиран превоз? ... дали знаете некоја ефтина алтернатива?

Однапред благодарам

Туу,има милион агенции со превоз до Швицарска, Церих,Берн,Лозана..итн,итн..ќе најдеш само распрашај се. Посебно од суграѓаните,па омилена дестинација е Швицарска.

Едно мое комшиче отиде преку спортска агенција и многу многу ефтино го фати..
:)

Јас отидов преку една агенција и ме фати околу 30 е :D шала на страна има премногу агенции кои возат натака распрашај се малце излези :)

Со авион некаде околу 20 евра би те фанало што е доста ефтино.:)

Грешка сум, грешно имам слушнато 20 евра беше за во Англија за во Лондон, сум ги помешал со Швајцарија моја грешка :)

Кога треба да патуваш?
Од крај на октомври Wizz Air почнува со летови од Скопје до Базел по смешни цени, провери во темата Евтини авионски карти.

Со Автобус е релативно ефтино ама не би ти препорачал да патуваш со бус посебно не на лето. ем се преполни ем жештината како во конзерва ќе ти биде. Со авион има директни летови до Цирих мислам ама цените се највероватно поскапи него со бус, посебно сега на лето.

Види на www.swoodoo.com на Германски пребарувач е ама најдобар е тука мојш да си видиш како се движат цените.

Со автобус од Македонија до Швајцарија се 100 франки , а со авион немам информаци , но и тие треба да се движат толку или малку повеќе .

Мислам дека од Струмица имаше ефтин превоз до Швајцарија. Само незнам преку која агенција беше.

Дечки ми треба мала помош, односно инфо. Ќе одам во Швајцарија во март. Знаете ли што треба да направам таму од аспект на пријавување за престој (кај роднини ќе спијам). Исто и колку пари треба да носам со себе, такви ствари?

Дечки ми треба мала помош, односно инфо. Ќе одам во Швајцарија во март. Знаете ли што треба да направам таму од аспект на пријавување за престој (кај роднини ќе спијам). Исто и колку пари треба да носам со себе, такви ствари?

Treba da imas 500EUR+ no zavisi moze i so 400, i da znaes tocna adresa i gradot, drzavata kaj odis, ovie ti se za granicnite premini osobeno Hrvatite i Slovenite postavuvaat vakvi prasanja, kade odis, kolku ke ostanis tamu, i tn.

Vo Svajcarija tvoite rodnini tamu ke treba da odat vo nivnata opstina tamu kade ziveat i da te prijavat deka si kaj niv za X vremenski period ( Spored Sengen pravilata ne povekje od 90dena ) Pozz

Treba da imas 500EUR+ no zavisi moze i so 400, i da znaes tocna adresa i gradot, drzavata kaj odis, ovie ti se za granicnite premini osobeno Hrvatite i Slovenite postavuvaat vakvi prasanja, kade odis, kolku ke ostanis tamu, i tn.

Vo Svajcarija tvoite rodnini tamu ke treba da odat vo nivnata opstina tamu kade ziveat i da te prijavat deka si kaj niv za X vremenski period ( Spored Sengen pravilata ne povekje od 90dena ) Pozz
Со авион директно одам, не преку Србија и Хрватска. 500 евра од човек или вкупно? Пошто не планирам многу да земам кеш, ама картичка ќе носам.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom