Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
и исто сакам да прашам дали има шанса да се види на ветеринар дали има направено кучето нешто (кога ми има избегано прееска) дали може да се провери тоа?[DOUBLEPOST=1454087755][/DOUBLEPOST]
Како долготрајно решение, ќе имаш ефект отприлика исто колку што ќе има ефект тоа да седнеш и да направиш еден навистина озбилен муабет со нејзе.
oти некој ми има речено имало некои вакцини,да и ставеш и да не може да се пари засекогаш...
шо е финтата..

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
@S_a_y_l_e_R нема таква ,,вакцина,, гравидност може да се потврди после 21 ден. Дали ти знаеш кој ден од циклусот и е нејзе? За стерилизација, кога ќе и пројде еструсот, не се работи кога е во еструс од оправдани причини.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
@S_a_y_l_e_R нема таква ,,вакцина,, гравидност може да се потврди после 21 ден. Дали ти знаеш кој ден од циклусот и е нејзе? За стерилизација, кога ќе и пројде еструсот, не се работи кога е во еструс од оправдани причини.
значи комшиите до мене имат женска џукела, селско куче...и почна тој период на парење, викаа ветеринар, и ставија некоја си вакцина,и тој ветеринарот рече дека со тоа неможе повеќе да раѓа никогаш,а и се уништувало тоа мириосот за парење што е,и што ги привлекува мажјаците..
И одтогаш веќе година и кусир немало никаков знак на парење..за тоа зборам.

Инаку немам појма кој ден е,немав забележано ништо невообичајно, се до вчера вечер кога лаеше кога беше затворено вечерта(без причина што мислев јас) и денес што има избегано..

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Немаш приметено капки крв кога имаш миено бокс? И плус бело куче имаш нема шанси да не видиш. Освен ако не и е скриен циклус, што е можно. Што тој ветеринар дал, не знам стварно. Јас на факс немам учено за такво нешто и не ни применуваме. Се оди со класична овариохистеректомија.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Каде во Скопјево има нај снабдена продавница за кучиња,конкретно ми треба добро ланче и градник ?

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Каде во Скопјево има нај снабдена продавница за кучиња,конкретно ми треба добро ланче и градник ?
Оди во рамстор малл и симни се на кат -1 имаш Петшоп Тина Вет се вика, голема е и добро снабдена :)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839

ovie se najdobrite kucinja tragaci mozat da prosledat traga postara i od 100 casa imat poteklo od belgija kaj nas ne pronajdov tragi od ovoj vid na kucinja koi mozat da se koristat za lov bi sakal da znam dali nekoj vo makedonija poseduva kucinja od ovoj vid i da vidam koi se vpecatocite sepak se raboti za skapi kucinja pa koga bi se dodal i prevozot od strana bi doslo vrag i pol

Член од
21 јануари 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Pak jas, ovoj pat so neshto ozbilno. kucheto gi ima primeno site vakcini dosega i vo nashata bliska okolina v(brat mu beshe izguben i go najdoja i po nekolku dena t.e denes mu e ustanovena paravirozab) kucheto imashe dojdeno vo kontakt 2-3 pati ednash go kasna za obraz i posle w2 dena prosheta niz dvorot do vleznata vrata na kukjata. me interesira dali mozhe da zaboli so paraviroza?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Meне ме интересира едно навидум глупаво но за мене интересно прашање. Која е потребата кучето да се смотка и извалка во измет или уште полошо остатоци од некој пцовисан створ? Минатото кучев еднаш со сета глава влезе во мртов гулаб и онака ко да уживаше да се валка, а ова моменталново некни го пуштив в парк и некаде таму зад дрвјата најде измет и од левата страна цело влегло во изметов онака се измотало. После 2 сати го чистев дома :D Дандило ми се зеде.

Член од
21 јануари 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
kucheto imalo hepatit a ne paraviroza, mu stavija inekcija za paraviroza i za zhal po eden chas pochina... dali moeto kuche mozhi da se zarazi? ve molam za mislenje, premnogu sum zagrizhena
Pak jas, ovoj pat so neshto ozbilno. kucheto gi ima primeno site vakcini dosega i vo nashata bliska okolina v(brat mu beshe izguben i go najdoja i po nekolku dena t.e denes mu e ustanovena paravirozab) kucheto imashe dojdeno vo kontakt 2-3 pati ednash go kasna za obraz i posle w2 dena prosheta niz dvorot do vleznata vrata na kukjata. me interesira dali mozhe da zaboli so paraviroza?
[DOUBLEPOST=1454329033][/DOUBLEPOST]kucheto imalo hepatit a ne paraviroza, mu stavija inekcija za paraviroza i za zhal po eden chas pochina... dali moeto kuche mozhi da se zarazi? ve molam za mislenje, premnogu sum zagrizhena

R

Runner

Гостин
najdobro da se obratis do veterinar da si mirna. tuka nema koj da ti kaze takvo nesto so sigurnost osven ako nekoj od clenovite da e veterinar. ne cekaj.

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
kucheto imalo hepatit a ne paraviroza, mu stavija inekcija za paraviroza i za zhal po eden chas pochina... dali moeto kuche mozhi da se zarazi? ve molam za mislenje, premnogu sum zagrizhena
[DOUBLEPOST=1454329033][/DOUBLEPOST]kucheto imalo hepatit a ne paraviroza, mu stavija inekcija za paraviroza i za zhal po eden chas pochina... dali moeto kuche mozhi da se zarazi? ve molam za mislenje, premnogu sum zagrizhena
Ne e paraviroza,tuku parvoviroza,mala korekcija. Inaku za zal,posle ona sto vidov na klinika,da moze. Sovet za toj sto go imal kutreto,dokolku planira novo kutre,definfekcija so varikina na se sto prethodnoto kuce koristelo,boks,kukjicka,prekrivki igracki....dokolku tvoeto kutre e redovno vakcinirano ne bi trebalo nisto da se javi,no sepak prati goza simptomi. Prv moment newto ne stima,trk na veterinar.
Meне ме интересира едно навидум глупаво но за мене интересно прашање. Која е потребата кучето да се смотка и извалка во измет или уште полошо остатоци од некој пцовисан створ? Минатото кучев еднаш со сета глава влезе во мртов гулаб и онака ко да уживаше да се валка, а ова моменталново некни го пуштив в парк и некаде таму зад дрвјата најде измет и од левата страна цело влегло во изметов онака се измотало. После 2 сати го чистев дома :D Дандило ми се зеде.
Majka priroda,taka se cistat od ektopazariti, i prikrivaat miris.

Член од
10 август 2015
Мислења
105
Поени од реакции
14
Aj za mala pomos!
Imam labrador zenka 8 meseci. 2 dena po red samo lae i nekoja mala agresivnost mi pokazuva. Sto moze da e problemot?

Kajgana Shop

На врв Bottom