Emil, sve da mu umre,za toa on so go naprai treba pred disciplinska komisija da ide i da si jade debela kazna ama Usi kako sto e picka nema da go spomne toa...A i ne bese u pravo...On mislese deka treba da se dosudat 8 sekudni , odnosno deka ne sme ja prenele topkata preku pola za 8 sekudni...Toa go pomisli posto vide na maliot semafor deka iame uste 15 sekudni za napad...Ali zaboravi edna stvar...Pred toa da se desi, Feni ne dade kos pa da pocneme nie so napad od pod nas kos tuku Pero naprai skok, ja frli u kontra ali nekoj igrac na Feni ja potkaci so toa sto pominaa 2,3 sekundi od napadot... Posle izvedovme aut od strana na nasa polovina i avtomatski nemase logika toa so Emil posle skokase ko budala i sakase da go tepa Usi... Pa i za nas u prvo poluvreme ne dosudija 8 sekundi, a bese opravdano, pa ne gleam Aco da sakase da se tepa....Sakase Emil i ekipata da ja povlece ama go ubedija nekako ...
Inace, za utakmicata...Ja kasnev malce, 5,6 minuti propustiv, i doagjam i gleam Srki 4 licni....Koga poprvo gi naprai da go ebam....Posle ne igrase do kraj.....Feni vodese celo vreme, odrzavase razlika, najvise vodea so 12,13, ali nasive na kraj pokazaa srce...Mnogu me iznenadi Radule, ve eba coekot...Trojki, precizen za dva, vlezovi, dosega ne igral taka za nas...Jane treba uste da raboti za da se vrati u forma...Pero,Held na nivo...Miki igrase 25-30 minuti i mozam da kazam deka so ogled na negovata reputacija izigra odlicno...Stanko ne mu davase kosevi, na kraj stegna pod kos i toa rezultirase so pobeda...
Kaj Feni Prekovic dade nekolku trojki od 9, 10 metri, Macka ,Sus,Stanko,Mekkenzi bea tapa....Nosot bese dobar ama ne znam zaso ne igrase mnogu u vtoro poluvreme...Sokolov sakase da se tepa so Pejanovic ama gi smirija dvajcata...Gjurov bese preterano nervozen i toa se odrazi malce i na negovata igra....
Pa ne e loso ... Dobro se drzevme bez Srki,poleka se uigravaat, samo da se cuvaat od povredi i kje bide top....