Истото и јас го имам читано ,а како доказ посочени беа Ротштилд најбогатото еврејско семејство и воопшто најбогато семејство во светов ,кои не беа воопшто чепнати од Хитлер и од војната излегле многу побогати дека тие најмногу финансиски и профитирале од војната ........А кога се гледа вака од денешно време искрено не би ме зачудило да тоа било се испланирано како причина да се формира еврејска држава т.е денешен Израел,ако се погледне денес кои начини е практикуваат за да се окупира на “легален “ начин една држава ,тогаш ништо чудно и тогаш истото да било применето ...
--- надополнето: 11 септември 2013 во 19:17 ---
Болдираното некако на некој начин како да се потврдува со следното кое го напишав претходно т.е ...„ кога читав за семејството Родштилд многу интересен податок ми остана во секавње е тоа што во тестаментот како семејна традиција на основачот на оваа банкарска империја Мајер Амшел мислам дека се викаше,пишувало да како наследници на банките може да бидат само машки членови од фамилијата т.е синови ,а керки а никако зетови не смееат т.е “страно тело “не смее никако да влезе во семејниот бизнис тоа би значело разорување на истиот ,тој иначе имал пет синови кои биле наследници на банки во различни Европски градови во тоа време ,а поради таа семејна традиција мислам дека во Виена банката била затворена бидејки еден од неговиоте синови кој ја наследил банката тогаш немал машки наследник“...