X3m
Титула по желба
- Член од
- 20 јуни 2007
- Мислења
- 445
- Поени од реакции
- 177
знаеш ли како се вика стекот ? ја земав еден исецкан 205 денари пошто не видов поефтин.Проверете и во Кам, има еден 175 ден. кило, подобар е од тој во Стокомак на вкус...
знаеш ли како се вика стекот ? ја земав еден исецкан 205 денари пошто не видов поефтин.Проверете и во Кам, има еден 175 ден. кило, подобар е од тој во Стокомак на вкус...
Зогизнаеш ли како се вика стекот ? ја земав еден исецкан 205 денари пошто не видов поефтин.
Пред се исфрли го лебот,благото и чипсовите, и сите сокови (освен од цедено овошје) јади дупли порции на ориз и компири и повеќе месо и зеленчук,и еднаш во денот јаткасти плодови една рака, потоа почни постепено да намалуваш од оризот и компирите.Ваљда кога ке почнеш да намалуваш веќе ке знаеш повеќе за исхраната и како да си ги планираш оброците.Јас вака почнав супер ми оди сеуште а џанк многу ретко јадам и алкохол ич не пијам.Еден ден во неделата јадам повеќе јаглехидрати.После одличните одговори у генералната тема за ББ решив да прогуглам и да се стекнам со општи познавања за исхрана во склад со тоа што сакам да постигнам, ама да бидам искрен и покрај многуте прочитани совети ова/она неможам да раздвојам квалитетна информација од selling product/маалски муабети. Читав за некои режими на исхрана кои се прескапи и нема шанси да ги дозволам во догледно време или некои режими кои се премногу стриктни во однос на многу работи па затоа решив овде да прашам.
Имам 22 години, висок сум 170цм, моментално имам 76кг. Според овие правев некои калкулации на сајтов и ги добив овие резултати:
Прегледај го приврзокот 137900
Исто правев калкулација за ideal weight и ми излезе дека е 65 што е реална цел за мене да достигнам.
Пак да потенцирам дека сум почетник(уште немам ни почнато со некаква исрхана или вежбање, од 1ви) и сакам да ја сменам исхранава, да се физички активирам. Ама под мењање исхрана не мислам да биде нешто заради кое ќе ме измаваат од дома, туку така поскромно со квалитетен ручек(месо и слични поскупи работи) два пати во недела..
Значи целта ми е да почнам да се хранам поздраво, помалце џанк и да ослабнам и да добијам на мускули а намалам body fat.
А да заборавив исто да пишам и да ми препорачате некои витамини или слично за почетници за болки и побрзо опоравување на мускули.
Убаво ти пиша @dstojanovic666После одличните одговори у генералната тема за ББ решив да прогуглам и да се стекнам со општи познавања за исхрана во склад со тоа што сакам да постигнам, ама да бидам искрен и покрај многуте прочитани совети ова/она неможам да раздвојам квалитетна информација од selling product/маалски муабети. Читав за некои режими на исхрана кои се прескапи и нема шанси да ги дозволам во догледно време или некои режими кои се премногу стриктни во однос на многу работи па затоа решив овде да прашам.
Имам 22 години, висок сум 170цм, моментално имам 76кг. Според овие правев некои калкулации на сајтов и ги добив овие резултати:
Прегледај го приврзокот 137900
Исто правев калкулација за ideal weight и ми излезе дека е 65 што е реална цел за мене да достигнам.
Пак да потенцирам дека сум почетник(уште немам ни почнато со некаква исрхана или вежбање, од 1ви) и сакам да ја сменам исхранава, да се физички активирам. Ама под мењање исхрана не мислам да биде нешто заради кое ќе ме измаваат од дома, туку така поскромно со квалитетен ручек(месо и слични поскупи работи) два пати во недела..
Значи целта ми е да почнам да се хранам поздраво, помалце џанк и да ослабнам и да добијам на мускули а намалам body fat.
А да заборавив исто да пишам и да ми препорачате некои витамини или слично за почетници за болки и побрзо опоравување на мускули.
Абе не се кљукај со андоли и парацетамоли освен ако не е апла да немоеш да станеш од кревет да мочаш.Фала многу
Андол ќе врши работа место парацетамол?
И магнезиум шо функција има при вежбање? Имам некои 10 мали пакетчиња магнезиум директ па кога да ги пијам пред или после тренинг или уопште не ми треба?
Не се сите исти сепак.Не мора толку сериозно, анализи, триста суплементи, калкулации и слично. Може и од тоа да снема мотивација - премногу амбиции и планирање. На почеток доволно е само да почне да вежба.
Јас од кога сум почнал со билдинг до ден денес не ги следам целосно сите работи што му ги набројавте, а да не збориме па кога почнував. Само одев во теретана и дигав . Tек покасно кога навлегов веќе почнав да пратам исхрана, програми, лево-десно..