за луѓето кој се на земјата, површината е рамна... постои и термин Водорамно .. Колку .во практичниот живот на земјата, во било што, има влијание закривеноста ?? А друго е теоријата дека сите континенти се на една страна на планетата . Но некој сметаат дека е така, па докажуваат и со мерењаAhamm..Znaci imame zemja povrsina koja e ramna i rotira zaedno so planetata zemja? Daj elaboriraj malku od doktoratov tvoj pa i nie obcinive da naucime nesto.
Emi seto ubavo...poso gleam i sliki si pustil aj fino lepo objasni ja rotacijata togas...kako toa imame den i nok na ramna povrsina? Eve ja na laicki (za da razberes) ke ti posocam prosti primeri za svetloto...Imas dve identicni visoki zgradi na rastojanie od 200 km ...Vo edna od zgradite ima svetlo zapaleno da receme na 30 ot kat a ti si vo drugata zgrada ...prasanjeto e kade podobro ke go vidis toa svetlo od 1 ili 30iot sprat?за луѓето кој се на земјата, површината е рамна... постои и термин Водорамно .. Колку .во практичниот живот на земјата, во било што, има влијание закривеноста ?? А друго е теоријата дека сите континенти се на една страна на планетата . Но некој сметаат дека е така, па докажуваат и со мерења
http://www.atlanteanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html
39) Practical distance measurements taken from “The Australian Handbook, Almanack, Shippers’ and Importers’ Directory” state that the straight line distance between Sydney and Nelson is 1550 statute miles. Their given difference in longitude is 22 degrees 2’14”. Therefore if 22 degrees 2’14” out of 360 is 1550 miles, the entirety would measure 25,182 miles. This is not only larger than the ball-Earth is said to be at the equator, but a whole 4262 miles greater than it would be at Sydney’s southern latitude on a globe of said proportions.
40) From near Cape Horn, Chile to Port Philip in Melbourne, Australia the distance is 10,500 miles, or 143 degrees of longitude away. Factoring in the remaining degrees to 360 makes for a total distance of 26,430 miles around this particular latitude, which is over 1500 miles wider than Earth is supposed to be at the equator, and many more thousands of miles wider than it is supposed to be at such Southern latitudes.
41) Similar calculations made from the Cape of Good Hope, South Africa to Melbourne, Australia at an average latitude of 35.5 degrees South, have given an approximate figure of over 25,000 miles, which is again equal to or greater than the Earth’s supposed greatest circumference at the equator. Calculations from Sydney, Australia to Wellington, New Zealand at an average of 37.5 degrees South have given an approximate circumference of 25,500 miles, greater still! According to the ball-Earth theory, the circumference of the Earth at 37.5 degrees Southern latitude should be only 19,757 statute miles, almost six thousand miles less than such practical measurements.
Едно е јасно, планетата Земја е далеку од правилна топка ...
82) The Port Nicholson Light in New Zealand is 420 feet above sea-level and visible from 35 miles away where it should be 220 feet below the horizon.
83) The Egerö Light in Norway is 154 feet above high-water and visible from 28 statute miles where it should be 230 feet below the horizon.
84) The Light at Madras, on the Esplanade, is 132 feet high and visible from 28 miles away, where it should be 250 feet below the line of sight.
85) The Cordonan Light on the west coast of France is 207 feet high and visible from 31 miles away, where it should be 280 feet below the line of sight.
Друго е да е земјата рамна плоча а сонцето да кружи, теорија од пред Коперник, а друго е земјата да е тело, некој сплескан елипсоид а планетите да се на една страна. Поодамна , пред 30-40 години имаше тврдења дека Земјата е како крушка, т.е. јужниот пол е на долниот здебелен дел. А зошто не летат авионите преку Артикот и Антартикот има и други причини, магнетските полиња. Па и сателитите имаат некој слични орбити .Emi seto ubavo...poso gleam i sliki si pustil aj fino lepo objasni ja rotacijata togas...kako toa imame den i nok na ramna povrsina? Eve ja na laicki (za da razberes) ke ti posocam prosti primeri za svetloto...Imas dve identicni visoki zgradi na rastojanie od 200 km ...Vo edna od zgradite ima svetlo zapaleno da receme na 30 ot kat a ti si vo drugata zgrada ...prasanjeto e kade podobro ke go vidis toa svetlo od 1 ili 30iot sprat?
Satelite pa i nekoi od aviniote letaat odnosno se dvizat vo prava nasoka i sekogas doagat do istata tocka od koja pocnale...Primer IS Station leta so brzina okolu 280000 KM na 400 km visina i sekoj 90 min pravi celosn krug okolu zemjinata topka...vidliva so golo oko ili dvogled...Ako zemjata e ramna togas posle tie 90 min koja bi bila taa silia da ja sopre i potisne nazad stanicata za da ne prelaze deka zemjata e ramna?
помина и буџетот на свињогојството...Минатиот пат мишот со колумната за иселување, овој пат миленко со земјата, помина и уште едно задолжување, со дефокусирање на јавноста.
Ako sonceto kruzi okolu ramna ploca logicno e da cela taa ramna povrsina bide osvetlena istovremeno sto znaci nema nedostatok na svetlina=nok.Друго е да е земјата рамна плоча а сонцето да кружи, теорија од пред Коперник, а друго е земјата да е тело, некој сплескан елипсоид а планетите да се на една страна
Овие ликови што се постројуваат зад Миленко ме потсеќаат на О'Брајан од 1984, во некоја припроста, драстично симплифицирана верзија, кога го мачеше Винстон и му го переше мозокот со Биг Брадр метафизика.И заради ова Земјата е рамна?
Не знам со што тоа се пофалил. Типот има дилема дека земјата е рамна. Таа дилема и во реакцијава ја повторува. Да имаш денес дилема дека земјата е факинг рамна, да влегуваш во риал-тајм Тери Пречет приказна, да заговараш Flat Earth, Discworld или некои слични дементии и после да се вадиш дека не било тврдење, било дилема и да се фалиш дека некој наседнал, па и да го исмејуваш за тоа дека ти се смеел на глупоста, уште толку те турка во друштво на такви теоретичари на завери со зелени мрсули место памет, не те прави јак шизик.На крај, си се пофали дека кленови пак му загризале од дудинката. Најтрагично од се е што ќе загризат и наредниот пат.
http://dudinka.mk/?p=2314
Ако си му посветил време да се објаснуваш како тоа што го пишал е голема глупост, тогаш те заебал. Ако ти станал преокупација, си го ставил на насловна или пренел на портал, те заебал квалитетно.Не знам со што тоа се пофалил. Типот има дилема дека земјата е рамна. Таа дилема и во реакцијава ја повторува. Да имаш денес дилема дека земјата е факинг рамна, да влегуваш во риал-тајм Тери Пречет приказна, да заговараш Flat Earth, Discworld или некои слични дементии и после да се вадиш дека не било тврдење, било дилема и да се фалиш дека некој наседнал, па и да го исмејуваш за тоа дека ти се смеел на глупоста, уште толку те турка во друштво на такви теоретичари на завери со зелени мрсули место памет, не те прави јак шизик.
Уствари, да, сам си допишал дека во тоа друштво припаѓа. Темната страна на месецот, НЛО, Вонземјани, Ареа 51, Тунгуската експлозија, континентот МУ...
Јаки заебанти бе, алал да им е. Каракамишева сите не заеба со тоа што кажа една неверојатна, ноторна глупост и се посра на академскиот статус, а овој со тоа што кажа дека имал дилема дали земјата била рамна. Не знам како ќе спијам вака заебан од Миленко
Не знам како ќе спијам вака заебан од Миленко