Kако настануваше библијата (реално)

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
„...Според сметањето на православната црква, од создавањето на светот според сметањето на православната црква поминале:

- Потопот, 2262 година
- Ѕидањето на Вавилонската кула, 2793 година
- Смртта на Ное, 3197 година
- Воведување на обрежувањето, 3431 година
- Смртта на Аврам,3487 година
- Раѓањето на Мојсие и Арон, 3750 година
- Разорувањето на Троја, 4324 година
- Царувањето на Давид, пророкот, 4429 година
- Царувањето на мудриот Соломон, 4469 година
- Пророкот Св. Илија е од, 4496 година
- Создавање на МАКЕДОНСКОТО кралство, 4755 година
- Основање на градот Рим од Ромул, 4755 година
- Основање на Персиското царство под Кир, 4958 година
- Устоличување на Филип II МАКЕДОНСКИ, 5148 година
- Смртта на Филип II МАКЕДОНСКИ, 5172 година
- Смртта на Александар III МАКЕДОНСКИ, 5185 година
- Птоломеј I Филаделф со 72 толкувачи, го преведува Стариот завет, 5325 година
- Јулие Цезар и астрономот Созиген го уредуваат календарот, 5464 година
- Раѓањето Христово, 5508 година...„

Задоволен? Се сумЉам....
Opaaa znaci lazat komunistive....vie isusa go cekate 5000 i kusur godini ... i prc ..nisto do sea ..pa duri i ban popi ti shirejk`i ja vistinata![DOUBLEPOST=1453844802][/DOUBLEPOST]
Спрема ова видео сега сме 6016

Zote momce mlado ...so pecurki krkas ti?

Opaaa znaci lazat komunistive....vie isusa go cekate 5000 i kusur godini ... i prc ..nisto do sea ..pa duri i ban popi ti shirejk`i ja vistinata![DOUBLEPOST=1453844802][/DOUBLEPOST]
Zote momce mlado ...so pecurki krkas ti?

Taj stari pravoslavni kalendar se zasniva na biblijskoj hronologiji prema grčkom prevodu Starog zaveta - Septuaginti, u kojoj su prevodioci, iz za sada nepoznatih razloga, dodavali po 100 godina na prvih 15 patrijaraha, pa postoji vremenska razlika od 1500 godina u odnosu na originalnu hronologiju zapisanu u hebrejskom tekstu. Starost planete ne zna se tačno ali pretpostavljamo da smo na samom pragu od 6000 godina. Znači pri kraju.

Спрема ова видео сега сме 6016

Да: како што посочи и самиот, еврејските 6000г и православните 7500г. стар Свет ја имаат воочената разлика од 1500г., која е последица од Септуагинтата.[DOUBLEPOST=1453846438][/DOUBLEPOST]
то “катаљон“ е некој православен број?

Јо бе јо: „катаљон„ е непостоечки број кој го користевме у мое детство, за да доловиме некоја огромна недостижна цифра: токму онаа која и‘ треба на „науката„ за да постигне стадиум на „напредок„ од кој ќе скокнеме у „светлата будуќност„.

Се‘ на се‘ Let3, ни требет саде една работа: трпение! Но, не трпение ради спасение, туку трпение чекајќи ја „будуќноста„ и летот на Марс...Ма каков Марс, а бе на Алфа Кентаури ќ‘одиме!

Последно уредено:
Се‘ на се‘ Let3, ни требет саде една работа: трпение! Но, не трпение ради спасение, туку трпение чекајќи ја „будуќноста„ и летот на Марс...Ма каков Марс, а бе на Алфа Кентаури ќ‘одиме!
Еми Мики. пули вака, во 40сетите почна развој на ракетна технологија (научна не православна), после 15стина години имавме прв сателит во орбитата (не беше православен сателито) по 20стина години веќе имаше чоек во вселената (комунист, не православец) после 30 сетина имавм луѓе на месечина (пак не православни) по 40 сет имавме сонди на марс венера насекаде низ сончевио систем и испратена надвор од сончев систем, сега после 60 сетина веќе планираме неправославна мисија на марс....
значи одвај пола век голем напредок се направи, а вие до кај сте? пред 2000 години ветивте кралство небесно кое ѓоа уше тие кутри генерации требаше да го видат и ??? шипак, ни царство ни царо ги нема ни ги виде некој ни абер има дека ќе дојдат.
Да му остајвте Исуса на НАСА досега и ќе го пратеа во рајо и ќе го вратеа.

А
Еми Мики. пули вака, во 40сетите почна развој на ракетна технологија (научна не православна), после 15стина години имавме прв сателит во орбитата (не беше православен сателито) по 20стина години веќе имаше чоек во вселената (комунист, не православец) после 30 сетина имавм луѓе на месечина (пак не православни) по 40 сет имавме сонди на марс венера насекаде низ сончевио систем и испратена надвор од сончев систем, сега после 60 сетина веќе планираме неправославна мисија на марс....
значи одвај пола век голем напредок се направи, а вие до кај сте? пред 2000 години ветивте кралство небесно кое ѓоа уше тие кутри генерации требаше да го видат и ??? шипак, ни царство ни царо ги нема ни ги виде некој ни абер има дека ќе дојдат.

Арен?
Е ми, оти ми мешаш баби и жаби?

А

Арен?
Е ми, оти ми мешаш баби и жаби?
Mики ти спомна марсовци и алфакентаури, јас само сакав да докажам дека НАСА вети мисија во вселена и ја исполни, вти човек на месечината и исполни, вети вселенска станица и исполни и само то споредив со ветувањето кое Исус му ги даде на генерациите пред 2000 години дека ќе доживеат да го видат неговото враќања па то не го исполни никогаш, и логично произлезе заклучок дека НАСА да го земеше в раце случајот на Исус тие до сега и ќе го лансираа во рајот и безбедно ќе го вратеа назат пошо имаат понапредна технологија од госпот кој нема ни сателити ни ракети ни скафандери.
Вака мој чоек да помисли дека Исус или настрадал во вселенскиот вакум патувајќи без соодветна опрема или настрадал при враќање поради немање на топлотен штит изгорел на враќање во атмосферата

Breeee ne si vo pravo Let pravoslavni miisii ima...eve na primer da ne i blagoslovil ovoj na slikava naa..so ke poletase raketata....!Neli gleas onaa amerikanskata se raspadna nekni ne blagoslovena bila...plus katolicka!

154592180-an-orthodox-priest-blesses-the-international-gettyimages.jpg
Orthodox_priests_s_3526265b.jpg

Breeee ne si vo pravo Let pravoslavni miisii ima...eve na primer da ne i blagoslovil ovoj na slikava naa..so ke poletase raketata....!Neli gleas onaa ameriknaskata se raspadna nekni ne blagoslovena bila...plus katolicka!
154592180-an-orthodox-priest-blesses-the-international-gettyimages.jpg
Orthodox_priests_s_3526265b.jpg
благословуваат веќе испробана и успешна технологија која леташе успешно и во 60сетите и во 70десетите неблагословено
се китат со туѓи перја

Mики ти спомна марсовци и алфакентаури, јас само сакав да докажам дека НАСА вети мисија во вселена и ја исполни, вти човек на месечината и исполни, вети вселенска станица и исполни

А ш‘о мислиш, колку мене лично ме засега што ветиле НАСА, ЕСА, или „Волт Дизни„?
Колку нивните ветувања го засегаат моето реално (!) и секојдневно живеење, потреби и интереси?

А ш‘о мислиш, колку мене лично ме засега што ветиле НАСА, ЕСА, или „Волт Дизни„?
Колку нивните ветувања го засегаат моето реално (!) и секојдневно живеење, потреби и интереси?
Mногу бе Мики, од ко ќе станеш дур да легнеш сите благудети не ти ги даде Исус кој не се врати туку науката. И ова шо го напиша уз помош на технологија звана интернет, не е производ на богоугодни свештеници од некој манастир, и превозот кој го користиш и телевизорот кој го пулиш и мобилниот телефон и антибиотикот и лифтот и капуќиното.... се е тоа плод и изум на луѓе кои ја практикуваа науката. Нишо од то не е поповска измислица.

Mногу бе Мики,.

Не, туку ништо: моите интереси и забављачко-заглупувачката улога до НАСА, ЕСА, „Дизни енд компани„; немаат ништо заедничко.

Не, туку ништо: моите интереси и забављачко-заглупувачката улога до НАСА, ЕСА, „Дизни енд компани„; немаат ништо заедничко.
Шо бараш тогаш на интернет?
то е вражја работа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom