Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Goran bezcelno go postavuvas prasanjeto ,zatoa sto seuste nema clen na koj mu e razgledano baranjeto so potvrda ,najverovatno ke treba a pocekas uste nekoe vreme mesec dva tri dodeka da razgledat takvo baranje a do togas moze da slusas samo pretpostavki
Јас го постави прашањето оти READING има непишано дека со потврда се врвело!?

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
Јас го постави прашањето оти READING има непишано дека со потврда се врвело!?
Ok e toa . Kako da ti kazam teorija e seuste praktcno ne e podrzano ,pocnaa da podnesuvaat pred tri ili cetiri meseci i use nikoj nema zemeno drzavjanstvo so potvrdata mislam deka me razbiras

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
До денеска точно една година како по телефон ми го кажаа бројчето(102хх/2014) но на стариот задолжителна а на новиот в с'стојание!Нели некој рековте дека една година точно трае проверката?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
До денеска точно една година како по телефон ми го кажаа бројчето(102хх/2014) но на стариот задолжителна а на новиот в с'стојание!Нели некој рековте дека една година точно трае проверката?
Jas sum 100 broja pred tebe haha ne e tocno 1 god taka kazuvat a vo praksa e god I 5/6 meseci najnogo do razgleduvanje na brojceto kaj I da e ke ne pregledat I dvajcata isto i mene mi pisi vo stario zadolzitelna a vo noviot v s' stojanie nema info za prepiskata taka da ne sme samo jas I ti se ke bide vo red sto dokumenti imas prilozeno kako dopolnitelni dokumenti?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Има ли некој искуство со новово пребарување за преписки на mjs.bg со ПИН, читам упатството го чувам уште картончето, на интервју бев во Октомври негде, внесувам горе долу се како што треба ама изгледа правам негде грешка и ми излегува Липсват данни, некој со повеке искуство?
Липсват данни на нашки значи недостасуваат податоци, што значи не си внесен во системот сеуште зошто не се стасани до тебе, и мене ми дава липсват данни, а бев на интервју пред 3 недели.

Изгледа не се стасани до 2015 со внесување на податоци за преписките, ако има некој со бројче од 2015 што му дава нешто на новиот систем на проверка нека се јави.

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ok e toa . Kako da ti kazam teorija e seuste praktcno ne e podrzano ,pocnaa da podnesuvaat pred tri ili cetiri meseci i use nikoj nema zemeno drzavjanstvo so potvrdata mislam deka me razbiras
Јас знам дека никој нема земено,само ете ридинг напиша и си реков да не се случи чудо па да прашам :)

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Jas sum 100 broja pred tebe haha ne e tocno 1 god taka kazuvat a vo praksa e god I 5/6 meseci najnogo do razgleduvanje na brojceto kaj I da e ke ne pregledat I dvajcata isto i mene mi pisi vo stario zadolzitelna a vo noviot v s' stojanie nema info za prepiskata taka da ne sme samo jas I ti se ke bide vo red sto dokumenti imas prilozeno kako dopolnitelni dokumenti?
Немам дополнително ништо однесено,само тие еднаш шо ги однесов тука во амбасада,од татко ми копија од бг пасош имаше во нив знам :)

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
Липсват данни на нашки значи недостасуваат податоци, што значи не си внесен во системот сеуште зошто не се стасани до тебе, и мене ми дава липсват данни, а бев на интервју пред 3 недели.

Изгледа не се стасани до 2015 со внесување на податоци за преписките, ако има некој со бројче од 2015 што му дава нешто на новиот систем на проверка нека се јави.
Аз сам од 2015 и све ми је во ред са бројче на новиот систем.

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
Koj mesec bese na intervju?
Бех во мај 30хх сас нови произход и сас потекло од баба ми.Од бидејки предадох њено свидателство за раждање, крштеница и свидателство на венчање.Надам се да ке биде све во ред.Предадох оригинали во монистарството.

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Bi ve zamolil ako moze nekoj da mi objasni so noviot sistem na proverka go vnesuvam brojot xxxx/2014 vo mestoto za molba i pin,m pisuva deka mi nedostasuvaat podatoci,so stariot sistem sum vraten na dopolnitelna od juni2015 imam dostaveno dokumenti od BK vo strumica.
Во горното квадрадче го внвсуваш бројот од полиција што ни го дадоа,а во долното квадрадче бројот од интервјуто.пр.600/2013 па 7700/2013.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Немам дополнително ништо однесено,само тие еднаш шо ги однесов тука во амбасада,од татко ми копија од бг пасош имаше во нив знам :)
A ti si so roditel bg grazdani ne togas nema problem nemas potreba od dr dokumenti samo ke si cekas :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom