Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
здраво сако да прашам подадов дополнителни документи пре 4.5 месеци и се нема ништо десено од тогаш со новиот систем за проверка ми пишува
Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП дали знае некој или дали може да се пише емаил да се провери што се случува и до каде е постапката кога ги подавав документите ми кажаа дека за 1 до 3 месеци ќе се среди ама нема никаков резулт
Drugar isto i jas sum kako tebe neznam so da pravam ima pominato 3.5 meseci I nema nikakvi promeni.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Kako mislis original dokumenti,ako imame prilozeno pasos od rodnina nemoze da go nosime pasosot tamu.vo sekoja drzava cuzda patna isprava ili licen dokument e nezakonsko dejstvo,eden posrednik od strumica duri i v zatvor bese zasto mu nasle pasosi vo kola.kopii da i originalni izvodi ama pasos nesmees
Ne ,mislev za dokumenti izvodi,uverenija ne za orginal pasosi ,toa i ne go baraaat gi imaat vo sistem

Член од
1 јуни 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Bi ve zamolil ako moze nekoj da mi objasni so noviot sistem na proverka go vnesuvam brojot xxxx/2014 vo mestoto za molba i pin,m pisuva deka mi nedostasuvaat podatoci,so stariot sistem sum vraten na dopolnitelna od juni2015 imam dostaveno dokumenti od BK vo strumica.

Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
Denes pravam godina kako sum na dopolnitelna proverka ,povelete na torta i namesto pokloni neka mi odgovorat tie so promeni kolku vreme bile na dopolnitelna pred da imaat bilo kakva promena
I jas isto godina tocno na dopolnitelna so dokument brojce od 2013/11XXX[DOUBLEPOST=1453975801][/DOUBLEPOST]
здраво сако да прашам подадов дополнителни документи пре 4.5 месеци и се нема ништо десено од тогаш со новиот систем за проверка ми пишува
Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП дали знае некој или дали може да се пише емаил да се провери што се случува и до каде е постапката кога ги подавав документите ми кажаа дека за 1 до 3 месеци ќе се среди ама нема никаков резулт
Jas sum edna godina na dopolnitelna i stoi istiot status. Im pisav dosega preku 10 mejlovi na nitu eden ne mi vratija. A imam orginal dokum odneseno.

• Ми се допаѓа
Reactions: reb
Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Истото се сличи и кај мене. Иако наведов доста податоци, не пронапле ништо. Можеби се е само за пари, кога видоа дека ни се потребни, не знам што да кажам...За разлика од тебе немам дополнителен маил.
Можеш да пробваш - http://archives.bg/wars/SEARCH-s-2

Поздрав ! :)

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Дaли познавас некој кој има добиено државјанство со потврда од здружение?

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ти имаш култура?
Немаш очигледно, јас ќе пишувам што сакам на оваа тема се додека се придржувам до правилата, ти немора да читаш ако не те интересира, а не си запнал само да реплицираш и да ми кажуваш какви муабети јас пишувам и да одиш оф топик со ова.
Мене сите членови поодамнешни овде ме знаат, и знаат какви постови и имформации јас давам доказ за сето тоа ти се лајковите од членовите овде.
Се што сум пренела е вистина, имам луѓе во Бугарија и тоа е тоа.
И ќе те замолам да престанеш со реплицирање и вреѓање со таканаречените "шапшал" муабети, не си ја докажувај омразата, дрскоста и некултурата поготово со жени.
Поздрав и секое добро.
Не планирам да дискутирам со некултурни, а да ме спречиш да пишувам не можеш.
Дали познаваш некој кој има добиено државјанство со потврда од здружение?

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
Дали познаваш некој кој има добиено државјанство со потврда од здружение?
Goran bezcelno go postavuvas prasanjeto ,zatoa sto seuste nema clen na koj mu e razgledano baranjeto so potvrda ,najverovatno ke treba a pocekas uste nekoe vreme mesec dva tri dodeka da razgledat takvo baranje a do togas moze da slusas samo pretpostavki

eff

Член од
19 септември 2013
Мислења
29
Поени од реакции
12
Vidov dekoj beshe poshal sto Образувана преписка znachi,no sega nemozam da go najdam toj post, pa pa prashuvam shto znachi toa, ukazot gotov li mi e ili...... ?????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom