Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Здраво @nervoza . Уопште не сум нервозен. Ама уопште. Реагирам на та што ништо новo не кажа девојката. Пренесе само некој шапшал, тотално небитни муабети кои што благе везе немаат со темата на овој форум.
Ти имаш култура?
Немаш очигледно, јас ќе пишувам што сакам на оваа тема се додека се придржувам до правилата, ти немора да читаш ако не те интересира, а не си запнал само да реплицираш и да ми кажуваш какви муабети јас пишувам и да одиш оф топик со ова.
Мене сите членови поодамнешни овде ме знаат, и знаат какви постови и имформации јас давам доказ за сето тоа ти се лајковите од членовите овде.
Се што сум пренела е вистина, имам луѓе во Бугарија и тоа е тоа.
И ќе те замолам да престанеш со реплицирање и вреѓање со таканаречените "шапшал" муабети, не си ја докажувај омразата, дрскоста и некултурата поготово со жени.
Поздрав и секое добро.
Не планирам да дискутирам со некултурни, а да ме спречиш да пишувам не можеш.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Стенограма от заседанието на 20.01.2016 на Комисијата по политиките за б'лгарите в чужбина http://GovAlert.eu/8A1

http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/steno/ID/4023

"Бихме желали да привлечем вниманието ви. Надјаваме се, че след разглеждането на второ четене на проекта на Закон за изменение на Закона за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија, ште се прист'пи к'м изготвјането на правилник за неговото прилагане."

"Разбира се, ние смјатаме, че настојаштата дискусија е много полезна, т'ј като преди второто четене на изменението на Закона за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија, биха могли да се видјат слабите места в този процес по формирането на обштествените с'вети и евентуално да се предвидјат измененија в тази насока."

Член од
27 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
2
Има неполен список на погинатите - http://archives.bg/wars/SEARCH-s-2

Во десно можеш да бараш по кључна дума, примерно по месторождение или место на см'рт
da ama
Има неполен список на погинатите - http://archives.bg/wars/SEARCH-s-2

Во десно можеш да бараш по кључна дума, примерно по месторождение или место на см'рт
da ama spisok na nepoginatite ?

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
na stariot sistem pred okolu mesec dena. a za potpis kolku vreme se ceka znae li nekoj ?[DOUBLEPOST=1453911779][/DOUBLEPOST]
Јас чекав месец и 1 недела, и не само јас и многу други. Новата министерка ги забрза потписите сега помалку се чека.
Не знам колку чекаш ама ќе излезе кај и да е ако чекаш веќе месец..

@nervoza и мене ми ги кажаа истите информации како и на тебе, може 2013 е забавена што е и нормално ама не е заборавена воопшто, кој си поднел документ ќе си земе државјаство.
И на нив не им е лесно да се справат со толку народ.
Државјаснтвата ги пуштија најмногу за македоноците, и сега кога ги стегнаа работите ги отпуштија повторно само ради македонците.

Примаат документи од здружението истите и поминуваат, поднесувајте и не чекајте, потпишувам со две раце за ова.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Јас чекав месец и 1 недела, и не само јас и многу други. Новата министерка ги забрза потписите сега помалку се чека.
Не знам колку чекаш ама ќе излезе кај и да е ако чекаш веќе месец..

@nervoza и мене ми ги кажаа истите информации како и на тебе, може 2013 е забавена што е и нормално ама не е заборавена воопшто, кој си поднел документ ќе си земе државјаство.
И на нив не им е лесно да се справат со толку народ.
Државјаснтвата ги пуштија најмногу за македоноците, и сега кога ги стегнаа работите ги отпуштија повторно само ради македонците.

Примаат документи од здружението истите и поминуваат, поднесувајте и не чекајте, потпишувам со две раце за ова.
Za dokumenti od zdruzenijata se misli na tie bkk vo strumica i toa vo bitola

Член од
8 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
13
Kako da se dojde do kontakt so nekoe zdruzenie od tie dve sto mozat da zavrsat rabota ?? I sto da se pravi so dokumentot dobien od niv ??

Член од
27 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
2
Пробвал ли си да бараш во архивот во Велико Т'рново ?
ne sum baral,imam original slika od vojnata kniska ama ne znam koja brigada bil ili drugi informacii pa ne znam kako da baram dali samo na ime prezime nekako ili mesto na ziveenje togas dali taka moze i dali preku mail na Velikko Trnovo arhiva mozam da prasam?

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
ne sum baral,imam original slika od vojnata kniska ama ne znam koja brigada bil ili drugi informacii pa ne znam kako da baram dali samo na ime prezime nekako ili mesto na ziveenje togas dali taka moze i dali preku mail na Velikko Trnovo arhiva mozam da prasam?
Да, можеш да направиш запитване во воениот архив, но доколку сум читал овде коментари на љуѓето, битно е да се знаат полкот, трите имена и место/година. Во военава книжка не пишува ли ?

Член од
27 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
2
Да, можеш да направиш запитване во воениот архив, но доколку сум читал овде коментари на љуѓето, битно е да се знаат полкот, трите имена и место/година. Во военава книжка не пишува ли ?
ja baram kniskata ama uste ne mozam da ja najdam ja imam samo slikata od kniskata a ako ja najdam kniskata ke bide lesno no ja nemam se uste

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
ja baram kniskata ama uste ne mozam da ja najdam ja imam samo slikata od kniskata a ako ja najdam kniskata ke bide lesno no ja nemam se uste
Ништо не губиш да им пратиш еден мејл со тоа, што знаеш. Нека некој којто има искуство во оваа ситуација да ти помогне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom