Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Decki edno prasanje Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ Sto znaci ova ?
Da odis i da si go zemis dravjanstvoto draga ,toa znaci ....Cestitooooo

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Decki edno prasanje Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ Sto znaci ova ?
која година и број си? инаку честито, кога ќе ти потпишаат може да го земеш и пасошот.

Член од
12 јануари 2016
Мислења
22
Поени од реакции
55
Cekas uste potpis od Вицепрезидента на РБ. Cestitki, si zavrsila rabota. A od koga go dobi ovoj status? Uste na stariot ili na noviov sistem?

Член од
27 јануари 2016
Мислења
9
Поени од реакции
3
Cekas uste potpis od Вицепрезидента на РБ. Cestitki, si zavrsila rabota. A od koga go dobi ovoj status? Uste na stariot ili na noviov sistem?
na stariot sistem pred okolu mesec dena. a za potpis kolku vreme se ceka znae li nekoj ?[DOUBLEPOST=1453911779][/DOUBLEPOST]
Da odis i da si go zemis dravjanstvoto draga ,toa znaci ....Cestitooooo[/quote
Fala ti. Dali znaes kolku se ceka za potpis ?

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Дечки, едно прашање што до сега мислам го нема никој поставено. Јас бев прекратен Јануари 2015, и почнав се од ново, стигнав до интервју Ноември 2015. Значи извадив дупликат происход со документ од дедо ми. Прашањето е сл: дали има некој што почнал нова процедура ПРЕД мене, што се го прекратиле и пак почнал се од ново? И второ: Дали мислите дека може да претставува проблем фактот што еднаш сте биле прекратен, во издавањето на државјанство, и покрај тоа што сега имам валиден документ од дедо ми дека бил војник? Пошо на интервјуто, службеничката ме праша по кој пат "аплицирам" за пасош, и јас реков по втори пат....
Jas sum so ist problem ili status kako i ti.Bev prekraten na 15 Maj,dobiv validen dokument za poteklo na 18 Maj ama nemase moznost za reaktiviranje na mojata prepiska iako se rabotese za kus rok(eden vikend t,e. prekraten vo petok dokument dobien vo ponedelnik) i vednas intervenirav telefonski ama bez uspeh.Zapocnav so duplikat proizhod nova procedura ama sega u Skopje vo Ambasada i bev na intervju vo pocetok na Noemvri.Prasanjeto po koj pat apliciras e rutinsko bidejki "prekratena prepiska" znaci nemanje dopolnitelen dokument za poteklo a ne odbivanje zaradi nekoi kriminogeni pricini i sl...Trpenie i sichko shte stane...So srekja...

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Јас сево ова го знам, не мора да вадиш дел од книги за да ми објаснуваш и да ја тупиш. Мојава поента за Украинците беше сосема друга, кој свати свати.
И да, грешка си дека ние Македонците не знаеме да зборуваме, лично јас многу често сум во Бугарија и знам да зборувам, ја сакам државата и народот, е не само јас туку и многу други.
А оној кој што не се труди онаму каде што моли, и мисли дека гражданството служи само за странство нека му е на чест, таквите не ни заслужуваат гражданство, да можам лично би отишла и во министерство да ги набројам со личен опис.

Значи какви сме ние Македонците.. епа од ова не не бива бе нас, толку горчини и омрази насобрани во себе.. секојдневно се повеќе ќе тонеме на овој начин.
@reading ako imas nesto novo da kazes, da preneses nekoja korisna informacija, pekim, kazi. Pisuvas za nesto tolku nebitno, kako koj se ponasal u ministertstvo.... Me zabriga i mene i site sto ti lajkaat na napisani selski muabeti.

Член од
27 јануари 2016
Мислења
9
Поени од реакции
3
na stariot sistem pred okolu mesec dena. a za potpis kolku vreme se ceka znae li nekoj ?[DOUBLEPOST=1453911779][/DOUBLEPOST]
која година и број си? инаку честито, кога ќе ти потпишаат може да го земеш и пасошот.
odgovoriv podolu koj broj sum.mozes li da mi kazes kolku vreme se ceka za potpis ?

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
@reading ako imas nesto novo da kazes, da preneses nekoja korisna informacija, pekim, kazi. Pisuvas za nesto tolku nebitno, kako koj se ponasal u ministertstvo.... Me zabriga i mene i site sto ti lajkaat na napisani selski muabeti.
Bez nervozi sto si napnat tolku mnogu,sto e nase ke si dojde moze sto saka da napise ako ne sakas da ja citas preripni gi nejzinite postovi.Toa sto go prociav kaj nejze jas go doziveav licno na moja koza ako si gi cital moite postovi od porano i seto sto go napisa ona e tocno.
Na ovaa tema vo ovie 900 strani e se napisano od potrebna dokumentacija za procedurata do znacenje na statusi,nacin na proverka vo noviot sistem i slicni raboti.A novosti koj ke ti kaze nikoj ne raboti vo ministerstvoto za nesto oficijalno da se kaze.Site koj kako odi vo Sofija prenesuva iskustva ili nesto ako cul ili prasal.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Bez nervozi sto si napnat tolku mnogu,sto e nase ke si dojde moze sto saka da napise ako ne sakas da ja citas preripni gi nejzinite postovi.Toa sto go prociav kaj nejze jas go doziveav licno na moja koza ako si gi cital moite postovi od porano i seto sto go napisa ona e tocno.
Na ovaa tema vo ovie 900 strani e se napisano od potrebna dokumentacija za procedurata do znacenje na statusi,nacin na proverka vo noviot sistem i slicni raboti.A novosti koj ke ti kaze nikoj ne raboti vo ministerstvoto za nesto oficijalno da se kaze.Site koj kako odi vo Sofija prenesuva iskustva ili nesto ako cul ili prasal.
Здраво @nervoza . Уопште не сум нервозен. Ама уопште. Реагирам заради тоа што, ништо новo не кажа девојката. Пренесе само некој шапшал, тотално небитни муабети кои што благе везе немаат со темата на овој форум.

Последно уредено:
Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Cestito, no vaka ti pisuva vo noviot sistem za proverka?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom