Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Грешка си шо мислиш така. Истиве здруженија ги имат на страната од дабч и од секое од овие би важела потврдата. Повели линк:
http://www.aba.government.bg/?country=51&org=1
http://www.aba.government.bg/index.php?show=registur
eve podetalno malku. ZBZIRB - zdruzhenie na bylgari zhiveeshti izvyn republika Bylgariq
ili prevod: zdruzenie na bugarite sto ziveat nadvor od BG.
Tie se tie sto imaat pravo da davaat dokument za dokazuvanje poteklo

Член од
5 октомври 2011
Мислења
157
Поени од реакции
233
Ej slusaj jas da ti objasnam tebe! Zdruzenija od dabc priznati se dve BKKS STRUMICA I MAKEDONSKO BUGARSKO PRIJATELSTVO BITOLA. Do tuka sme jasni! Sledno: pari za potvrdata nikok ne zema tuku se plaka clenatvoto vo organizacijata za 3 godini a za toa se dobiva i beleska na koja jasno pisuva deka si platil clenstvo za 3 godini vo taa nevladina organizacija, a potvrdata ti sleduva ako ja pobaras. Za nea ne plakas nisto! Te molam ili objavi nesto normalno ili glupostite zadrzi gi za sebe :)
За три години напред?. Добро сте го измислиле да земате парите на луѓето. Нормално се зема за 1 година членство.
На ВМРО нема да му се допадне ова.

Тоа се официјално објавени од ДАБЧ

Борис Вангелов, претседател на ДАБЧ и Димитар Владимиров, заменик-претседател на ДАБЧ пристигнаа на 15 јануари во Штип, Македонија.
Патувањето на претставниците на Агенцијата се случи по покана на здружението "Македонско-бугарско пријателство", со претседател г-ѓа Маринела Петреска
Здружението за трет пат го одбележа годишнината од признавањето на Република Македонија од страна на Република Бугарија. Борис Вангелов поздрави насобраните....
http://www.aba.government.bg/?show=38&nid=1729

Член од
8 декември 2015
Мислења
33
Поени од реакции
34
Za tie od 2013 sto bile na dopolnitelna a odele dopolnitelen dokument i sega po noviot sistem i stoi deka prepiskata e izvadena na dopolnitelna MP e isto sto i zadolzitelna vo stariot sistem.Za mesec dva ke ja iscistat 2013 godina.
Колку си сигурен,дали само претпоставуваш или имаш факти

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
Колку си сигурен,дали само претпоставуваш или имаш факти
offffffffffff nervive mi popustija
ne znam od kaj tie informacijata ama pocnuvam
da haluciniram : zboruvaj mi zboruvaj mi ........ubavo mi e da te slusam da mi zboris taka
pa makar i na ne e taka:):):)

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Za tie od 2013 sto bile na dopolnitelna a odele dopolnitelen dokument i sega po noviot sistem i stoi deka prepiskata e izvadena na dopolnitelna MP e isto sto i zadolzitelna vo stariot sistem.Za mesec dva ke ja iscistat 2013 godina.
Od kade ovaa informacija? Jas sum od tie ama nesakam da se poraduvam ako ne e vistina :)

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Da ne bide zabuna. 5 pati e poskapo zasto osven 30 evra clanarina, prevod i legalizacija na dokumenti se pravi vo Sofija. Putni i ostali taxi trosoci. Toa bese moj licen izbor. U toa vreme koga vadev bkk, stana navalica preku Bitola i Strumica, a vo Sofija zavrsiv za eden den.[DOUBLEPOST=1453877684][/DOUBLEPOST]
Ej slusaj jas da ti objasnam tebe! Zdruzenija od dabc priznati se dve BKKS STRUMICA I MAKEDONSKO BUGARSKO PRIJATELSTVO BITOLA. Do tuka sme jasni! Sledno: pari za potvrdata nikok ne zema tuku se plaka clenatvoto vo organizacijata za 3 godini a za toa se dobiva i beleska na koja jasno pisuva deka si platil clenstvo za 3 godini vo taa nevladina organizacija, a potvrdata ti sleduva ako ja pobaras. Za nea ne plakas nisto! Te molam ili objavi nesto normalno ili glupostite zadrzi gi za sebe :)
Ja prv pat slusam za takvo clenstvo od 3 godini... ?

Последно уредено:
Член од
16 декември 2015
Мислења
45
Поени од реакции
112
Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Znaci vo noviot sistem nemalo zadolzitelna tuku izvadena na proverka.Pisav i vo predhodniot post taka mi kaza posrednikot deka na 2013 sto im se vrateni vo zadolzitelna taka im pusuvalo.Sega izleguva nesto se doznae bolje kuti ne kazuvaj oti ke te izedat.A nikade ne pisav dali ke gi odobrat ili ne.

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Z
Znaci vo noviot sistem nemalo zadolzitelna tuku izvadena na proverka.Pisav i vo predhodniot post taka mi kaza posrednikot deka na 2013 sto im se vrateni vo zadolzitelna taka im pusuvalo.Sega izleguva nesto se doznae bolje kuti ne kazuvaj oti ke te izedat.A nikade ne pisav dali ke gi odobrat ili ne.
Živa Vistina !! Čak vo pravosudije ne kazuvat samo vikat čekajte Licno se iveriv mi vikat sve ti je vred čekaj !? Bugarska tabota .

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Бев во Бугарија да си го подигнам указот, луѓе видно сум изненадена како можеа толку многу Украинци да чекат указ. Ти ги прашуваш едно најосновно прашање тие ти зборат на Украински.
Кога влегуваа во канцеларија за да си го подигаат указот еден најосновен збор "пиши дата" не разбираа а камоли нешто друго. Добро бе луѓе се чудам како добиваат гражданство а не знаат едно "мерси и довиждане" да кажат" од најосновна култура.. хаос. И ѕвонеа на телефон на женава таму дека носат преведувач за да се разберат и да однесат потекло.. срамота.

Друга работа. Во канцеларијава имаа едно 7 8 шкафа пишуваше на секој шкаф преписки од 2012 начало, па 2012 крај, 2013 начало, 2013 крај и 2014 само позади секоја жена што работеше таму.
Јас брзо завршив, знаев да комуницирам, се извинував се поздравував и разговарав женава ми викаше "не се притесњавај всичко е на ред", па кога дојде една жена од што правеше интервју почна да вика на сите што чекаа, да ги вреѓа, да зборува дека ќе го викнала директорот и вицепресидентот да им правеле интервју дека нит се водат нит се терат, се гураа таму се туркаа и се буткаа наместо да застанат и да чекат ред, никаква култура немаат луѓево, никаква.
Имаше едно 20 етина луѓе за интервју може и повеќе, општ хаос на некултура и нетолеранција во државна институција владееше.

Е сега основново прашање за интервју за оние кои немаа баба/дедо, татко/мајка им било "треба да донесете потекло од предок од ваш корен, а не од роднина", "каде ви е документот".. "што мислите вака се добива гражданство". На крај им дале број, што ќе биде за поматаму не знам.

Околу овој нов систем не можев да прашам, баш со посредникот разговаравме, и тој не знае не му е јасно, вика еве на некој бидува на некој не бидува пишува "липсват дани" , тој кажа дека во министерство на шалтер ги кажувале и објаснувале статусите, да така сите вие кои имате нејасноонотии околу статусите најдобро ќе е да пишете маил или да одите директно на шалтер.

Исто така разговараме и за преписките, ако те прекратат значело дека имаш проблем околу потеклото, дека фалат документи, или НЕ СИ ПОМИНАЛ НА ИНТЕРВЈУ (интервјуто значи многу), ако преписките се одбиени значело дека имаш криминално досие и ништо друго. Исто така знам дека Бг гражданства ги продолжиле само ради Македонците, не давале повеќе на другите националности, кој зел зел за во иднина тешко дека некој друг ќе зел гражданство од друга националност па макар и со потекло.

D

Daniel_faca

Гостин
A kaj tebe e isto?
Stoi dopolnitelna proverka MP?
Ej luge na arno neka e muabetov...ja sum od 4***/2014 na dopolnitelna proverka podadov dopolnitelen na 18.01.2016 pred toa go smenija sistemov za proverka mi stoi izvadena na dopolnitelna na MP...spored mene ako ova sto go pisuvate e vistina ke davaat na site od mkd ili ovoj status ima znacenje dopolnitelna a ne zadolzitelna...po novo nema zadolzitelna spored mene :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom