Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Go imaat smeneto tekstot, inace ima isto znacenje. Vo zadolzitelna si!
Ako e toa taka, znaci i jas sum vo zadolzitelna uste, a go zedov drzavjanstvoto, Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација eve sea taka mi pushuva sto znaci jas i @vasedan ili sme uste vo zadolzitelna ili i dvajcata go imame zemeno brojceto, sto jas tvrdam deka e nekoja greska i deka taka ne treba da pishuva na tie sto se vo zadolzitelna, zosto i vo prevod nema nisto zaednicko sto bi znacelo deka se vo zadolzitelna!

Член од
25 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
54
Здраво на сите .

- Дали некој може да ми каже било каква информација каде да се обратам за да го побарам Пинот т.ес да ми го кажат бројот од интервјуто -
( бидејки јас го изгубив картончето ) .

- Ви благодарам :)

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Здраво луѓе..Ве читам едно 50стр уназад веќе и горе долу јасно ми е како стојат работите. Сега сакам да ве прашам за совет. Пошто како што гледам со ова бугарскиот некако тешко стојат работите, се мислам.. Јас немам ништо бугарско, единствено татко ми има прв братучед со бугарски пасош. Се мислам дали јас да поднесам само со декларација што може да се земе од тие здруженијата, па да си чекам едно 2-3 години и да се молам да го донесат законот, или да аплицира прво татко ми со буг. пасош од прв братучед+декларација, па јас да чекам да му излезе на него произходот па после и јас да аплицирам. У во двата случаи, многу време и многу пари. Што мислите, да пробам нешто од овие или на друго место да си барам чарето? :)
Ja bi pocnal postapka sam so bkk deklaracija. Ako nisto drugo, od DABC bi dobil validen proizhod. Do tuka postapkata ne znam kolku kosta, ali ne veruvam deka e nesto previse. Do vremeto dodeka dobies proizhod i zakonot bi trebalo da se izglasa.[DOUBLEPOST=1453710409][/DOUBLEPOST]
Ako e toa taka, znaci i jas sum vo zadolzitelna uste, a go zedov drzavjanstvoto, Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација eve sea taka mi pushuva sto znaci jas i @vasedan ili sme uste vo zadolzitelna ili i dvajcata go imame zemeno brojceto, sto jas tvrdam deka e nekoja greska i deka taka ne treba da pishuva na tie sto se vo zadolzitelna, zosto i vo prevod nema nisto zaednicko sto bi znacelo deka se vo zadolzitelna!
Mozno e decki. Taka mi e kazano od covek koj 'gi razbira' rabotive. Se izvinuvam ako informacijata ne e validna.

Tolku mnogu posrednici i tuka i niz cela MK. Eden da se najdese da gi doznae odgovorite na prasanjata okolu noviot sistem.?! Sekoj den se vo Sofija. Vlezi u Ministerstvo, zamoli nekoj tamo da ti kaze. Pa ne e normalno nie od ovde po forumi, preku ludje koi sto idat na svoja raka da gi doznavame rabotite.

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација, do site sto vi pishuva taka moze imaat nekoja greska vo sistemo ili najverojatno imaat zgreseno brojce vo kartonceto moe mislenje, najdobro e da se upatite vo ministerstvoto so molba i kartonceto v raka i da prashate do kaj ste so procedurata, oti ne e normalno i tie sto zele i tie sto se vo procedura da pishuva isto! Moe mislenje koj kako saka neka go svati!

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација, do site sto vi pishuva taka moze imaat nekoja greska vo sistemo ili najverojatno imaat zgreseno brojce vo kartonceto moe mislenje, najdobro e da se upatite vo ministerstvoto so molba i kartonceto v raka i da prashate do kaj ste so procedurata, oti ne e normalno i tie sto zele i tie sto se vo procedura da pishuva isto! Moe mislenje koj kako saka neka go svati!
Jas Bev Licno vo Sofija vo minsterstvo da prasam vo sarijot sistem sum vo zadozitelna a vo novijot sum prepiska ne redovna i prav otvori ženata sto rabotese na prvijot Sprat me prima mi pobara pasos i go dadov i prepiskata i go kazav otvori mi vika deka sve e vo red da si cekam jas prasav treba li uste nesto da dostavm dopolntelen dukoment ona vika imas Ave dostaveno ne treba da cekam vikam imam i molba da ostavam ona mi vika nema potreba za molba .sega da pocekam da vidam uste mesec dena dali ke ima promena .inace 2013 sum Mislam deka so novijot sitem se napravile premnogu greški .

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Еве јас сум преку амбасада и немам картонче за да ми згрешат бројче а исто така ми пишува?Сепак молба и картонче во рака,или?

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Jas Bev Licno vo Sofija vo minsterstvo da prasam vo sarijot sistem sum vo zadozitelna a vo novijot sum prepiska ne redovna i prav otvori ženata sto rabotese na prvijot Sprat me prima mi pobara pasos i go dadov i prepiskata i go kazav otvori mi vika deka sve e vo red da si cekam jas prasav treba li uste nesto da dostavm dopolntelen dukoment ona vika imas Ave dostaveno ne treba da cekam vikam imam i molba da ostavam ona mi vika nema potreba za molba .sega da pocekam da vidam uste mesec dena dali ke ima promena .inace 2013 sum Mislam deka so novijot sitem se napravile premnogu greški .
Nemoj pogresno da me svatite mislenjeto mi beshe deka mora nekoja greska da ima nemoze isto da pisuva na tie so zele i na tie sto ne zele, e sega kako sto kazuvas ti najverojatno e greska vo sistemot, moze da gi nemaat abdejtuvano prepiskite, ostanuva da cekame da vidime, ne deka ako taka vi pisuva deka nesto ne e vo red, tuku najverojatno e vo sistemot! Dobar i pozitiven odgovor dade na drugite sto cekaat!

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Koj broj si goce i kolku vreme si na dopolnitelna i jas sum na dop od 2013/125## od januari 2015 so odnes dop dokumenti.

Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
Да ли је неко слао документа за дополнителна проверка преко поште? Рекли су ми из министарства да може и преко поште. Размишљам тако да пошаљем....[DOUBLEPOST=1453723617][/DOUBLEPOST]Питао сам у конзулату у Нишу, кажу да не могу преко њих да пошаљем. Није ми јасно како неке амбасаде и конзулати узимају документа неке не...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Да ли је неко слао документа за дополнителна проверка преко поште? Рекли су ми из министарства да може и преко поште. Размишљам тако да пошаљем....[DOUBLEPOST=1453723617][/DOUBLEPOST]Питао сам у конзулату у Нишу, кажу да не могу преко њих да пошаљем. Није ми јасно како неке амбасаде и конзулати узимају документа неке не...
Mnogu e ednostaven odgovorot na prasanjeto: site ambasadi i konzulski pretstavnistva ne se osvlasteni za da ja vrsat sekoja rabota :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom