Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Mene vo ambasadata mi rekoa deka ne treba da dostavuvam orginal krstelno dokument a jas sakav da gi go ostavam( koga vrsev intevju) za ministerstvo za pravosudie da go pogledne ......Sovet nekakov ??[DOUBLEPOST=1453653921][/DOUBLEPOST]

Ete isti slucaj sme isto i na mene mi go kaza
Da sega za ovie od 2015 ne treba zosto sega se vo dobri odnosi ministerstvoto I DABC a vo minatoto imase nedorazbiranja mn I zatoa tie so se od 2012/2013/2014 treba da dostavat I vo ministerstvoto istite dokumenti koj sto ima se razbira a za tie od 2015 ova ne vazi znaci jas zboram za tie godini od 2014 pa.nadole :)

Член од
8 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
13
Ima li nekoj nfo sto stanuva so slucaite od 2013, bez dokumenti za poteklo ? Moze li nesto da se napravi preku zdruzenieto od Strumica ? Na koja strana sega se proveruva sostojbata ? Porano bese : vratena na dopolniteno razgleduvanje .

Член од
16 јануари 2015
Мислења
29
Поени од реакции
30
edno prasanje ke ve molam prasuvam za soprugata i go odobrija ukazot treba da si go podigne pa ke ve molam za edni info kolku ke me kosta pari od zemanje na drzavjanstvoto pa do pasos na raka pozz

Член од
24 јануари 2016
Мислења
14
Поени од реакции
5
Член од
18 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
21
Здраво луѓе..Ве читам едно 50стр уназад веќе и горе долу јасно ми е како стојат работите. Сега сакам да ве прашам за совет. Пошто како што гледам со ова бугарскиот некако тешко стојат работите, се мислам.. Јас немам ништо бугарско, единствено татко ми има прв братучед со бугарски пасош. Се мислам дали јас да поднесам само со декларација што може да се земе од тие здруженијата, па да си чекам едно 2-3 години и да се молам да го донесат законот, или да аплицира прво татко ми со буг. пасош од прв братучед+декларација, па јас да чекам да му излезе на него произходот па после и јас да аплицирам. У во двата случаи, многу време и многу пари. Што мислите, да пробам нешто од овие или на друго место да си барам чарето? :)

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Ne e greska ne sum samo jas mnogumina se isti slucaj @Walkman kazuva deka e toa zadolzitelna I sega me cudi kako mozi d's bide I toa I toa isto zadolzitelna koga se dva razlicni statusi :/
druze jas imam brojce od 2015 .. i mi pisuva obrazuvana prepiska.. do moeto brojce uste nemat stignato, i ne sum vraten na dopolnitelna.. mislam deka pogresno se razbravme prethodno
( ne mi teknuva kako mi pisese na stariot sistem, za toa neznam kako da objasnam)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom