G
grande-juve
Гостин
Тоа не потенцирав, глеан ми е пред едно 6-7 години(другите што ги спомнав се тазе), кај и да е ќе го репризирам коа ќе дое пак време за Линч, со другите 2-3 неглеани шо му ги планирам...Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогаш
Lost Highway пред Blue Velvet.
1. Епа различно сме прочитале(шо е нормално)1. Брат, се чита кога режисерот не може да изведе еден филм и да го исполни содржински како што треба...
2. Нешто како у Under the Skin, структурно исти се овие два филма, изведбата е одлична ама се содржински слаби, а кога мислам ан содржински слаби мислам на тоа што фалеше поцврста подефинирана сторија, развој на карактери, и барем по некоја информација за "системот".
3.Поентата на филмот секој различно на крај ќе ја толкува, смешниов форумски полицаец го толкува како "љубовта победува се", некој ќе смета дека е општествена критика, итн итн.. Мислам дека првиот дел како интро ловеше една поента, вториот дел на крај дури проба да биде Бразил...
2. Добро, али тоа се аргументи дека филмот не е совршен. Ко пример за Драмонд у нба, нема шут, не е совршен, али пак е еден од најбољите центри. Исто и за Under the Skin, кои и да му се маните мене ми надопуни со прејаката атмосфера, кинематографија, саундтрак итн... не се перфектни али уживав, затоа добија 8ци, а не 10ки.
3. И двете работи се поентата. Хотелот и шумата беа двете страни на поентата за општествената критика, а при крајот, љубовта победи се

Коа го спомна и Бразил, топ 20 ми е воопшто, го иам и преведено од дамна... "We are all in it together" - T(B)uttle