Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koja e cenataНа продажба, понуди пп.
Abdul Hamid II (1876-1909), 7.20 g, 22 k.
АНТИЧКА МОНЕТА СО ЛИКОТ НА ФИЛИП 2 МАКЕДОНСКИ !
заинтересираните нека ме контактираат по ПП Прегледај го приврзокот 137439 Прегледај го приврзокот 137440
знаеш дека ова твоево е кривично дело така?Никој ли не е заитересиран за ваква монета?
Има ли шанса да се продаде истата некако?
знаеш дека ова твоево е кривично дело така?
таа монета е културно добро на Македонија и можеш да ја имаш само ако си регистриран колекционер. И мора својата колекција да ти е пријавена и регострирана во музеј и не смееш вака да ја продаваш, си има процедура како и кому смееш. Значи мора да појдеш во музеј да им ја покажеш да кажеш од каде ти е и да ја регистрираат, и нив да им ја понудиш да ја откупат па ако тие неќат тогаш да ја нудиш надругиНезнам дали е баш така, мене монетата ми е дадена од прадедо ми а од кај му е него врска немам, е сега стварно незнам зошто ако некој собира вакви монети да не можам да му ја продадам-толку ли е тоа јако кривично дело?
Еве ако ти ги познаваш добро овие работи, според тебе што би било најпаметно да се направи со монетата?
Кривично дело е, бидеќи таа монета и припаѓа на Македонија. Државата може да ја откупи од тебе и да добиеш 10 проценти он нејзината реална вредност. Како одат сите процедури не сум запозаен.Незнам дали е баш така, мене монетата ми е дадена од прадедо ми а од кај му е него врска немам, е сега стварно незнам зошто ако некој собира вакви монети да не можам да му ја продадам-толку ли е тоа јако кривично дело?
Еве ако ти ги познаваш добро овие работи, според тебе што би било најпаметно да се направи со монетата?
А Кузман да си го праша[emoji23]Кривично дело е, бидеќи таа монета и припаѓа на Македонија. Државата може да ја откупи од тебе и да добиеш 10 проценти он нејзината реална вредност. Како одат сите процедури не сум запозаен.