ok samo opusteno ne se vozbuduvajЗА ДЕСЕТИ МЕСЕЦ 10.......полаку да му се сневиди ме извади од памет....не пишувај пребрзо зашто ке промашиш некои копчиња на тастатурата па ке напишеш нешто што нетреба,после крив ке е стојко
ok samo opusteno ne se vozbuduvajЗА ДЕСЕТИ МЕСЕЦ 10.......полаку да му се сневиди ме извади од памет....не пишувај пребрзо зашто ке промашиш некои копчиња на тастатурата па ке напишеш нешто што нетреба,после крив ке е стојко
Da da trebatreba li da se prevede izvod na rodeni od mk na bg koi ke se nosat za dopolnitelni dokumenti za dokazuvanje na rodninska vrska
posto drugar mi ke ide so posrednikot zadutre i ke moze so nego da go prevedat tamu ili vo mk mozeDa da treba
ok vo red zaminal vozot nie od 2013 prvi razbravme deka treba poteklo e sea gori pod noze ke pocekame jas se nadevam deka licno jas ne vi zasmetav vam ....nekako kako da se pronajdov jas pisuvam so seta pocit sprema site tuka ....isto i za vas vazi toa ... BLAGODARAM .......Секој поединец што има валидни документи за потекло чека 1 година и 5 месеци од интервјуто.
Ова е факт!
Конкретно јас чекав 1 година 5 месеци и 2 недели, а во меѓувремено на сета таа голгота се надевав потајно на спротивното, но не беше така и јас во ова се уверив лично и персонално.
Значи знам дека сите потајно се надевате на побрзо и на зборови од посредици но во пракса не е така верувајте.
@vasedan тебе ќе ти одобрат сега во февруар штом чекаш ..и 4 месеци..
Многу мразам кога ќе дојдат луѓе да расправаат како државјанството се земало за 3 4 години и да солат памет некому, луѓе абе зошто не разберете дека возот еднаш ви заминал, ве прегледале ве вратиле, значи ПРЕГЛЕДАНО БИЛО, е сега никој не ви е крив за законот што се смени во меѓувреме и што вие немате документи и треба плус година да чекате, ама џабе пишувам секојдневно се дроби на темава а подобранците само прашуваат прашања кои веќе се одговорени пост наназад пред нивниот пост. Тоа е реалноста на оваа тема, што наместо луѓето да даваат корисни информации ти секојдневно ја тупат и воопшто не се замараат за себе си.
Едит: многу мои роднини и блиски пријатели веќе поднесоа документи за државјанство без потекло, веќе се знае дека пуштаат и дека законот е изгласан , не знам зошто сеуште дробете на темава секојдневно и го пишувате спротивното.
Велите во Бугарија е застој, да застој е дур се справат со илјадници и илјадници преписки, и најнормално дека ќе се чека многу дур се разрешат со сите молби, а дека пуштаат без потекло тоа е фактот.
treba i i prevod i legalizacija na dokumentite.posto drugar mi ke ide so posrednikot zadutre i ke moze so nego da go prevedat tamu ili vo mk moze
A kakov toa dogovor imate skluceno? Koga zakonot veli deka liceto podnesuva dokumenti licno koga bara drzavjanstvo...ГЕО КАНЕВЧЕВ е канцеларија во Охрид, преку која можете да добиете информација за комплетната процедура која е потребна за добивање на бугарско државјанство. Имаме склучено Договор со фирма од Софија која ја извршува целата процедура, од превод и легализација на потребните доукменти, до вадење на лична карта, пасош, возачка дозвола и др. Се наоѓаме на ул. Димитар Влахов бр. 14 на втор кат (зграда на Осигурување Македонија). Тел. за контакт 070 391 365
Treba da se prasa vo policija za ova da istrazat podetalno pred nekoj da placeA kakov toa dogovor imate skluceno? Koga zakonot veli deka liceto podnesuva dokumenti licno koga bara drzavjanstvo...
Ne verijatno tuku sigurno dogovorot vi e so naziv izmama i cel sobiranje sto e mozno poveke pari za brzo vreme od glupavi luge
Da moze da gi pecatat tamu vo ohrid. Kako sto imase vo skopje nesto vakvo slicno lani. Pa ne samo bugarski tuku kakov ke posakas pasos pravea isto so takvi dogovori nekoi evtini fintiTreba da se prasa vo policija za ova da istrazat podetalno pred nekoj da place
Da moze da gi pecatat tamu vo ohrid. Kako sto imase vo skopje nesto vakvo slicno lani. Pa ne samo bugarski tuku kakov ke posakas pasos pravea isto so takvi dogovori nekoi evtini finti
Друже, жал ми е, ама мора на ново се. Ти кажувам од лиќно искуство, бев прекратен лани во Јануари, иначе бев од 2012... па почнав од Дупликат происход па даље... Не верувам да има некоја промена за прекратените преписки.. Јас однесов воена книшка од дедо ми кога ме прекратија и не ми ја примија...Здраво и фала што конечно некој го погледна мојов пост.
@Walkman нз дали виде дека мојава преписка е прекратена ... во последниве 2 недели се консултирав со неколку луѓе, некои посредници некои кои веќе имаат пасоши ... и поделени мислења, посреднициве ми викаат крај е со тебе мора на ново, некои дечки што имаат пасоши ми викаат дека може со молба и документиве што веќе ги спомнавме да ја продолжам постапкава. И ако веќе вадам декларација од клубовиве дали таа се вади во еден ден или како оди процедурава ? Твое мислење за целава ситуација, да си ја пробам среќата наредна недела во Софија или стварно на ново мора ?
Има нешто што многу луѓе го немаат воочено таа дипломатска пошта е во 2 правци еднио правец е од Конзулат до Софија и потоа назад. Тука губиш/губиме ние што се преку конзулат/амбасада само времето за поштата да пристигне во Софија еднаш кога ќе појде во министерство бројчето веднаш ти излегува бројчето и процедурата е започната да течи само што ти го немаш добиено бројчето назад... имаш датум на документот со бројчето забележи интервјуто си го направил во април бројчето ти стигнало во јули назад во конзулат, процедурата ти е започната да течи негде мај/јуни.Се кандидрав во конзулатот во битола..
крајот на април 2014.. направив интервју и ги дадов док.
Документите стигнаја во софија крајот на јули 2014
Законскиот рок истече не крајот на јули 2015
Мене ми се смена статусот во одобрена преписка почеткот на Декември 2015... сега уште се чека да го потпише указот Вицепрезидентот на БГ.
Поздрав