Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
И тоа он бил преку амбасада , а ако си директно во Софија, може и за неколку месеци побрзо да се добие:)
Ne od koga stignala pratkata so dok od sofija cekal godina i 5 meseci a inace od koga mu e izvrseno I tervjuto cekal godina i 9 meseci taka da ima golema razlika ako preko sofija te razgledat za godina i 4/5 meseci preku ambasada se ceka +4/5 meseci poveke :)

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Jas ja vodev postapkata preku konzulat i od pocetoko do brojceto da go zemam poke od 2 godini pominaja.Sega sum na dopolnitelna,podnesov potvrda i cekam plus 7 meseci.Vkupno 2 godini i 7 meseci zasega...

Член од
14 јануари 2016
Мислења
19
Поени од реакции
35
jas od intervjuto sredina na januar 2013 , so brojce 86xx plus dostavka na dokument eve tocno 3 god. i kako sto rekov mi pisuva Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП.........

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Дури не назначат нов министер ке остани заглавена работата!?Да се надеваме дека за брзо ке биди.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
И тоа он бил преку амбасада , а ако си директно во Софија, може и за неколку месеци побрзо да се добие:)
Секој поединец што има валидни документи за потекло чека 1 година и 5 месеци од интервјуто.
Ова е факт!
Конкретно јас чекав 1 година 5 месеци и 2 недели, а во меѓувремено на сета таа голгота се надевав потајно на спротивното, но не беше така и јас во ова се уверив лично и персонално.
Значи знам дека сите потајно се надевате на побрзо и на зборови од посредици но во пракса не е така верувајте.
@vasedan тебе ќе ти одобрат сега во февруар штом чекаш ..и 4 месеци..

Многу мразам кога ќе дојдат луѓе да расправаат како државјанството се земало за 3 4 години и да солат памет некому, луѓе абе зошто не разберете дека возот еднаш ви заминал, ве прегледале ве вратиле, значи ПРЕГЛЕДАНО БИЛО, е сега никој не ви е крив за законот што се смени во меѓувреме и што вие немате документи и треба плус година да чекате, ама џабе пишувам секојдневно се дроби на темава а подобранците само прашуваат прашања кои веќе се одговорени пост наназад пред нивниот пост. Тоа е реалноста на оваа тема, што наместо луѓето да даваат корисни информации ти секојдневно ја тупат и воопшто не се замараат за себе си.

Едит: многу мои роднини и блиски пријатели веќе поднесоа документи за државјанство без потекло, веќе се знае дека пуштаат и дека законот е изгласан , не знам зошто сеуште дробете на темава секојдневно и го пишувате спротивното.

Велите во Бугарија е застој, да застој е дур се справат со илјадници и илјадници преписки, и најнормално дека ќе се чека многу дур се разрешат со сите молби, а дека пуштаат без потекло тоа е фактот.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Секој поединец што има валидни документи за потекло чека 1 година и 5 месеци од интервјуто.
Ова е факт!
Конкретно јас чекав 1 година 5 месеци и 2 недели, а во меѓувремено на сета таа голгота се надевав потајно на спротивното, но не беше така и јас во ова се уверив лично и персонално.
Значи знам дека сите потајно се надевате на побрзо и на зборови од посредици но во пракса не е така верувајте.

Многу мразам кога ќе дојдат луѓе да расправаат како државјанството се земало за 3 4 години и да солат памет некому, луѓе абе зошто не разберете дека возот еднаш ви заминал, ве прегледале ве вратиле, значи ПРЕГЛЕДАНО БИЛО, е сега никој не ви е крив за законот што се смени во меѓувреме и што вие немате документи и треба плус година да чекате, ама џабе пишувам секојдневно се дроби на темава а подобранците само прашуваат прашања кои веќе се одговорени пост наназад пред нивниот пост. Тоа е реалноста на оваа тема, што наместо луѓето да даваат корисни информации ти секојдневно ја тупат и воопшто не се замараат за себе си.

Едит: многу мои роднини и блиски пријатели веќе поднесоа документи за државјанство без потекло, веќе се знае дека пуштаат и дека законот е изгласан , не знам зошто сеуште дробете на темава секојдневно и го пишувате спротивното.

Велите во Бугарија е застој, да застој е дур се справат со илјадници и илјадници преписки, и најнормално дека ќе се чека многу дур се разрешат со сите молби, а дека пуштаат без потекло тоа е фактот.
Ubavo kazeno :)

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Ова е факт!

Истото сакав да го напишам! Од лично искуство како и од искуство на мои блиски пријатели, познаници и роднини од интервју до промена на статус поминуваат година и 4-6 месеци.
Имав роднини кои беа вратени на дополнителна за да после 6 месеци им излезе државјанство (со дополнително доставени документи).
*со 2012-2013 не знам како одат работите, ова го тврдам за тие од 2014год.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.346
Поени од реакции
11.775
да не вртам низ цела тема има 875 страни.Мора да имаш докуент од дедо/баба дека учеле бугарски нешто или поврзано со бугарија? Значи знааам дека може и без тоа да се пробам,ама дали имам големи шанси ?

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
да не вртам низ цела тема има 875 страни.Мора да имаш докуент од дедо/баба дека учеле бугарски нешто или поврзано со бугарија? Значи знааам дека може и без тоа да се пробам,ама дали имам големи шанси ?
Da.i 100 grama krv treba da dades za da ti dozvolat drzavjanstvo!

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Дури не назначат нов министер ке остани заглавена работата!?Да се надеваме дека за брзо ке биди.
Naznacen e.[DOUBLEPOST=1453399577][/DOUBLEPOST]
Ова е факт!

So zboris be devojko? Koga toa e izglasan zakonot?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Naznacen e.[DOUBLEPOST=1453399577][/DOUBLEPOST]
So zboris be devojko? Koga toa e izglasan zakonot?
Ne e izglasan no isto kako da e izglasano zarem ne gledam deka so bratucedi I cickovci pustat Veke so pred nekoe vreme bese nevozmozno mozebi ne e izglasano no isto kako da e izglaseno zosto e dosta olesneto toa sakase da kaze Reading :)

Член од
25 октомври 2015
Мислења
41
Поени од реакции
33
Dali nekoj znae,dali e dip.posta stignata vo Bt ili dali nekoj znae do koj mesec se stignati tie sto imaat dobieno proishot?znaci se javuvam vo Bt ednas vo nedelata i se uste mi vikaat deka nema nisto.nekoj nesto znae?????ve molam pisete.fala vi.

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
treba li da se prevede izvod na rodeni od mk na bg koi ke se nosat za dopolnitelni dokumenti za dokazuvanje na rodninska vrska

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom