Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
Луѓе за колку време се ваѓа потврдата за неосудуваност или истиот ден ја даваат? поздрав[DOUBLEPOST=1453079043][/DOUBLEPOST]Луѓе за колку време се ваѓа потврдата за неосудуваност или истиот ден ја даваат? поздрав
За 3 работни дена.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Член од
8 декември 2015
Мислења
33
Поени од реакции
34
За тие што се на дополнителна проверка,а се преку амбасада преку скопје или битола што имаат само бројче од интервју дали успеавте да го најдете другото бројче што ни треба да проверка по новиот систем,ако се јавиш во амбасада дали ке ти помогнат ве молам за помош тие што сте во иста ситуација

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
За тие што се на дополнителна проверка,а се преку амбасада преку скопје или битола што имаат само бројче од интервју дали успеавте да го најдете другото бројче што ни треба да проверка по новиот систем,ако се јавиш во амбасада дали ке ти помогнат ве молам за помош тие што сте во иста ситуација
Javi se vo sofija, zamoli gi da ti go dadat kazi im deka nema drug nacin da go doznaes, ke te prasaat maticen, data na ragjanje i ke ti go kazat, jas taka go doznav, no bidi uporen zatoa sto ne se javuvaat na telefon

Член од
8 декември 2015
Мислења
33
Поени од реакции
34
Javi se vo sofija, zamoli gi da ti go dadat kazi im deka nema drug nacin da go doznaes, ke te prasaat maticen, data na ragjanje i ke ti go kazat, jas taka go doznav, no bidi uporen zatoa sto ne se javuvaat na telefon
Ти благодарам многу,ако може да го пишеш телефонскиот број и кога ке се јавам како да гласи мојто прашање.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ви го пренесувам одговорот на јулијан ангелов од пред некој ден. Го прашав зошто нема преписки веќе повеќе од еден месец, ми рече дека фатиле одмори и дека се ќе биде во ред

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Ви го пренесувам одговорот на јулијан ангелов од пред некој ден. Го прашав зошто нема преписки веќе повеќе од еден месец, ми рече дека фатиле одмори и дека се ќе биде во ред
Se ke bide vo red,ama kako sto gledame bas nisto ne e vo red.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Se ke bide vo red,ama kako sto gledame bas nisto ne e vo red.
Само пренесувам одговор, да се надеваме на подобро. Фатија празници, одмори, нов министер. Можеби ова со преписките е за подобрување на условите за давање на гражданство. Е сега ако мене ме лажат и јас ве лажам вас. Само одговорот е од еден од најголемите пријатели, а и предлагач на законот за блгарите в чужбина и потпретседател на комисијата за блгарите в чужбина.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Nekoj da mi kaze ako znae od koga ke go podignes drzavjanstvoto sto sleduva i kolku vreme se ceka do pashosot?

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Подолго време ја следам темата, но не сум учествувал активно на истата. Процедурата за вадење БГ документи ја започнав во Јануари 2014год. и на 4-ти Декември 2015год. ми беше разгледана молбата и се чекаше потпис од Вицепрезидент.
На старата страна за проверка си стои уште тој статус, а на новата веќе се појави статутусот:

*Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 207 от 2015 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.*

Сакам да кажам дека иако нема нови протоколи, почнати се со работа и мислам дека веќе сите треба да проверуваат на новата страна и да очекуваат промени. (на старата страна најверојатно не прават повеќе update)

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Само пренесувам одговор, да се надеваме на подобро. Фатија празници, одмори, нов министер. Можеби ова со преписките е за подобрување на условите за давање на гражданство. Е сега ако мене ме лажат и јас ве лажам вас. Само одговорот е од еден од најголемите пријатели, а и предлагач на законот за блгарите в чужбина и потпретседател на комисијата за блгарите в чужбина.
Zosto ne go prasa koga da ocekuvame vtoro citanje za zakon sto site go cekame...a ne za protokoli...protokoli sekogas ke gi ima...ova se ceka poise i to nie spas za nas so dokumenti od prv bratuced ,cicko,vujko...itd

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
сакам да ве прашам јас сум муслиманин и дали имам можност да земам бугарско државјанство ?????
Немаш можност, не даваат на муслимани, не гледаш на нас, Един народ-Македонци-Бугари, стално што го зборат, па ни прават проблем, за вас па да не збориме, никакви шанси немаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom