Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оди на заболекар, поправи си ги забите или види што е проблемот со непцата, не ги пикај гомцата под тепих туку гледај да ги отстраниш.Дали знаете нешто за лошиот здив како да се отстрани ( дали имате пробано со цимет и лимон и дали има ефект ) каѓувајте мислења фала
Теоретски може и да е до стомакот проблемот (не само до устата), ама сепак точно дека за ова мора на заболекар да иде па они ќе му кажат дали е до забите/непцата или до друго е проблемот.Оди на заболекар, поправи си ги забите или види што е проблемот со непцата, не ги пикај гомцата под тепих туку гледај да ги отстраниш.
Има повеќе причини зошто може здивот да мириса лошо, но има и повеќе работи со кои може да се реши.Дали знаете нешто за лошиот здив како да се отстрани ( дали имате пробано со цимет и лимон и дали има ефект ) кажувајте мислења фала
Yeah, жабуркај со сок од лимон кој во себе содржи огромно ниво на киселини, и поеби си ги забите.Можеш со сок од лимон или со чај од жалфија или камилица да жабуркаш.
Дете , јас разбирам дека ти се меша у се и сешто ама кога станува збор за здравје не биди надрилекар ! Само болдот ти држи вода .Има повеќе причини зошто може здивот да мириса лошо, но има и повеќе работи со кои може да се реши.
Најпрво гледај да одржуваш добра хигиена во устата. Тоа подразбира три пати на ден темелно миење на забите. Со четката истриј го и јазикот, па дури и непцето и образите, затоа што лошиот здив често потекнува и од јазикот. Чисти ги забите и со конец. Ако имаш забен каменец или расипани заби, отиди на стоматолог и тоа ќе ти помогне за лошиот здив.
Потоа и исхраната е многу битна. Ако на секое јадеш кромид и лук, нормално дека ќе ти мириса здивотГледај да пиеш повеќе јогурт, млеко, а да намалиш со кафе, алкохол, сокови и цигари. Можеш со сок од лимон или со чај од жалфија или камилица да жабуркаш.
Често лошиот здив се појавува и од некои други болести. Пример ако имаш гастритис, настинат си, имаш проблем со синусите или нешто друго. Ако имаш таков некој проблем, отиди и провери се на лекар.
![]()
Некои викаат дека лимонот ја нагризува глеѓта, некои викаат дека тоа нема врска. Јас лично ова го имам пробано многу пати, па ништо не ми било на забите. И плус логично е дека од кога ќе се жабурка со лимон, устата треба да се исплакне со вода или забите да се измијат со пастаYeah, жабуркај со сок од лимон кој во себе содржи огромно ниво на киселини, и поеби си ги забите.
Не гледам со што тука имам ,,дејство'' на надрилекар. Можеш да го прашаш матичниот или стоматологот и они ќе ти кажат дека забите треба да се чистат со забен конец, дека забите треба да се мијат неколку пати на ден и дека е препорачливо да се четка јазикот, затоа што често и од него потекнува лошиот здив.Дете , јас разбирам дека ти се меша у се и сешто ама кога станува збор за здравје не биди надрилекар ! Само болдот ти држи вода .