Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

B

Borg_Drone

Гостин
Јас сосема се сложувам со тебе за ова. Не ме чуди ниту реакцијата на дечкото, ниту муабетов шо ти го правиш. Она што сакам да кажам е одлука на девојчето дали ќе ги избрише или не тие слики. Тие стоеле на фб и пред новиов дечко да почне нешто со неа. Ако му сметало тоа и ако видел дека таа нема расчистено со минатото, не требало ни да почнува, а не да чека да поминат 6 месеци па да се лути....
Не е баш така работава како што ја претставуваш. Тие стоеле пред да почнат нешто, но кога веќе започнала нешто требала да му даде знак дека е спремна за нов почеток а не со него да си игра „топло-ладно“. Тој можеби уште на самиот почеток ѝ рекол на неа дека му сметаат сликите (зошто таа пиша веќе дека тој се лутел на тоа). Ѝ ставил до знаење дека тоа на нему му пречи. Него сега го прочитав уште еднаш коментаров нејзин:

"...Go nemav izbrisano moeto bivso momce od socijalnite mrezi i koga vide mn se naluti zosto ne sum go napravila toa po moja inicijativa,a isto..."

И кога видел?! Значи она уште на самиот почеток не била сосем искрена со него, криела од него некои работи. Нека не се чуди сега зошто така реагирал типот, тој не е виновен за ова... сосем ја оправдувам неговата реакција и дечкото е во право.
И не е работава да одиме во екстреми, можеби сега се обидува некако да ѝ даде до знаење дека тој не е мутав и затоа и вакви реакции и не игра со таа опција да ја напушти. Треба да поразговара со него и да си ја признае грешката. Нека седне ако има храброст и нека му каже дека направила грешка. Така и повеќе ќе ја почитува.

Последно уредено од модератор:
G

Goldie

Гостин
Иначе @Miss Paranoia да се навратиме за криењето на телефонот - Зашто мислиш дека телефон не се дава само кога се чата со швалер/швалерка :)?
Не беше кон мене упатено прашањето ама зошто ти мислиш дека телефон би се криел од партнерот ако нема ништо ?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Не беше кон мене упатено прашањето ама зошто ти мислиш дека телефон би се криел од партнерот ако нема ништо ?
Брат затоа што постои нешто што се вика ПРИВАТНОСТ - и истата треба да се почитува.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Брат затоа што постои нешто што се вика ПРИВАТНОСТ - и истата треба да се почитува.
па и пенисот и дундето си се приватна рработа па му се дава и покажува на партнерот, шо е то „на ти пич*а, не ми го чепкај телефоно„

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
- Го нема фатено на дело
- Убедена е дека ја изневерува
- Уште е со него

Типична хистерична/социопат женска од која од мука ти паѓаат јајца до глуждови секој ебан ден, која ти е дојдена во живот, само за да ти го загорчи истиот, мајче да ти расплаче.[DOUBLEPOST=1452781177][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Како после раскинување? Ми треба помош, не можам да се соземам веќе 3-4 дена, не спијам, ми се јаде не можам да јадам. Џигерот ми го изеде, одвнатре се осеќам како лајно...

Џ

ЏинЏер

Гостин
Како после раскинување? Ми треба помош, не можам да се соземам веќе 3-4 дена, не спијам, ми се јаде не можам да јадам. Џигерот ми го изеде, одвнатре се осеќам како лајно...
Ќе ти биде така уште некое време. После тоа ќе почне да станува полесно. Нема некој конкретен лек за справување со емоциите после прекин на врска. Најбитно е да не дозволуваш да се затвориш во себе. Дури и ако не ти е дојдено до тоа, дружи се, излегувај, спортувај, прави било што што привремено ќе ти ги оттргне мислите од раскинувањето. Немој да седиш затворен во четири ѕида и да се самосожалуваш. Мислам, не дека и тоа не е океј, ама така процесот на преболување ќе ти биде многу подолг и помачен.

G

Goldie

Гостин
Приватност можеш со другари, пријатели, роднини ама со партнер/ка поготово во сериозна врска ? Тие што сега така прават во врска такви ќе бидат и во брак, а штом некој крие телефони лозинки на фејсбуци и гледа случајно да не го остави “уклучен“ пред партнерот има нешто инаку не гледам зошто некој би криел такви во принцип небитни работи.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.854
Поени од реакции
1.607
Пушташ неколку јаки комедии излегуваш со добро друштво по можност мој тип на луѓе уста што не затварат од тропање на смешни глупости и кул си после тоа брат.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Приватност можеш со другари, пријатели, роднини ама со партнер/ка поготово во сериозна врска ? Тие што сега така прават во врска такви ќе бидат и во брак, а штом некој крие телефони лозинки на фејсбуци и гледа случајно да не го остави “уклучен“ пред партнерот има нешто инаку не гледам зошто некој би криел такви во принцип небитни работи.

Ноуп.

Многу јасно дека девојка ми нема да ми каже ако БФФФФФФФФ-то нејзино пушела кур на Апсолвентска а има врска од 150 години што го "сака" или обратно.

Get over it - покажување на телефон е нешто најглупо што може да се измисли како причина за раскин или за "варање".

Дури имав и едно искуство - сакаа да ми проверат телефон демек на заебанција - нема проблем, дај и ти твојот.

А НЕ НЕ НЕ , ти ќе ми читаш муабети со другарки - друго било.

Жени:ROFLMAO:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Јас мислам дека партнери, поготово оние во сериозна врска/брак, треба да имаат заеднички фејсбук профил. Доколку имаат посебни профили, тоа значи дека кријат нешто еден од друг.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.196
Јас мислам дека партнери, поготово оние во сериозна врска/брак, треба да имаат заеднички фејсбук профил. Доколку имаат посебни профили, тоа значи дека кријат нешто еден од друг.
Полошо од заеднички профил на фб нема. Точка! Нема потреба од понатамошна дискусија.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Седни и размисли што ти причинува најмногу задоволство во животот. Ако е гејмање гејмај, филмови гледај филмови, серии серии, фудбал, спорт шо да е. И не се оставај на тоа. Одма почни си со флертање и бркање женски. Не оставај некојси простор каде ќе размислуваш што како, ако е готово готово е, секоја фантазија за нешто дека ќе се смени ќе ти чини секундарна лажна надеж и уште поголемо разочарување по минута време откако реалноста ќе те тресни по глава.
Значи впушти се во лов и акција и зачини го сето тоа со омилените хобија. Така се станува поцврст и се гради карактерот. Aко не ти е гледан Mr.Nobody изгледај го. Ќе ти помогне да согледаш дека животот е само збир можности и прилики, и кога една ќе зграбиш друга отпаѓа, во моментов ти ја имаш можноста да донесиш нова промена во животот и искористи ја на еден убав начин.

G

Goldie

Гостин
Нигде не реков такво нешто за заеднички профил тоа е глупост!
И не реков за класично проверување “во стил дај телефонот да видам со кој си пишувала“ ама ако и го побараш телефонот без разлика за што а она прави проблеми да ти го даде (и обратно) таа врска во старт е осудена на пропаст. Еден куп случаеви знам каде што ми глумат модерни, демек приватност блабла и најчесто на едниот од нив му имаат набиено рогови како на ирвас. Дури и пропаднати бракови знам поради таа приватност “мој телефон моја работа нема што ти да ми гледаш во него“ и приватноста не би требало да постои во една посериозна врска а не пак брак..

Секако дека нема, доверба си е доверба, ако ја немаш зошто воопшто да си со некого?
Довербата е нешто што се стекнува така да неможеш да бидеш 100% сигурен во некоја со која штотуку си влегол во врска. А баш ради ситници се губи довербата

Kajgana Shop

На врв Bottom