Не беше навреда само чиста споредба и не се однесуваше на никого еве му се извинувам на некој ако се навреди. Нема некое особено чувство при тие работи еве лично кај мене обично сум смирен и рамнодушен само шо ми е смешно никогаш не сум почувствувал одредена тахикардија пример ако сообраќајка се случила пред мене едноставно откако ќе се случи нештото од ко ќе ги увидам последиците ми се смее ко мило да ми е дека сум жив некако
Некои луге имаат природна контрола над стресот повеке од другите.
Сеа, немора да се тренирани професионалци за да го имаат тоа во себеси.
Примери има многу секојдневно за тоа.
Се кладам дека ти си личност како оние што би влегла буквално во оган за да спаси некого од непосредна опасност без да мислиш на последиците што може да ти се случат при тоа.
Спротивно на тоа ке ти кажам дека имам видено и професионалци платени за тоа кои што ке размислат двапати пред да влезат во таква ситуација(дали е безбедно пред се за нив).
Се секавам на еден прекрасен човек со трагична судбина што го имаше заковано за цел живот за тоа што го викаа другите дека е лудост.
Гонзало беше неговото име...млад човек на 24 год возраст по потекло од јужните селски делови на Шпанија и професионалец отпуштен од легијата на странците, кој што работеше со нас на времето во Лондон обезбедување по геј клубовите.
Класична љубовна трагедија беше неговата сторија, влегува во голема љубов со повозрасна жена од него-жена на газдата негов каде што работел.
Пошто во тие делови на Шпанија крвната освета е реалност, по дознавањето на врската, мажот на неговата љубовничка ја убива(и сестра му ако не се лажам-така некако) и посегнува по неговиот живот исто така, но неуспешно.
И тука шансата за негов нормален живот завршува...
Потоа тој се пријавува во легија на странци, но поради високите стандарди и специфични услови кои владејат таму не успева да се задржи подолго време.
Отпуштен и во тешка депресивна состојба, пристигнува во Лондон каде што го прифаќаат фиљан луге од бившите Југо простори(срби, босанци и македонци) и му подаваат другарска рака на секој начин.
Е, тој човек после тоа од кога излезе од кризата со помош на другарите направи толку за таа фирма и бизнис што со години никој не можел да го направи и постигне ни од блиску.
Прв беше за да помогне на новодојденците.
Беше безстрашен и буквално го нудеше својот живот за другарите и во акциите секогаш прв и спремен за да даде пример и во исто време многу пати одбиваше супервајзорско место...вистински херој за најхрабрите.
Кој да знаел дека во него се крие тоа што малкумина го имаат.(парталкото што со плачење ни купи ракија македонска за да пие со нас сите од првата негова плата-ја нашол под дрва и камења).
Ама тоа е, шанса и почит секому-нож во грб никому !...се надевам дека е сеуште жив и здрав.